Reklama

Reklama

Rodinka Úžasných 2

  • Česko Úžasňákovi 2 (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vo filme Rodinka Úžasných 2 sa zdá, že hlavnou superhrdinkou bude Helen. Ako príťažlivejšia polovička z najslávnejšej superdvojice sa stáva tvárou kampane, ktorá má vyžehliť obraz superhrdinov v očiach verejnosti. Bob sa tak musí venovať domácim povinnostiam a hlavne výchove detí – Violet, Dasha a najmä malého Jack-Jacka, ktorého superschopnosti sa ešte len majú prejaviť a prekvapiť všetkých, vrátane vlastných rodičov. Zdalo by sa, že superhrdina Bobovho kalibru s tým nemôže mať problém. Omyl! Navyše sa objaví nový nepriateľ s geniálnym diabolským plánom a Parrovci musia čeliť výzve, ako zvládnuť domácnosť, pubertu detí, školskú dochádzku a popritom ešte zachrániť svet. Nie nadarmo sú však Úžasní... (Saturn)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (432)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Štúdio Pixar je známe svojou inovatívnosťou a tým, že vždy prichádza s niečím novým, prienikovým pre oblasť počítačovej animácie. Ani tu tomu nie je výnimkou. Navyše je celkovo poznať, ako veľmi sa technológie posúvajú s každým novým projektom. Len také základné efekty ako látka oblečenia pôsobia veľmi vierohodne a ako by boli skutočné. Sexi strieborné body a čierne pančušky na Helen vedia rozdráždiť. Tvorcovia sa tiež naozaj snažili, aby Jack-Jack, pôsobil čo najvierohodnejšie, a naozaj sa im podarilo skopírovať bábätkovskú mimiku do najlepších detailov. Ale aj ostatné postavy pôsobia vierohodne a občas (napríklad u Helen, ale aj iných) máme dokonca pocit, akoby sme sledovali skôr hraný film ako animáciu. Štúdio Pixar nám prináša jedno zo svojich najočakávanejších pokračovaní vôbec. A tento kreslený príbeh je naozaj osviežujúci a zábavný. Rodinka Úžasných 2 má skrátka všetko, čo má taký správny animák mať a oveľa viac - ľúbivé postavy, chytľavý soundtrack, kvalitnú a technicky pokročilú animáciu a dej, čo zaujme všetky vekové skupiny. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Rodinka úžasných” (kap. 2), pamätáte si ešte, ako na konci jednotky čelili ďalšiemu naničhodníkovi, zvanému - "Tunelátor" , a tak sequel priamo na túto sekvenciu naväzuje, keď majú všetci Parrovci zase plné ruky práce. Tento lotor zanechal po sebe v meste hotovú spúšť, a k tomu vykradol i banky, aj vzal nohy na plecia a utiekol. Super-hrdinovia sú opäť v nemilosti, znovu sú nelegálni ! Žijú v moteli, program sa zastavil. No i napriek tomu sa im ponúka neuveriteľná príležitosť začať odznovu, zároveň sa zlegalizovať. Tým človekom, ktorý im podáva pomocnú ruku, je Winston Deavor, manažér DEFTECHU, čo znamená - svetová telekomunikačná spoločnosť. Jeho idea spočíva v tom, že super-hrdinov musia začať ľudia vnímať úplne inak, než bolo tomu doposiaľ, t. j. do super-dresov sa im vložia kamery, aby tak „publikum” "zdieľalo" komplet celé dianie, čo takáto jedna akcia vôbec všetko obnáša, aká je strašne zložitá, a nie vidieť len samú deštrukciu, ktorá sa potom už automaticky dostaví. Práve Elastina (Helen) sa chopí veľkej výzvy, z čoho Bob nie je zrovna dva krát nadšený, ale rešpektuje to. Ostáva doma s Jack-Jackom (disponuje so zrejme najlepšími schopnosťami, až aj svojich súrodencov zľahka predčí !) na materskej dovolenke, s Dashom a s Violet to nebude mať taktiež úplne jednoduché. Zo žienky domácej sa stáva ŽENA neohrozená, čeliaca novému protivníkovi - "Obrazovkárovi" , za ktorým sa skrýva nejedno prekvapenie. Sú odlúčení, od seba vzdialení, ale tentokrát je to postavené len výhradne na Elastine, aspoň hodne dlhú chvíľu to tak vyzerá, kde s pribúdajúcim časom sa to začne trošku meniť, dramatizovať, lebo rodičia sa ocitnú v ohrození na extra mohutnej, výletnej lodi, ktorá si to mieri skrz-naskrz, cez všetky prekážky, rovno do prístavu... Asi toľko k hlavnej dejovej línii. _ Teraz niečo kúsok k Bradovi Birdovi, ktorý sa ale riadne pochlapil, je to dobrý vták, tento režisér a scenárista v jednej osobe, čo má (THE) INCREDIBLES doslova v malíčku, je to jeho srdcová záležitosť, pričom je to všade naprosto vidieť, ako je oddaný tejto úžasnej pixarovke, ktorá ešte predčila prvú časť, pred 14. rokmi ! Je prepracovanejšia, zaujímavejšia, strhujúcejšia, razantnejšia, vycibrenejšia, scenáristicky-atraktívnejšia, skrátka, je takmer dokonalo-vyvážená. Ja som mával počas sledovania taký zvláštny pocit, akoby som sa ocitol v klasickom, hranom filme s ozajstnými, živými hercami a celým prostredím, extra. Tá animácia je dynamická, akčná a priebojná. P I X A R má stále svoju, nespochybniteľnú váhu, ktorú si zakaždým cením, aj keď sa na ich snímky už pozerám trochu inak. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Prvý diel radím medzi to najlepšie čo som videl a nie len od Pixaru, ale v rámci animákov celkovo. Aj keď sme na druhý diel čakali dlhých 14 rokov, nemôžem povedať, že by som bol sklamaný. Jasné, nie je to také dobré ako prvý diel, príbeh nemá taký šmrnc, ale znova sú tu výborne napísané postavy a tento krát sa úlohy rodičov o to kto zachráni svet trošku prehodia a pán úžasný zachraňuje doma deti pred tým, aby neprepadli, zatiaľ čo Elastina naháňa zloduchov. Predošlý diel mal prehodené garde a aj preto sa mi to trošku viac páčilo, no nemôžem povedať, že by to bolo nejako výrazne zle, pretože či bojujeme s Elastinou proti zloduchom, ale s pánom úžasným proti matike (ktorú zmenili !) stále je to výborná zábava s dobre napísanými postavami, ktoré nenudia v dialógoch a v akcii ohromia ešte viac (osobne mám pocit, že je akcia lepšia a nápaditejšia). Príjemne poteší aj úvod filmu, ktorý pekne nadväzuje na prvý diel a vlastne pokračujeme presne tam, kde sme skončili pred 14 rokmi, v boji s tunelátorom. Čo viac dodať Brad Bird opäť naservíroval rodinku, s ktorou sa nebudete nudiť. 90% - 5* ()

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Jednička je lepší. Ale asi jsem ani nečekal, že by ji dvojka mohla překonat, přesto jde o jednu z nejzábavnějších pixarovek posledních let a rozhodně nejlepší sequel. Brad Bird servíruje v kině skutečně monumentální akční scény a navíc jich není málo. Umí být dech beroucí a velkolepé, když jde o osud celého města, i hravě zábavné a legrační, když se do akce pouští Jack-Jack. Scénář navíc dává dost prostoru jak hrdinskému blbnutí Elastičky, tak panu Úžasňákovi a jeho boji s otcovskými povinnostmi. A dohromady se to skvěle doplňuje. Opět je to výborná rodinná akční comicsovka, která se nesnaží jít na sílu naproti dětským divákům. Trochu tedy zamrzí, že samotná zápletka je zbytečně průhledná a nepřekvapivá. Ale ne tak, aby to člověku v kině zkazilo zážitek. Pixar odvedl dobrou práci. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Prakticky to samé, co jednička, jen mi to přišlo ještě o fous dospělejší. Celkově je to vlastně spíše pro dospěláka, než pro dítě, což neberu určitě jako zápor. Po stránce rodinné dynamiky a komediálních dialogů to je super, se samotným superhero dějem už je to ale výrazně horší. Záporák mě tu opět příliš nebavil a daleko víc jsem si užíval civilní podzápletky členů rodiny. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (25)

  • Před filmem si mohli diváci přečíst varování, že film Úžasňákovi 2 obsahuje sekvenci blikajících světel, které mohou ovlivnit diváky, kteří jsou citliví na fotosenzitivní epilepsii nebo jiné fotosenzitivity. Toto varování už neplatí v Británii, protože byla vydána upravená verze, kde tyto efekty už nehrozí. (petr.koca)
  • Motocykel s elektrickým pohonom, ktorý vo filme používa Elastigirl (Holly Hunter), bol vytvorený na základe reálneho motocykla Ducati Hypermotard. (MikaelSVK)
  • Brad Bird sa v priebehu rokov vyjadril, že sa postaví za pokračovanie jedine v prípade ak by prišlo s rovnako dobrým, alebo lepším scenárom než jeho predchodca. To príde s vôbec najdlhšou štrnásťročnou medzerou medzi prvým filmom a pokračovaním od Disneyho / Pixaru. Takáto pauza si vyžiadala aj preobsadenie Dasha, ktorému po novom prepožičia svoj hlas Huck Milner. Jeho predchodca Spencer Fox za ten čas skrátka dospel. (WalterIK7)

Súvisiace novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (viac)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (viac)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (viac)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (viac)

Reklama

Reklama