Reklama

Reklama

10 000 svätých

  • USA Ten Thousand Saints (viac)
Trailer

VOD (1)

Tínedžer Jude (Asa Butterfield) žije s matkou Diane (Emily Mortimerová) vo Vermonte. Po tom, čo jeho najlepší priateľ Teddy (Avan Jogia) zomrie na predávkovanie drogami, dospievajúci chlapec sa odsťahuje k svojmu otcovi Lesovi do New Yorku. Vyhnanec, cudzinec a rebel získava nových priateľov. Zoznámi sa s Johnnym (Emile Hirsch), spevákom v punkovej kapele a nevlastným Teddyho bratom. Potom sa pripojí k hnutiu Hard Core, ktorého stúpenci bojujú proti drogám, alkoholu a špinavému sexu. Spoločne s priateľmi sa pokúša pomôcť 16-ročnej Elize (Hailee Steinfeldová), dcére súčasnej priateľky jeho otca, ktorá  je tehotná s nebohým Teddym, nemá rodinu a nevie si rady so životom. Začína sa očistná púť šiestich hrdinov, ktorí hľadajú svoje miesto v živote. Aj napriek všetkým ťažkostiam a osobným problémom sú optimisti. Podarí sa im spoločne vytvoriť rodinné prostredie pre Elizino očakávané dieťa? Ako sa vyrovná Jude so svojimi citmi k Elize a nájde cestu k svojmu odcudzenému otcovi? (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (21)

peetriss 

všetky recenzie používateľa

Rutinní americká nezávislá vztahovka kladoucí důraz spíše na sociálně dramatickou notu lehce doplněnou romantikou, než na komediální, která je jen okrajová. Obsazení je povedené, nechybí občasné nápady, co se kamery i scén týče. Chybí naopak intenzivnější schopnost vtáhnout diváka do osudů postav a možná chtělo trochu nakopnout tempo prostříháním a zkrácením stopáže. Dojem je tak průměrný, Ten Thousand Saints sice neubíjí, ale nedokáže ani poskytnout zážitek vyššího řádu, o schopnosti dlouhodobě utkvět v paměti nemluvě. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Fajn muzika, filmu se podařilo poměrně slušně vystihnout atmosféru doby (alespoň myslím) a absolutorium zaslouží i herci, přičemž Ethan Hawke se snad ani v podobných rolích nemusí příliš snažit, protože mu to jde přirozeně samo. Nicméně mi připadalo, že je tady těch ingrediencí moc a mě se přes tu barikádu koksu, straight edge, adopcí a řady dalších věcí nepodařilo tak úplně dostat. Bohužel. 50% ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia indie záležitosť, akých je zhruba nejakých 10 000 a toto je ďalšia k nim. Kto videl, chápe. Len je škoda, že nie je ešte viac indie a snaží sa byť zároveň aj hollywoodska. Postavy sú občas na slučku, prežívajú veľké trápenia z konkrétnej straty, sklamania, ale nestrácajú nádej. Je tu prítomný ten starý známy good feeling podobných filmíkov, len mám dojem, že by som to zvládol aj v depresívnejšej a tým pádom asi aj realistickejšej podobe, ktoá by látke sadla možno viac. Ale neviem, možno by to nedopadlo...a takto je to stále fajn. No a Emily Mortimer nikdy nebola viac sexy a Taylor Kitsch zase viac odpudivý so svojim mozolom a kastrolovým účesom. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Dějově vcelku klasická americká dramedy, avšak zasazená do docela specifického prostředí počátku 80. let. Nevázaný sex, drogy v každém šuplíku a hard rock jsou denním chlebem, prakticky každá postava ve filmu je více či méně vyfetlá socka, ale i přesto všichni působí jako totální sympaťáci v čele s Ethanem Hawkem, který opět ukazuje, že mu ty taťkovské role prostě sedí. Film sleduje proměnu několika lidí a to nejen teenagerů, ale i jejich rodičů. Netlačí na pilu ani v rovině komediální, ani v rovině dramatické a ve výsledku působí jako další zástupce takových těch indie "feel good" filmů. To já rád. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku slabšie, ale potom sa to pekne rozbehlo do veľmi vydarenej dejovej línie, ktorá však opäť pridlho čakala na dôležitý zlom - ten bol počas ustálenej situácie už doslova nutný. Ale každopádne, jadro celého filmu bolo zaujímavé, aj keď som podľa popisu a zaradenia žánru čakal, že tá hudobná stránka filmu bude o čosi výraznejšia. Veľkým plus boli najmä charaktery mladých postáv pochádzajúcich z polorozpadnutých rodín. Jude mi spočiatku prišiel nesmierne nesympatický (najmä tou debilnou ofinou až po bradu), ale potom si získal moje sympatie. Avšak ani zďaleka nie také ako pôvabná Eliza v podaní Hailee Steinfeld. No a ešte niečo k postave "dobrosrdečného" a "obetavého" Johnnyho, ten ma svojou falošnosťou a pokrytectvom veľmi sklamal. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama