Reklama

Reklama

Záhada miznúcich včiel

(TV film)
  • Francúzsko Le Mystère de la disparition des abeilles (viac)
Francúzsko, 2010, 89 min

Obsahy(1)

Investigatívny vedecko-populárny film o záhade miznúcich včiel, ktorých klesajúci počet je priamym ohrozením celej našej spoločnosti. Včely sú vari najvýznamnejším druhom hmyzu, ktorý opeľuje rastliny - a aj tie, ktorými sa my, ľudia, živíme. Jedna tretina našich potravín závisí od opeľovania včelami.
Táto katastrofa hrozila našej civilizácii už niekoľko generácií. Autori dokumentu nakrúcali po celom svete - aj na vedeckých pracoviskách: snahou vedcov je nájsť skutočnú príčinu úhynu včiel. (STV)

(viac)

Recenzie (1)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Jednoducho si za to môžeme sami. Používanie pesticídov všemožných druhov včely buď zahubí alebo oslabí imunitu tak, že nemajú šancu aj proti bežným roztočom a vírusom. A naviac rôzne kombinácie chemikálií účinkujú aj v množstvách úplne nemerateľných dnešnou technikou. Poľnohospodárstvo vytvára prostredie nepriaznivé pre včely, ktoré tak veľmi potrebuje. Okolo toho sa krúti celý film a len v malých náznakoch pripúšťa nejakú inú príčinu. –––– Veda a priemysel formujú budúcnosť, v ktorej už včely nemajú miesto. ()

Reklama

Reklama