Reklama

Reklama

Rozprávky H. Ch. Andersena: Dievčatko so zápalkami

(TV film)
  • Česko Děvčátko se sirkami (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh dievčatka Ingy - siroty, ktorá napriek svojej beznádejnej situácii v sirotinci, kde žila v neľudských podmienkach, ostáva nekonečným zdrojom nádeje a lásky, ktoré aj po jej smrti zmenia život iných detí. (STV)

Recenzie (15)

Mr.nachos 

všetky recenzie používateľa

Klasika v novem kabatu, ktera uz neni jen pro deti. Je to moc hezky natocene, ale souhlasim, ze konec by mel byt v duchu celeho pribehu, ale protoze je to pro deti, chapu, ze to skoncilo tak jak to skoncilo. Ale i jako dospelaka me hodne zaujal pribeh a hlavne konec Inge, takze znovu- moc krasne natocene. ()

reygadas 

všetky recenzie používateľa

Voľná adaptácia rozprávky Hansa Christiana Andersena odohrávajúca sa v sirotinci, v ktorom sa príbeh zameriava na dve hlavné postavy - Inge a Emila. Napriek tomu, že sa dejová línia filmu (scenár) vzďaľuje pôvodnej predlohe, cez postavu Inge (Lea Müller) - výborné obsadenie hlavnej postavy dievčatka predávajúceho zápalky, ktoré za krutej zimy v noci vonku zmrzne - to tejto voľnej filmovej adaptácii príbehu neubralo na čare. Kvôli hlavnej postave dievčatka a jej presvedčivému výkonu štyri hviezdičky. Bez tejto hlavnej hrdinky by bolo hodnotenie slabšie. Celková vianočná atmosféra filmu bola zaujímavo spracovaná. ()

Reklama

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Atmosféra 8/10 Prostředí 8/10/// PLUS: Lea Müller, její přirozený projev, vánoční atmosféra MÍNUS: jak už to u takovýchto pohádek bývá zvykem závěr končí smutně a tragicky, a jako znalý předlohy jsem dopředu věděl jak to (ne)dopadne, mám rád šťastné konce./// Shrnutí: občas je dobře se podívat i na celkem známý příběh a díky němu si uvědomit co vše vlastně máme. Zpracování je po technické stránce (hlavně kamera a prostředí) velice vydařené, nemusíte se tedy obávat něčeho nepovedeného./// Celkem 73%/// ()

troufalka 

všetky recenzie používateľa

Krásný dramatický příběh s citlivým koncem. Nebýt mysteriozních vsuvek (nebo spíš výletů do fantazie?) byl by to normální příběh za života. To staví příběh o laťku výš - konec vyzívá pozitivně, i když v sobě nese stopy bolesti, zlo bylo potrestáno, ale hodně bylo i odpuštěno. Všeho je akorát. Zpracování s použitím zajimavé kamery, nechybí vtip. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Nemecká rozprávka, to vždy zaváňa průserom. Ale nechal som sa presvedčiť hodnotením na čsfd, a tentoraz ma vôbec nesklamalo. Príbeh som nepoznal, tak som nebol ušetrený prekvapení, príjemných aj menej príjemných, a celkový dojem je veľmi dobrý. Spracovanie, herci, aj kvalitne ponuré uzimené prostredie, všetko bolo takmer dokonalé. Až na tie vtipné momenty, ktoré v takom silnom príbehu radšej byť nemuseli. ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na zámku Marquardt a v historickém městě Spandau Citadel. (Janek2002)

Reklama

Reklama