Reklama

Reklama

Stanice číslo 76

  • Česko Space Station 76 (viac)
Trailer

VOD (1)

Skupina lidí a několika robotů žije na vesmírné stanici v budoucnosti ve stylu sedmdesátých let. Když na palubu dorazí nová pomocná kapitánka (Liv Tylerová), bezděky vyvolá mezi členy posádky napětí tím, že je vybídne, aby se postavili tváří v tvář svým nejtemnějším tajemstvím. Na povrch tak začíná prosakovat chtíč, žárlivost a vztek, což je stejně nebezpečné jako asteroid řítící se přímo proti nim. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (55)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Vitajte na palube najabsurdnejšej vesmírnej stanici v širokej ďalekej galaxii osídlenú tými najčudesnejšími pozemskými indivíduami. Poznáte ten pocit, keď vidíte upútavku na nejaký úplne neznámy indie film, prevrátite nad ňou oči a očakávate úplnú hlúposť? A nakoniec sa z tej hlúposti stane jeden z najpríjemnejších zážitkov za poslednú dobu. Presne taký je Space Station 76. Ako sci-fi fanúšik som sa k filmu dostal vyslovene len kvôli jeho názvu a označeniu „sci-fi“ v kolónke žáner. Pravdou však je, že týmto si u mnohých podobných získa skôr negatívne hodnotenia. Space Station 76 totiž vôbec nie je sci-fi v pravom slova zmysle, takže kto očakávam potrhlú komédiu v štýle Galaxy Questu a podobných bude zákonite odchádzať sklamaný, ak nie až vyslovene naštvaný. Zasadenie filmu do budúcnosti na vesmírnu stanicu v štýle 70. rokov, kde ľudia síce žijú v mohutnom vesmírnom komplexe, ale iné technické vychytávky ako roboti, robotické ruky nedosahujú ani len dnešnú úroveň, podtrhuje absurdnosť celého diania. Zároveň tým ukazuje, že sociálne problémy ľudí sa od 70. rokov výrazne nezmenili. Síce sa dnes v roku 2014 vysmievame tomu naivnému „oldschool“ obdobiu, ale sami sme pritom v dnešnej dobe ešte naivnejší. Rozhodne to nie je film pre všetkých a ocení ho len veľmi malý okruh divákov. Povedal by som, že skôr si prídu na svoje práve fanúšikovia Wesa Andersona, keďže film je veľmi podobne plný absurdných situácií na hrane trápnosti, to všetko je však jeho zámerom. Uťahuje si zo žánrových klišé (Dr. Bot!) a v jadre sa sústredí na hlbšie (dá sa povedať až „temnejšie“) stránky ľudskej osobnosti ako je sexuálna frustrácia, homofóbia, prehnané ambície, žiarlivosť alebo samota. Je zámerne podradný, či už „lacným“ vizuálom alebo na prvý pohľad absurdným príbehom, ale všetko to podáva s neskutočnou eleganciou. Chémia medzi postavami funguje a je vidieť, že všetci si natáčanie užívali. Navyše Liv Tyler je aj pred štyridsiatkou roztomilejšia než ktorákoľvek pätnástka! V časoch, keď Hollywood ponúka prestrelené, preafektované, vulgárne komédie typu Neighbours, Other Woman, Sex Tape a iné je Space Station 76 doslovne zjavením. Má hĺbku a dokázal efektne skĺbiť jemný inteligentný humor so zaujímavým, takmer až psychologickým rozborom charakterov. Pre hipsterov ako stvorené. Ostatní budú len nechápavo krútiť hlavou, to garantujem. Mne to však sadlo ako uliate. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

darthhokro 

všetky recenzie používateľa

Retro sci-fi natočené podle divadelní hry. Občas tam sice byl nějaký jedovatý vtípek, třeba matka jak chlemstá víno a přitom kojí parchantě, nebo kapitánovi nevydařené sebevraždy. Ale celej film je děsně utahanej, docela mě to uspalo, musel jsem to dát na 2x. Z pěkné Liv elfky se stala MILFka, Tož slabší 1. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

V očakávaní akejsi komédie/paródie na sci-fi snímky druhej polovice 20. storočia, som namiesto toho zhliadol akúsi nesúrodú zmes drámy a sci-fi. Komických prvkov tu nieje toľko, aby sa to dalo označiť za vtipný žáner a dráma je tu pritiahnutá riadne za vlasy. Aspoň technická stránka zaujme a trochu aj pritiahne pozornosť pre tento snímok. ()

juta 

všetky recenzie používateľa

I přes nízké hodnocení jsem vesmírné stanici dal šanci, jenže jako spousta jiných uživatelů čsfd nebavila, mě také ne. Děj se hodně táhne, nic zajimavého se tu neděje, zasazení do roku 1976 tomu nepomohlo. Síce některé prvky měly být vtipné, stejně tak hudba, ale mě to dost vytáčelo a byl jsem rád, když jsem uviděl titulky. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Není to úplně skvělé sci-fi, ale rozhodně má velmi dobře naběhnuto. Skvěle jsem se u něj bavil a musím říct, že mě překvapilo, jak moc zajímavé herce se podařilo sehnat. Patrick Wilson mi opět dokazuje, jak zajímavým je a co všechno dovede zahrát. Nesedne každému, to je jasné, ale já už si ho pomalu řadím mezi oblíbence. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. března 2014 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama