Reklama

Reklama

Muž, ktorý zachránil svet

(TV film)
  • Česko Karibská krize: Neznámá fakta (viac)

Obsahy(1)

Príbeh sovietskeho dôstojníka, ktorý tým, že odmietol splniť rozkaz, odvrátil možnú katastrofu jadrového konfliktu. V roku 1962 stál svet na prahu atómového konfliktu. Po tom, čo sovietske lode priviezli na Kubu medzikontinentálne rakety a Kubánci zostrelili americké prieskumné lietadlo hrozilo, že Spojené štáty zasiahnu voči postupu Moskvy vojenskou silou. Až po mnohých desaťročiach sa svet po prvý krát dozvedel, čomu unikol. Vasiľ Archipov vtedy slúžil na sovietskej ponorke a svojim odvážnym postojom zabránil najhoršiemu... (STV)

(viac)

Recenzie (9)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Herci sa snažili, ale hraný thriller nebol napínavý, keďže koniec sveta nenastal. Dokumentárna časť bola na tom lepšie, fakty o tom, ako sme tesne unikli jadrovej vojne varujú, len či sa z nich niekto poučí. ()

Reklama

karnifex 

všetky recenzie používateľa

Dokument, který byl sice celkově zpracován dost slabě, ale naštěstí obsahoval zajímavé vyprávění pamětníků, z něhož si divák mohl o Karibské krizi udělat následující (trochu zjednodušený) závěr: sověti měli v čele nezodpovědné tupce, ale obyčejní ruští námořníci naštěstí dokázali jednat rozumně a odpovědně - naproti tomu američtí vojáci se chovali jako puberťáci, ale naštěstí měli Kennedyho. ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

v ten deň, keď kenedy prehovoril a chruščov tam poslal "obchodne lode" to otec počul na viedenskom rádiu, ráno ma nepustil do školy báli sme sa že vypukne vojna, mal som desať. a bál som sa otcovej nahnevanej a prísnej tváre. Historičnosť tohto diela len potvrdzuje aká naozaj skutočná chvíľa to bola. ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama