Reklama

Reklama

0cm4

všetky plagáty
Krátkometrážny
Japonsko, 2001, 22 min

Recenzie (4)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Experimentovanie s kamerou ako podklad pre príbeh farboslepého muža, ktorému zostáva 6 dní do operácie. Šion Sono sa opäť ukazuje ako všestranný rozprávač príbehov a týmto krátkym filmom sa zaraďuje po bok tvorcov, ktorí sa rozhodli sprostredkovať divákom ten "iný svet", v ktorom žijú niektorý z nás. Forma je podobná ako u Sonových ranných filmov, teda sa čiastočne približuje dokumentu a dominuje mu ručná kamera - tu je však striedaná aj s inými a v titulkovom úvode je silne abstraktná, vizuálne uhrančivá, vťahujúca, dychberúca. Oceňujem kvalitný výber hudby. Po celú dobu mi behal mráz po chrbte. 85% ()

cunesk8 

všetky recenzie používateľa

Co je červená? Sto lidí můžou vidět 100 různých odstínů červené. Zajímavý příběh barvoslepého muže (Maeda), který se bojí se, že po operaci nebude jeho svět stejný. 85% ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Príde mi to ako zaujímavejšia a dlhšia verzia Sonovej prvotiny. Ústrednou postavou je farboslepý muž, idúci o 7 dní na operáciu očí. Sono sleduje dokumentárnym štýlom pochybnosti a úvahy hl. hrdinu. Ak vieme, že nás život sa o niekoľko dní od základov zmení uspokojí nás to, že ostatní tú zmenu považujú za niečo prirodzené? No a nad týmto film premýšľa. No Sonových filmoch mám vo všeobecne rád, jeho digitálnu kameru, ktorá si nerobí ťažkú hlavu z prepalov a zrna a stále rozpráva príbeh po svojom. A skoro vždy mu to zožeriem. ()

rivah 

všetky recenzie používateľa

Filosofický příběh barvoslepého muže sedm dní před operací. Obává se, že jeho svět se změní.A hraje si s videokamerou...(Ve filmu se mění barevná v černobílou a zpět.(....Nic moc, jen hříčka. ()

Reklama

Reklama