Reklama

Reklama

Čo ja viem

(relácia)
Súťažný
Slovensko, 2014, 80 min

Réžia:

Tomáš Eibner

Účinkujú:

Marcel Merčiak (moderátor), Adela Vinczeová, Martin Nikodým, Dano Dangl, Zuzana Smatanová, Ady Hajdu, Ján Kuric, Marián Miezga, Lukáš Latinák (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Zábavno-súťažná šou aká na Slovensku ešte nebola. V štúdiu sa proti sebe postavia tri známe osobnosti Slovenska a 200 vysokoškolákov. Ich úlohou je odpovedať na nečakané a vtipné otázky a tým sa prebojovať do finále, v ktorom môžu získať zaujímavú finančnú výhru. Tá však nakoniec môže skončiť v rukách niekoho iného... Jedinečné je, že súčasne, v reálnom čase, majú možnosť na rovnaké otázky odpovedať vďaka špeciálnej aplikácii pre smartfóny a tablety aj diváci pri televízoroch. Konečne si môže aj divák vyskúšať, aké je to súťažiť v televíznej súťaži, a odpovedať takmer za rovnakých podmienok ako súťažiaci v štúdiu. Za svoju hru môžu získať zaujímavú cenu. (STV)

(viac)

Recenzie (50)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Ďalší zaujímavý projekt RTVS, prelomový najmä v interaktivite formátu (možnosť hrať so súťažiacimi v reálnom čase doma cez appku). Merčiak mi tu osobne nevadil a myslím, že sa do podobnej relácie vcelku hodí. Skôr mi vadili niektoré typy otázok, v ktorých sa tvorcovia pýtajú na rôzne bizarnosti a informácie, ktoré človek reálne nemá šancu vedieť (napr. kuriózne rekordy, na čo slúžia čudesné predmety, či audio ukážky zvukov). Preto 1 hviezdu strhávam a myslím si, že napríklad podobne vedomostne ladený Duel je v tomto aspekte o level inde. 70% ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Nevtipný, faktograficky znalý Merčiak, ktorý ich predkladá snáď aj keď nie sú potrebné, moderuje reláciu, kde sa máme zabávať na odpovediach troch takzvaných celebritných hostí, akože všeobecne známych hostí, ktorých by mala poznať podľa hlavného prúdu, ktorý ich zväčša propaguje a oni naopak sa stávajú jeho tvárami, nejaká väčšia časť populácie, čo je mierne nesprávne a dáva to nejaký obraz o súčasnej kapitalistickej spoločnosti. Následne sa nám po určitých častiach predstavujú najlepšie odpovedajúci otázkami na rôzne osobné veci, síce skôr formálnejšieho charakteru, aby asi nestála reč a niečím to obzvláštnili, no a napokon ten nejlepší, či najlepšia idú spolu s vybranou známou osobou súťažiť o reálne peniaze. V celej hre je mnoho nepodstatných otázok, informácií, bizardností, otázok z bulváru, časovo ohraničené, pretože naša spoločnosť je už taká, že kto je rýchlejší a pozná odpovede aj na priam nezmysly, ten zvyčajne zarába viac a tak je to aj v tejto hre. Hra je určená zväčša pre vysokoškolákov, dôvod nepoznám prečo to takto obmedzili, no vďaka technickej novinke, ktorá však tiež stojí nejaké peniaze, môžu súťažiť aj diváci a podľa verejnosti neznámeho kľúča vyhrávajú vraj najlepší z nich. Síce tak o sebe odovzdávate údaje do systému, ktorý je monitorovaný ako takmer všetko na internete, či komunikačných sieťach a v budúcnosti sa to bude dať možno aj získať a zneužiť, no zrejme väčšina bežných nezaujímavých, nebúriacich sa a systémovo poslušných ľudí sa tým nezaoberá a zatiaľ ani systém o nich. Mám rád vedomostné relácie, no v televízii podľa mňa nedokážu byť veľmi prospešné a kvalitné, najmä nie ak to má obmedzenia, svojské pravidlá, nejakých sponzorov, vytvárajú sa tým zaujímavé prieskumy o inteligencii spoločnosti, čo sa bude dať využiť a aj zneužiť. Mne to celkom išlo v mojej mysli, no na niektoré veci som bol unavený, či sa mi nechcelo odpovedať ako robot, takže som úplne pozorný nebol, ale bavilo to svojim spôsobom. ()

Reklama

claudel 

všetky recenzie používateľa

Vyloženě mám rád vědomostní soutěže a jelikož se mi zdá, že po Milionáři a Riskuj zůstala docela výrazná mezera v TV, Čo ja viem jsem přijal nadšeně. Líbí se mi koncept slavné osobnosti versus studenti a následně společně směrem k dosažení částky pro dobročinné účely. Sportovní moderátor Merčiak je velmi kultivovaný a svoji práci zvládá na výbornou. Pět hvězdiček je možná trošku moc, ale chtěl jsem zdůraznit svoji podporu této vědomostní soutěži v době, kdy jsme zaplaveni všelijakými pořady, které lze drze a směle označit za sračky. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Celkom príjemné prekvapenie, škoda len tých niekoľkých bulvárnych otázok a nevhodných videí z youtube. Ale uznávam, že ak to má byť zábava, a dokonca pre celú rodinu, tak sa do toho nedá natrieskať samá veda, literatúra a umenie. Moderátor situáciu zvláda, určuje tempo aj keď hostia by sa niekedy radi rozrečnili. ()

iceworld 

všetky recenzie používateľa

Niektoré otázky až primitívne ľahké a pri tých ťažších Vám zase napovedia odveci možnosti čiže vôbec to nie je "challenging" a celé mi to prišlo trošku silené. Plus Marcel Merčiak je skvelí športový komentátor ale pozícia moderátora mu až tak nesedí. Nápad je to však každopádne zaujímavý a STV asi musela vykázať činnosť. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama