Reklama

Reklama

Epizódy(12)

Obsahy(1)

Aj napriek pomerne mladému veku sa Handovi Seišuovi podarilo stať profesionálnym krasopiscom, vďaka čomu je schopný žiť vo svete, po akom vždy túžil. To všetko sa však náhle zmení v okamihu, keď udrie veľaváženého kritika, ktorý jeho výstavu označil za neoriginálnu a fádnu. Handa je za tento prehrešok poslaný do úzadia, presnejšie na ostrov Goto, neďaleko Kyushu, kde spoznáva rôznorodé povahy dobrosrdečných dedinčanov, zbližuje sa s miestnymi deťmi a postupne sa začína učiť. (HDeer)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (17)

Hees 

všetky recenzie používateľa

Barakamon je milé anime, ktoré sa na nič nehrá a zameriava sa len na jednu tému a tou je život Handa Seishuu. Handa je kaligrafista a celý jeho život sa prispôsobil ťahom jeho štetca. Lenže bol držaný ďaleko od ľudí a tak sú jeho ťahy, alebo jeho technika je príliš strojová ako z učebnice. Handa je teda živým príkladom človeka, ktorý obetuje celý život jednej veci. Hlavný hrdina má, ale problém v tom, že si život málo užíva. Je presne vidieť aké dieťa dokáže splodiť prísny otec a ochranárska matka. Preto by som pripísal tomuto anime dostatočnú hodnovernosť. Barakamon nejde úplne na kosť, ale všetko robí tak aby príjemne diváka objímalo a ten aby sa cítil skoro po celú dobu anime príjemne. Na konci samozrejme potom prichádza pekné predvídateľné rozuzlenie (alebo krásne rozuzlenie a pre mňa bolo predvídateľné). Týmto chcem povedať, že sa nedejú závažné udalosti a anime sa nesnaží ísť do hĺbky problémov hlavného hrdinu tak aby diváka znepokojilo. V Barakamon zaznejú životné pravdy, ktoré môžu niekoho nasmerovať správnym smerom v živote. Takže Barakamon má do určitej miery náučný charakter. Zjednodušene povedané v celých dvanástich dieloch ide o nájdenie samého seba a svojej vlastnej cesty životom. A čo ostatné postavy? No dá sa povedať, že sú len kvalitné "krovie" či komparz pre vtipné situácie. Preto som napísal, že kvalitné lebo vedľajšie postavy vôbec nie sú zlé. Naru je milé malé "huncútske" dievčatko, ktoré hlavnému hrdinovi vždy povie okamžite čo si myslí. Preto je Naru výbornou postavou a Handa síce získava od nej len názory s pohľadu malého dievčaťa, ale o to sú lepšie. Handa síce je už dospelý dvadsaťtri ročný muž, ale vo veľa situáciách sa chová ako dieťa a v tomto anime v podstate konečne dospieva. Opäť toto anime (ako som si ja zvykol) porovnáva ľudí čo majú talent v niečom s tými čo v ničom nevynikajú. V neposlednom rade je v ňom cítiť radosť zo života. Tiež sa dá zamyslieť nad silou zmeny prostredia. Ak človek zmení prostredie a zmení ľudí, ktorými je obklopený často môže vidieť úplne iný nový svet. Čo sa týka hudby tak to sa mi páčil opening aj ending. Keby sme v škole (od 1 do 5) opening aj ending by mal u mňa známku 2. Hodnotenie prečo štyri (4) hviezdy? Nešlo sa úplne do hĺbky a anime teda plní charakter príjemnej oddychovky, ktorá je náučná a učí ľudí hodnotám ako nájsť sám seba a porozumieť sebe samému. Barakamon si zaslúži viac ako štyri hviezdy, ale na päť to u mňa nie je a teda hodnotenie je (Hodnotenie 4,5). ()

pytlik... 

všetky recenzie používateľa

Barakamon Obamamon... chňá chňá, to jsem zase jednou vstal z postele vtipnou nohou. Jedná se o typické japonské anime - velice slibný začátek, který se postupem dílů rozplizne v stereotypní, nikam se nevyvíjící děj. Samozřejmě obsahuje jemné erotické narážky, které Evropanovi připadají zvrácené, ale Japonci nejspíš ani nemrknou. Hlavnímu hrdinovi musím zatleskat za jeho vytříbenou reakci na hanění svého díla, byť tomu postaršímu pánovi nemusel hned jednu vrážet pěstí, stačilo mu přeci jen zlomit hůl, vzít brýle, předběhnout ho ve frontě v krámě nebo se vydávat před pošťačkou nesoucí mu důchod za jeho vnuka. Jinak škoda, že nepochopil pravou příčinu své deprese, ze které se jel léčit na venkov... kaligrafie, totiž trávit celé dny tím, že se snažím načmárat novým způsobem něco, co jiný napsal, přece nemůže nikoho uspokojovat. ()

Reklama

yenn

všetky recenzie používateľa

Prchlivý kaligrafista Seišú Handa dostal od kritika snad až příliš tvrdou lekci (a také mu ji vrátil). Zchladit hlavu a probudit múzu se vydává kam jinam než na venkov. Zde skutečně nachází nevšední zážitky: Západ slunce, prsty vražené do zadku (jen přes kalhoty, takže jaoistky si mohou utřít sliny a vypnout stahování) a jiné radosti povedou jeho štětec nevídanými tahy. Náladu mu občas kazí jen malá rošťanda, hrdina pro změnu občas kazí náladu divákovi svým řevem. Zhlédnutými dvěma díly nejsem nijak pohoršen. Pokud se však v dalším průběhu seriál pokouší o větší produkci slz (a náznaky této hrozby tu jsou), bylo by třeba přistoupit k přísnějšímu hodnocení. 5/10 ()

FritoleXx 

všetky recenzie používateľa

Barakamon ani nelze příliš poutavě popsat. Je to 12 dílů všednosti na jednom obyčejném ostrově téměř odloučeném od civilizace. Náš tokijský hrdina Handa se zde ocitá poté, co mu jedna nemilá událost téměř zničí kariéru profesionálního kaligrafa a doufá, že zde najde klid na práci. A zatím co pln vzteku a zklamání marně hledá inspiraci, tak nalézá trochu důležitější životní hodnoty. A to je vše. Celý seriál prakticky jen sledujete, jak se Handa adaptuje na vesnický život, hraje si s místními dětmi a vytváří si vztah k hrstce zdejších obyvatel. Vše samozřejmě podáno odlehčeným způsobem s naprosto skvělým humorem, který se mi přesně trefil do vkusu. Pokud hledáte feel good slice of life komedii, tak jste našli super kousek. Speciálně pokud jste introvertní povahy. :) ()

Starletka 

všetky recenzie používateľa

Velice příjemné anime se sympatickými postavami. Obzvlášť sám sensei je skvělý, stejně tak Hiro a obě středoškolačky. No a děti překvapivě taky nejsou tak otravné jak jsem se ze začátku obávala. Originalita, feel-good atmosféra, vtip, dokonce se místy najde i pár dojemných scén. Příběhu moc není, ale to u podobných oddechovek vůbec nevadí. Pěkná animace a soundtrack. Spokojenost. 8,5/10 ()

Galéria (471)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama