Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek legendy němého filmu D.W. Griffitha s jednoduchou, ale akční zápletkou. Manžel a otec tří dcer odjíždí se svým kočím do města a svou rodinu zanechá v honosné vile samotnou. Toho využije banda zločinců, číhající opodál. Po mužově odjezdu vtrhnou do domu, ale žena ještě na poslední chvíli stačí zatelefonovat do města pro pomoc. Vystrašený manžel, ke kterému se ženino SOS donese, se ihned vrací domů s doprovodem policie, která zločince zatkne. (Rondon)

(viac)

Recenzie (8)

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Nervy drásající napětí, mrazivá hudba, lstiví padouši…no zkrátka kriminální drama jak má být. Tedy, na tu dobu, v očích současného diváka už film vyzní spíše úsměvně, ale 3* si zaslouží. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Velmi známé melodrama od režiséra Griffitha (1875-1948). V době kdy pracoval pro společnost Biograph natočil za pět let kolem 400 filmů a pořád se zlepšoval. Po jednom neúspěšné filmu musel odejít a pracoval sám. Vytvářel kolem sebe mýtus tvůrce, který dělal "vše poprvé" což je trochu zjednodušení a ne úplně pravda. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

V inej adaptácii by to asi nemalo veľmi zmysel, možno ani v inej dobe, ale podstata zostáva rovnaká dodnes a často ani neplatí, že kto nič nemá, nemajú mu čo vziať, keďže každý má často aspoň príbuzných a brániť sa treba, k čomu najmä v Amerike napomáhajú zbrane. A aj keď je to veľký biznis, ľudia akoby ešte nedospeli do štádia, že budú k sebe všetci dobrí a tak mnohí sú k tomu nútení, našťastie tu je to ozaj trocha americké, lebo je tu aj šťastný koniec a zaujímavosť viacerých postupných izieb. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

D.W.Griffith ako filmár teritoriálnym tigrom, využívajúci priestor pre dnes už obohratú zápletku, avšak v dobe vzniku sa na to nazeralo iným optickým pravítkom. Rozhodne sa ušľachťovali technické dovednosti a spôsoby vedenia a práce za kamerou, čo je významné plus. Ako jeden z mála dokázal držať česť americkej nemej éry pred a počas nástupu nemeckého expresionizmu. Tieto krátkometrážne filmy treba brať v tej súvislosti, že boli finančne pomerne nenáročné a stále sa hľadal účinný spôsob naratívneho uplatnenia prostredníctvom tohoto média. Veď napokon, grotesky čerpali práve z toho krátkeho priestoru a čo je paradoxné, aj s absenciou zvuku a rýchlosti záberov. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama