Reklama

Reklama

Itazura na Kiss 2: Love in Tokyo

(seriál)
  • Japonsko イタズラなKiss2~Love in TOKYO (viac)

Obsahy(1)

Druhá série navazuje přesně tam, kde první končí – Kotoko a Naoki jsou svoji a přijeli z líbánek z Okinawy. Navíc Kotoko čeká spousta trápení, neboť si změní obor na vysoké škole a bude se snažit stát vystudovanou sestřičkou, aby mohla pomáhat Naokimu, jakožto budoucímu panu doktorovi. Ovšem s její hlavou... povede se jí to? A co Kiník, co bude s ním?! (Zíza)

(viac)

Recenzie (4)

Zíza 

všetky recenzie používateľa

Tuhle sérii jsem už měla Kotočino pištění a kulení očí dost, tak proto z „otravy“ dávám 3*. Jinak se to nese v duch první série – je to veselé, odlehčené, jen Irie je vůči Kotoko více pozorný a neodmítá ji na každém rohu, takže z hlediska vztahového je to o něco přístupnější. Ale jak říkám nic se kromě toho nemění – Kotoko je tele, matka Irieho jak kamera ochranky, Kiník je borec, ač přihlouplý. Ale zase tu má tu kouzelnou energii, takže pokud vás Kotočino vřeštění po pár dílech neochromí, máte vyhráno a budete se děsně bavit a bude vás to nabíjet pozitivní energií jako první série. ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Viac-menej zbytočné pokračovanie, ktoré má divákovi ukázať, ako žili hrdinovia po svadbe, no dosť dobre by to stačilo si predstaviť a ďalej nerozvádzať.⚪Oni sa totiž obaja správajú akoby spolu boli nie, že dva dni, ale dvadsať rokov, obe postavy majú medzi sebou chémiu asi ako dvadsaťročný pár, ktorý už na seba ani nesiahne, čo je pravdepodobne zapríčinené aj detskou cieľovkou 12+. No aj tak, aby sa mladomanželia ani nedržali za ruky, ich bozky pôsobili ako bozky staršieho páru a všetko to bolo medzi nimi skôr suché, to je v žánri romantickej komédie fakt prepal. To, že spolu ani nechcú mať nič intímne je už úplné fantasy, hlavne u mladého zdravého muža.⚪Radšej sa hlbšie nevyjadrujem k pretrvávajúcemu prehrávaniu, afektu ako z anime, vedľajším postavám, ktoré sú len krovie a nemajú žiadny význam (to krásne vidno na postave hrdinkinho kamaráta zo školy, ktorý o ňu začne mať záujem iba preto, aby mohol začať jej manžel žiarliť, vytvorila sa konfliktná situácia a vyriešila sa, hneď potom jeho záujem o hrdinku opadá a do konca seriálu sa na neho už nesústredí pozornosť), ani k tým strašným skokom v čase, kedy sa v tom dá slušne zamotať a divák ani nevie, či prešiel rok, polroka atď. Táto séria by mala mapovať skoro 8 rokov ich života, i keď pocitovo sa to nezdá vôbec, keďže postavy stále vyzerajú rovnako, správajú sa rovnako a sú rovnako blbé.⚪Tým sa dostávam k postavám - od prvej série sa nezmenili, hrdinka je stále úplné tupelo bez ladu a skladu, ktorá nedokáže rozmýšľať, vyberie si školu, na ktorú nemá, neustále je ju treba presviedčať, že ju manžel miluje, hrdina je zase úplne chladný hlupák, no nie tak príjemne, tajomne chladný, ale pôsobí ako autista či človek, ktorý nechápe emócie druhých, často hrdinke ubližuje tým, ako sa správa a sám nie je schopný pochopiť, čo urobil zle. Dobre, je to žánrovka pre dievčatá, ale aspoň aký -taký charakterový vývin by postavy mohli mať. Aj sympatická postava kuchára dostáva v tomto pokračovaní minimálny priestor, i keď jeho linka s Európankou Chris by mohla byť zaujímavejšia ako samotná hlavná.⚪Inak je 16 dielov stále scenáristická samovražda, diely sa naťahujú neustále rovnakými motívmi, kedy sa hrdina a hrdinka pohádajú, aby sa mohli zmieriť, stále majú medzi sebou nezhody, ale nakoniec sa vždy všetko na dobré obráti. Áno, pre 13-ročné dievčatá snáď adekvátne, pre starších už skôr otravné.⚪Ešte dve poznámky - naozaj nemám rada ten ázijský obľúbený motív, že si hrdinka vyslovene uštve chlapa, neustále ho uháňa, hovorí mu, že ho miluje, až on nakoniec povolí, pretože ho to uháňanie prestane baviť. Neskutočne patologické. Rovnako ako to, že hrdinka tu určuje svoju hodnotu len a len svojím mužom, neustále mu chce byť nablízku, chce robiť to, čo on, vyberie si školu ako on len preto, aby s ním mohla tráviť čas, akoby nemala žiadne vlastné záujmy, vlastnú radosť. Pri tom tŕpne úsmev.⚪ ()

loveless 

všetky recenzie používateľa

Pokud se vám líbila první série, tak si to určitě pusťte, neprohloupíte. Ale pro mě, jak jen to říct... má to moc dílů. Kdyby jich bylo 8 nebo 10 (nebo kdyby měly poloviční délku), tak by se to dalo, ale 16 je na mě moc. Takže jsem dokoukala první sérii, otrávená jsem si dala pauzu, pak jsem si pustila líbánkový speciál, byla jsem totálně zděšena, dala jsem si další pauzu a pustila jsem druhou sérii... a některé díly jsou celkem fajn, dokonce si pamatuju, že jsem se jednou i pěkně zasmála, ale... Je tam málo Naokiho maminky, je tam málo Kin-chan, Naoki je prostě hlupák, Kotoko je otravná, stejně tak Yuki. Herci se mi nelíbí a ani nedokážu ocenit jejich výkony. Tohle je pro mě totálně špatná volba, přestože musím uzat, že jsem viděla i horší věci, takže jim nějakou tu hvězdu nechám. Navíc opening dvojky je neporovnatelně lepší než u první série. ()

Amalberga 

všetky recenzie používateľa

Já už nemůžu! Viděla jsem tři epizody a můj pocit zklamání a znechucení mě neopouštěly skoro celou dobu. Párkrát jsem se zasmála Kotoko, která mi za chvíli začala lézt na nervy. A to už jsem přežila hodně afektivních postav v seriálech. Kámen úrazu je asi moje neschopnost se vcítit do jakékoli z postav. Irie je neustále chladný a odtažitý, pořád si říkám, cítí ke Kotoko něco, anebo ji jen trpí ve své blízkosti? Kotoko je neskutečně otravná a blbá. Jejich rodina je vesměs podobně otravná a trapná jako Kotoko. Kdyby to bylo anime a každá epizoda měla 20 minut, asi bych seriál dokoukala do konce. Možná se sem jednou vrátím, uvidíme. ()

Reklama

Reklama