Reklama

Reklama

Nadprirodzený thriller z dielne New Line Cinema V zajatí démonov 2 v réžii Jamesa Wana, príchádza do kín po mimoriadne úspešnej rovnomennej prvej časti. Filmoví nadšenci sa tak môžu tešiť na ďalší skutočný príbeh renomovaných démonológov Eda a Lorraine Warrenovcov. Hlavných postáv sa opätovne zhostili nominantka na Oscara Vera Farmiga a Patrick Wilson ako Lorraine a Ed Warrenovci, ktorí v jednom zo svojich najdesivejších paranormálnych prípadov cestujú do severného Londýna, aby pomohli slobodnej matke s výchovou štyroch detí, v dome plnom zákerných duchov. (Continental film)

(viac)

Zaujímavosti (40)

  • Natáčanie začalo 21.9.2015 v Los Angeles. V novembri sa produkcia presunula do Londýna. Produkcia trvala 50 dní, z toho 40 dní sa natáčalo v Los Angeles a 10 dní v Londýne. (EvilMatus)
  • Duch chlapca, ktorého Lorraine (Vera Farmiga) vidí pri astrálnom premietaní, je založený na skutočnom obrázku z Amityville. Na fotografii ho zachytil fotograf Gene Campbell, ktorý pracoval s Edom a Lorraine Warrenovými. (Pat.Ko)
  • Trailer obsahuje jednu scénu, ktorá vo filme nakoniec nebola. (EvilMatus)
  • O manželoch Warrenovcoch existuje aj kniha, ktorej autorom je Gerald Brittle. Jej názov je "The Demonologist" a pochádza z roku 1980. Autor pak zažaloval tvorcov hororu a žiadal od nich 900 miliónov amerických dolárov. Tvrdil, že exkluzívnu dohodu s manželmi mal iba on a nikto iný. Už len to, že vznikol film V zajatí démonov (2013) a následne aj toto pokračovanie sa mu zdálo poburujúce. Rovnaký problém sa týkal aj hororu Annabelle (2014). (CharLeS41)
  • Vo filme je scéna, kde sa policajti prišli pozrieť do domu rodiny Hodgsonovcov a videli, ako sa pohlo kreslo z miesta na miesto. Toto je skutočne potvrdené policajtkou, ktorá tam vtedy osobne bola. Následne obidvaja policajti odišli, pretože sa v dome nestalo nič, čo by bolo mimo zákon. (FanKalEl)
  • Scéna, kde sa viacero krížov na stene samovoľne otáča smerom dole, nie je podľa skutočnej udalosti, je to čistá fikcia. (FanKalEl)
  • Jamesovi Wanovi bolo ponúknutá aj réžia filmu Rýchlo a zbesilo 8 (2017). Odmietol s tým, že radšej natočí tento film. Neskôr napísal na svoj ​​Instagram: „Mám chuť rozprávať desivý príbeh ešte raz.“ (Lucasion)
  • V pokladnách severoamerických kin vyděšeně zacinkalo 102,5 milionu amerických dolarů, v těch celosvětových dohromady 322,8 mil. (NIRO)
  • Film se odehrává v roce 1977, tedy šest let po prvním dílu. (ČSFD)
  • Postava v kápi je inspirována událostmi, které se měly odehrát v Amityville, kdy postava v kápi údajně přinutila nejstaršího syna zavraždit celou svou rodinu. Tímto případem se skuteční Warrenovi zabývali také a byl i předlohou pro několik filmů. (Warlukyn)
  • Film volně vychází z případu tzv. Poltergeista z Enfieldu, který byl vyšetřován v Anglii v letech 1977-1979. (Charlizee)
  • Válec s úzkými svislými výřezy, uvnitř vybavený pruhem kreseb s rozfázovaným pohybem, který při roztočení zobrazí jakoby souvislý pohyb obrázků, se nazývá zoetrope. Jedná se o jednoho z předchůdců kinematografu. (Charlizee)
  • Dům, ve kterém se události měly odehrát, leží na adrese 284 Green Street, Enfield. (SidneyP)
  • Ve skutečnosti mělo trvat trýznění rodiny údajnými paranormálními aktivitami 18 měsíců. (SidneyP)

Súvisiace novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (viac)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (viac)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (viac)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (viac)

Reklama

Reklama