Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V marci 1945 bol do koncentračného tábora v Buchenwalde v kufri prepašovaný trojročný židovský chlapček. Boj o jeho záchranu sa stal medzi väzňami zároveň aj bojom o záchranu vlastnej viery v ľudskosť. Film inšpirovaný skutočnými udalosťami je adaptáciou rovnomenného klasického diela nemeckej povojnovej literatúry od Bruna Apitza, preloženého do viac ako 30 svetových jazykov. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (50)

Inozuka 

všetky recenzie používateľa

Vcelku realisticky zobrazený život v nacistickém KL. Ač chvílemi takové nepopsatelně nedotažené a ve srovnání s jinými podobně tématickými filmy méně naléhavé, celkově velmi uvěřitelné a dobře natočené. Vytkl bych jen vkládané retrospektivy a dokumentární záběry postupu americké armády. To působilo jako pěst na oko. Na druhou stranu zde chyběl akt samotného příjezdu US army do tábora i popis následných osudů hlavních hrdinů. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Po všetkých filmoch o šialene krutej realite koncentračných táborov je ťažké uveriť tomuto príbehu a pohľadu na normálne tváre väzňov. Možno len nezohnali dosť štíhlych hercov. Aj to vzájomné vydieranie dozorcov a väzňov bolo akoby z iného sveta a zostáva nám len rešpektovať predlohu a svedectvá o faktoch, ktoré sa spomínajú aj tu v komentároch. Oproti filmu z roku 63 veľa zmien nie je, len retrospektívne spomienky, ktoré toho ale veľa nepriniesli. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jeden z řady zapomenutých válečných filmů, u kterého si samotní Němci podřezávají větev a vlivem vlastních stigmat z předchozích generací se snaží očistit. No a tak vypráví jeden z těch nejdrsnějších příběhů pro změnu z koncentračního tábora v Buchenwaldu. A rozhodně se nejedná o snadné vyprávění, spíše naopak. Zároveň bych vůbec neřekl, že se jedná o televizní film. To je na můj vkus až moc historický a precizní. Naopak oceňuji, jak tvůrci kombinovali hrané scény s momenty, které představovaly reálné záběry z války nebo právě konkrétně z koncentráku. Tato kombinace mě dovede daleko více šokovat, než mnohdy strohé a bezemotivní dokumenty. ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Vojnova drama odohravajuca sa v koncentracnom tabore Buchenwald z produkcie Nemecka inspirovana skutocnymi udalostami,ktora velmi realne zobrazuje zivot vaznov,s ktorymi bolo surovo a neludsky zaobchadzano,vyborne natoceny film a nemam viac co dodat,plne hodnotenie a pochvala pre tvorcov tejto zalezitosti...:-) ()

Zombiepod 

všetky recenzie používateľa

Jednoduché, nenápadné a komorné spracovanie televízneho formátu je pri tomto filme úplne bezkonkurenčné. Vynikajúca filmárska práca s kvalitnými hereckými výkonmi, no miestami nič pre slabšie žalúdky. Kadelbachovi sa podarilo vystihnúť autenticitu priestorov tábora, dusnú atmosféru a hromadu surových scén. Navyše, vzťahy medzi postavami sú tu jednoducho fantastické. Jediným nedostatkom (čisto subjektívnym) je skutočnosť, že hlavná myšlienka filmu v podstate až tak hlavná nebola, a dejisko postáv sa popri nej iba akosi viezlo. Inak niet čo vytknúť, jeden z najzaujímavejších filmov z prostredia pracovných táborov. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (7)

  • V koncentračním táboře Buchenwald bylo od roku 1937 do roku 1945 zabito přibližně 56 500 lidí, z toho 818 bylo z Československa. Po druhé světové válce do roku 1950, tábor fungoval jako speciální tábor pro NKVD. Po tuto dobu zde zemřelo kolem 7000 vězňů. (dom156)
  • Film bude uveden na 70. výročí osvobození Buchenwaldu. (Yardak)
  • Sprchové scény se natáčely ve Vinařicích u Kladna v areálu bývalého dolu Mayrau. (/Pablo)

Reklama

Reklama