Reklama

Reklama

Kate Abbottová (Milla Jovovich) patrí k najlepším agentom americkej štátnej bezpečnosti a v súčasnosti je pridelená k tímu strážiacemu americké veľvyslanectvo v Londýne. Jej poslaním je odhaliť teroristov, ktorí sa nepoznaní snažia vstúpiť na územie Spojených štátov, a zabrániť im v tom. Keď jedného dňa príde o život Malťan pokúšajúci sa dostať sa do USA na falošné papiere, Kate sa pustí do pátrania, ktoré ju zavedie na stopu štvorice vedcov, expertov na výbušné chemikálie, ktorí už pred nejakým časom požiadali o vstupné víza. No než stihne informovať kompetentné úrady, dôjde k ničivému bombovému útoku, pri ktorom zahynú všetci jej kolegovia. Katein život sa v tej chvíli kompletne obráti hore nohami – ako jediná preživšia sa totiž v očiach vyšetrujúcich orgánov okamžite stane hlavnou, alebo presnejšie jedinou podozrivou z atentátu, čo v praxi znamená, že ju všetci, ktorí sa ako loveckí psi vydajú v jej stopách, chcú dostať radšej mŕtvu ako živú! Akoby to nestačilo, má v pätách aj tajomného nájomného vraha, prezývaného Hodinár. No i na úteku pred novými nepriateľmi Kate neprestáva sledovať stopu unikajúcich teroristov, čo ju zavedie rovno do New Yorku. A v tom momente sa jej zdanlivo bezvýchodiskový boj s časom i o vlastný život prehupne do tej náročnejšej fázy. Kate totiž zistí, že cieľom ďalšieho plánovaného útoku teroristov sa má stať obrovský dav na Times Square! (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (187)

Silencia90 

všetky recenzie používateľa

Hezky se na to dívalo, ovšem bylo to na spoustě místech nedomyšlený. Spousta věcí nebyla ve filmu vysvětlená a dalších několik bylo nepochopitelných. Tolik nejasností jsem ve filmu ještě neviděla. Proč si hrdinka nekoupila čepici a brýle aby ji bylo hůř poznat? Kde vzala nový pas? A jak na konci vysvětlila, že to nebyla ona? Navíc Milla od začátku kouká jako vyděšený štěně, co nic nechápe, ale přesto dokáže vodit za nos a následně i zpacifikovat nejlepšího nájemného vraha. No nechápu, prostě. 2,5* ()

stuntmanMIKE 

všetky recenzie používateľa

Tož... zas tu máme film, kde sa nechcene proklamuje ženská emancipácia (hovoro choroba šialených kráv). Jovovichovú rád nemám, ale pozrel som si to kvôli Pírsovi. Pírs pôsobí zo začiatku naozaj dobre, ale holt kurví to fakt, že Milka dokáže len tak na verím v Satana prešťat SAS, MI5, Jamensa Bonda, M, a Ci and A. Takže tu máme ďalší z radu filmov pre drúbež typu GigaPudding, ktorá má pocit nesmrteľnosti pri tréningu Kravskej Maggi, keď dokáže vytočiť prosterdný prst nielen pomocov veverice, ale aj ruky. Ako normálny chlapec verím (verím je len termín, v skutočnosti viem), že každý sme boli predurščení na niečo iné. Ženy za šporák a šijací stroj a chlapi stavať domy a bojovať. Takže keď teraz vidím pičku imúnnu voči úderu na bradu od 100 kilového chlapa mám nefalšovanú potrebu sa usmiať. Aby som to zhrnul... chcelo to viac Pírsa, menej Jovopičovej, viac krvi a akcie, menej náhod a hlavne... vysrať sa na obsadzovanie žien do hlavných úloh filmov podobných žánrov. Úprimne... ženy na dačo takéto serú a chlapi nedocenia premúdrelú piču keď neukáže aspoň jednu kozu alebo bobra. Inak to až taký prúser nebol... ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Aj niektore bourneovky majú scenár tupý ako bagandža, ale stále majú drajv. V Posledný prežije je však tak veľa blbostí, že film nedokáže gradovať (Šéfka bezpečnosti nevie, že má v ID karte sledovaci čip? A pri prvej príležitosti sa nechá natočiť na video s vražednou zbraňou v ruke? A potom ide do bytu zavraždeného? A po čo? Po nič. Len aby ju tam našiel zabijak...). McTeigue stále viac ukazuje, že či už s Wachowskimi alebo bez nich, je len béčkový režisér a V AKO VENDETA bol malý zázrak. Akcia nevýrazná, Brosnanova úloha nedotiahnutá a de facto neschopná. Kopa chýb (ktoré by sa dali ľahko odstrániť) degradujú tento triler medzi video béčka. THE NOVEMBER MAN nemal omnoho vyššie IQ, ale mňa potešil, lebo z neho sálala určitá vášeň pre žáner, Survivor je len taký trikrát vylúhovaný pigi čaj... ()

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Poslední přežije je tak průměrný film, až je to do očí bijící. Něco podobného (vlastně stejného) jsem viděl snad už 100x, akorát s jiným obsazením. Ve výsledku by mi tohle ani tak nevadilo, ale v tomto filmu jsou postavy mdlé a necharismatické. Celé to zachraňuje jen Pierce Brosnan. I samotný příběh by za určitých okolností byl snesitelný, ale v tomto případě jsem se místy i nudil. Jak se říká, když děláš totéž, není to totéž a v tomto případě v tom horším případě. Pro Brosnana jednu hvězdu přidávám, ale jinak je film je v tomhle případě průměr spíš podprůměrem. ()

KNTRFKT 

všetky recenzie používateľa

Pokud máte doma terárium, v něm tři hady, z nichž dva nechtěj spát a jeden nechce žrát, tak toho jednoho utraťte a těm zbylým dvěma pusťte Survivor. Možná, že když se občas objeví Bond (nemyslim toho przniče Krejga), tak se na chvilku s nervózním "sss" proberou, ale nakonec je to dokonale ukolébá ke spánku, ale bacha, aby to nebyl spánek věčný. Něco podobnýho se totiž stalo mně, podařilo se mi u toho třikrát vytuhnout a tudíž to považuju za solidní film pro uspávání jak hadů, tak i kojenců. Nejde totiž v podstatě o nic jiného, že se dva honěj a vy jen čekáte, kdo koho dožene. Za balast se pak dá označit 75% filmu. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

Súvisiace novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (viac)

Reklama

Reklama