Reklama

Reklama

Cililing a Zver-Nezver

  • Česko Zvonilka a tvor Netvor (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

V najnovšom magickom dobrodružstve stretáva Cililing s priateľmi zubatú beštiu s čudnými zelenými očami! Raz v noci v Údolí škriatkov oblohu rozžiaria tajomné svetelné lúče padajúcej kométy. Na druhý deň ráno, v hlbokom temnom podzemí, kde kométa pristála, sa z dlhého spánku prebúdza záhadný tvor. Staroveká legenda ožíva! Víla Faunia na tvora náhodou narazí a ako zodpovedá jej povahe, aj sa s ním veľmi rýchlo skamaráti. Cililing a ostatné víly však z trochu strašidelného stvorenia nie sú vôbec nadšené. Staré záznamy totiž vravia, že keď sa Zver-Nezver raz za tisíc rokov objaví, Údolie škriatkov čaká skaza. Prieskumná hliadka Údolia sa rozhodne zasiahnuť skôr, než dôjde ku katastrofe. Ale Faunia je presvedčená o tom, že by nemali súdiť „knihu podľa obalu" a snaží sa svojho nového piateľa stoj čo stoj zachrániť... (Saturn)

(viac)

Videá (19)

Trailer 2

Recenzie (67)

robfi odpad!

všetky recenzie používateľa

Ano, a je to tady. Vystajlovaná army vílích hňupů si to jde rozdat s vesmírnými šmejdy. Jediné, co mi tam chybělo, byly hořící vlajky USA a pořádná aliení invaze. A závěr mi fakt vyrazil dech. Bože, kde jsou ty doby, kdy Zvonilku dělali chlápci od Pixaru a býval to poetický příběh plný krásy, zábavy a inteligentního humoru, příběh směřoval odněkud někam a na konci si člověk řekl, že se na to klidně koukne někdy podruhé nebo potřetí. Tohle je ten nejubožejší díl Zvonilky a to jsem si myslel, že už nic horšího než Zvonilka a Piráti vzniknout ani nemůže. Jestli na to hodláte jít do kina, nedejbože s vlastníma dětma, tak si to raději stáhněte předem z torrentu, protože je to nejčistší hrůza a utrpení a na takové "dětské" filmy by se měl dávat ban. Bez nápadu, bez pointy, bez příběhu, bez dobra a zla, bez propracovaných postav, bez toho, aby se někomu mohlo fandit. Spíše než pohádku mi to připomínalo náborový materiál pro hmyzáckou armádu anebo nějaký nepovedený studentský pokus o kreslený film. ZA MĚ HNUS! ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Zo všetkých Tinker Bell filmov by som tento ohodnotil ako druhý najlepší (top je u mňa stále Secret Of Wings). Príbeh je podľa mňa zaujímavý, je tam veľa prekvapení, ktoré som nečakal a musím povedať, že tam priniesli aj miestami celkom solídnu a silnú drámu. Rád som sa vrátil k týmto postavám, som rád,že som tomuto filmu venoval čas a ak príde pokračovanie Tinker Bell dobrodružstiev, určite sa k nim vrátim. ()

Reklama

DaweForeman 

všetky recenzie používateľa

Původně jsem chtěl napsat nejlepší díl zatím ze všech, ale když to tak vezmu obecně, tak každý předchozí mnou výborně hodnocení díl měl něco do sebe jiného. Zde se autoři trochu zaměřili na vážnější podobu a už to více šlo spíše do čistého fantasy, než pohádky (člověk si tu užije trochu více dramatu, napětí a emocí). Autoři se více zaměřili na starší publikum a řekl bych, že se jim to povedlo. I když nevím, kterýma všema zvířatama se inspirovali, aby stvořili "Tvora Netvora" (já jsem jich tam viděl prostě několik), tak můžu podotknout, že se možná autoři trochu inspirovali i Warcraftem a Hellboyem. Každopádně další animák, který se prostě Disneyovi povedl. Hudba a animace je jako obvykle na stejné úrovni. ()

Eeve 

všetky recenzie používateľa

No ty bláho...z čarovného, milučkého animáku tu máme, stále čarovný, ale akčný animák :) Čo možno poniektorým malým detičkám bude vadiť, ale povedzme si pravdu, celá táto séria nie je pre najmenšie deti určená, zas toľko jednoduchého humoru tu nie je, preto si myslím, že to ocenia medzi inými hlavne dospeláci...ako ja :) V (veľké bohužiaľ) poslednom dieli Zvonilkiných dobrodružstiev si užijeme hlavne dobrodružstvá Fauny - už pri kraťase Veľké hry som spomínala, že by som vôbec nebola proti, ak by tvorcovia venovali každej jednej víle samostatný filmík, pretože by bolo určite o čom hovoriť :) Nuž, aspoň v poslednom dieli sa mi to ako tak splnilo. Samozrejme Zvonilka, a všetky ostatné kamarátky zdatne sekundujú, čo si ale budeme hovoriť, prím hraje Fauna a Raf, to je jasné. Menšie sklamaníčko prišlo ale hneď v úvode, keďže nám všetkým predpokladám hneď začala chýbať "stará", menej namaľovaná Fauna vo svojich spoľahlivých nohaviciach s dlhokánskym zapleteným vrkočom. No nič, upgrade nedopadol zas tak strašne. Ďalej nám tu tvorcovia predstavia, podľa mňa staronový druh víl - Skauti. Chápem, prečo sú tu, no mne to pripadalo už príliš - neustále pôsobili ako nezničiteľné komando, resp. hneď mi pripomenuli Charlieho anjelov :) A to hlavne samozrejme Nyx ako Rambo. V tomto smere sa asi trochu príliš tlačilo na pílu. Každopádne príbeh ako taký, i keď v niektorých smeroch plný klišé, bol krásny, strhol, i keď sme všetci vedeli, ako sa to skončí snáď od začiatku. Pravda je, že to končí slzavým údolím asi u každého, od detí po dospelákov, i keď nasledovali krásne titulky, pridala by som tam ešte zopár kúsok pozitívnych scén. No beriem to ako aj rozlúčku s celou sériou, tak možno je to aj na mieste :) Takisto musím vyzdvihnúť opäť prekrásnu hudbu, tentoraz inšpirovanú zrejme africkými rytmami a hudbou, než írskymi rytmami, ako to bolo v predošlých častiach. Krásne to oživilo atmosféru. A už len taký dôvetok - zdá sa to len mne, alebo tvorcovia sa v tej poslednej časti poriadne "vyřádili" a poprihadzovali tu niekoľko scén inšpirovaných z iných filmov - vidíte tam niekde scény z Godzilly alebo Nekonečného príbehu? :) ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Z tohoto filmu z vílskej série cítiť ešte trochu viac to, že je určený pre dievčatá. Občas koketuje až s feminizmom. Víly-strážkyne zachraňujú nielen zviera a víly, ale dokonca aj vílovcov. Prekvapujúce, dokonca nerozumné je aj to, že hoci v názve je Cililing, aspoň teda tom slovenskom, tak príbeh ide úplne mimo nej a do popredia vysúva inú vílu. Inak ide o typického zástupcu disneyovských animákov s krásnou 3D animáciou, troškou humoru a fantazijného sveta. Škoda, že záver až príliš tlačí na pílu čo sa týka citov a hoci sa mi príbeh väčšinou páčil, vcelku pôsobil viac na efekt. Preto iba za 3, ale veľmi silné. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (1)

  • Hvězdná roklinka a vílí domy jsou inspirovány tureckou Cappadocií. (Terva)

Reklama

Reklama