Reklama

Reklama

Kang In-su je študent, ktorý vďaka svojej povesti mladíka, obdareného schopnosťami vidieť mŕtvych, opúšťa svoju školu. Nakoľko nemá predstavu, kam sa vybrať, vráti sa do rodného mesta, kde v dome rodičov prebýva so svojim strýkom. Takmer ihneď po nástupe do novej triedy si uvedomí, že jeho životný reštart bude náročnejší, ako sa domnieval. Po krátkom čase sa za záhadných okolností začínajú objavovať mŕtvoly spolužiačiek a spolužiakov. Rúškom tajomstva je zahalená najmä smrť Sae-he, o ktorej všetci v triede zadumane tvrdia, že spáchala samovraždu. Kým polícia z daných vrážd podozrieva neznámeho muža v maske, Kang In-su je presvedčený, že je to zložitejšie. (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (16)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Celkom príjemná teen duchárina o študentovi, ktorý má schopnosť vidieť duchov a zamotá sa tak do tajomstiev v svojom okolí. K tomuto filmu som pristupoval dosť opatrne, keďže tie šikmooké ghost shity robené cez kopírák, ktoré sú už roky o tom istom, mi zväčša lezú na nervy, ale toto nebolo zlé. Nie je to síce ničím inovatívne, nesnaží sa to ani príliš vydesiť (aj keď niekoľko duchárskych výjavov je pekne pôsobivých), ale je to kvalitne natočené, príbeh má hlavu aj pätu a necítil som potrebu to vypnúť či posunúť, takže v tomto vyčerpanom subžánri mi to úplne stačí. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Kang In-su je študent, ktorý vďaka svojej povesti mladíka, obdareného schopnosťami vidieť mŕtvych, opúšťa svoju školu. Nakoľko nemá predstavu kam by sa podel, vracia sa do rodného mesta, kde v dome rodičov prebýva so svojim strýkom. Takmer ihneď po nástupe do novej triedy si uvedomuje, že opätovný životný reštart bude náročnejší, ako sa domnieval. Po krátkom čase sa za záhadných okolností začínajú objavovať mŕtvoly spolužiakov. Rúškom tajomstva je zahalená najmä smrť Sae-he, o ktorej všetci v triede zadumane tvrdia, že spáchala samovraždu. Kým polícia z daných vrážd podozrieva neznámeho muža v maske, Kang In-su je presvedčený že všetko spolu nejak súvisí. Snímok zaoberajúci sa problematikou šikany a ponižovania, ktorý sa na školách stáva denno dennou rutinou. Ľahostajnosť a odvracanie zraku od tohto problému situáciu nezlepšuje, ale naopak, prehlbuje. Toľko k pointe príbehu. Po vizuálnej stránke dobre zvládnutá ducharina obohatená o niekoľko vtipných situácii. Bohužiaľ, okrem jednej "mikačky" a ukrutnej snahy o atmosférické pasáže žiadne mimoriadne hororové prvky. Film sa mi celkom páčil, no predsa len, od tohto žánru človek očakáva trošku viac. Je to taký klasický "šikmo-oký" štandard na priemernej úrovni, pri ktorom síce nezaspíte (možno), no bohužiaľ, nedočkáte sa ani strachu - 55%. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

Není to zlé, přestože nijak originální. Typické horory nemusím, tohle bylo soft, místy zábavné a celkem fajn. Jak píše sniper18, škoda, že film nebyl ještě víc postaven na romantické línii s duchem mladé dívky (pozitivní opět vidět Kim So-eun). Úplný závěr, který chtěl snad říci, že mladí lidé zústávají stále stejně zlí, měl něco do sebe, ale současně to bylo divné. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý mysteriózny horor. Má dosť dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý dokáže vidieť duchov, čo ho veľmi trápi a keďže sa to o ňom dozvedelo jeho okolie, rozhodne sa vrátiť do svojho rodného mesta. Nasťahuje sa k svojmu strýkovi s rovnakou schopnosťou a nastúpi aj na miestnu školu, pričom sa tu spriateľuje s duchom sympatického dievčaťa, ktorá mu začne robiť spoločnost, ale v škole začne dochádzať k smrti niekoľkých žiakov a tak sa rozhodne zistiť pravdu a celú situáciu vyriešiť. Spracovanie je na tom pomerne dobre, jedine ma mrzí, že práve samotná hororová línia s vraždiacim duchom ma vlastne ani moc nezaujímala, čo je v tomto žánri aj celkom problém, celé je to také nenápadité a už mnohokrát videné, takže mi bolo prakticky jedno, ako dopadne, ale zase je tu našťastie aj dosť kladov, ktoré to dokážu celkom vynahradiť. Hlavne mi až prekvapivo dobre sadla romantická línia s duchom, toto pôsobí tak príjemne milo a bol by som najradšej, keby bol práve na tomto prvku film postavený. K tomu sympatické hlavné postavy, ktoré si ma získali, samotná schopnosť vidieť duchov tu síce nepôsobí ničím originálne, ale aj tak stále zaujímavo, pričom viaceré scény, ktoré to využívajú sa vydarili, poteší aj zaujímavý humor, ktorý našťastie nie je moc prehnaný, aby ten vážnejší zvyšok narúšal a navyše to má aj výborné tempo, takže sa skutočne stále niečo deje. Takže po hororovej stránke tu nie je moc o čo stáť, niektoré masky pôsobia slušným dojmom, ale atmosféra a napätie sú dosť slabé a aj jednotlivé hororové scény síce neurazia, ale prišli mi len také vlažné, bez náboja alebo niečoho zaujímavého. S hereckým obsadením som celkom spokojný, hlavný hrdina je ten správny sympaťák, bavil ma aj jeho strýko a k tomu výborné dievčenské postavy. A čo sa týka réžie a technickej stránky, hororové zložky sú na tom dosť slabo, ale inak mi to prišlo dobre zvládnuté a aj vizuálna stránka je úplne ideálna. Takže ako horor Mourning grave určite sklame, ale inak sa mi to celkom páčilo, rád si občas pozriem niečo podobné. 66% ()

tombac 

všetky recenzie používateľa

Úkrok snímku ze zástupu podobných východoasijských mysteriózních melodramat spočívá v užití odlehčených komediálních prvků, kdy jsou duchové pro určité postavy jen kooperující a neškodní kámoši. Jinak Mourning Grave jede podle jednoho z nejprovařenějších subžánrových mustrů včetně šikany a flashbacků a navíc kromě tajtrlíkování nepřidává zhola nic. V současné jihokorejské mizérii se jedná stěží o rychle zapomenutelný mysteriózní průměr, jenž by na začátku století dostal od duchařských kolegů pěknou nakládačku. 5/10 ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama