Reklama

Reklama

Krúdovci: Nový vek

  • Česko Croodsovi: Nový věk (viac)
Trailer 1

Najslávnejšie praveká rodina sa vracia! V pokračovaní úspešnej animovanej komédie Krúdovci zistia, že hrdinovia doby kamennej to vskutku nemajú jednoduché. Nestačí, že im na každom kroku hrozí zožratie od hladných potvor. Oni navyše museli stretnúť rodinu, ktorá je lepšia ako tá ich. Teda aspoň to tak vyzerá. (CinemArt SK)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (143)

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že na to, že se jedná o pokračování, tak se jedná o kvalitní film. Příběh se mi líbil, „zítřek“ byl krásně barevný a útulný, nové postavy byly také fajn. Líbilo se mi to vlastně až do chvíle, kdy tam začala řádit ta opičí příšera. Celkově bych to zhodnotil, že první hodina byla fajn, ale ke konci kvalita příběhu klesala. A vzhledem k tomu, že první díl si cením na 4*, tak tomuto o něco horšímu pokračování dávám 3*. ()

UhLee 

všetky recenzie používateľa

(8,5/10). Přesně tenhle typ animovaných filmů miluju. U kterých můžete prostě vypnout a jenom si užívat tu parádní podívanou. Dream Works mě překvapilo svou ohromující animací, která je o parník lepší než v prvním díle. Ještě aby ne, když jsou snímky mezi sebou vzdálené 7 let. Přetéká humorem, kdy mě některé scény naprosto rozsekaly (scéna s opicemi, které jsou každá jiná.. Pro mě je nejlepší ta s creepy obličejem). Celkově jde z mé strany o obrovské překvapení, které jsem vůbec nečekal a jsem za něj hrozně rád. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Croods: A New Age" sa odrazu objavilo v Dreamworks pláne a mal som možnosť vidieť. Nečakal som film tento rok (a nielen kvôli tomu, že sa veľká kopa filmov poodsúvala), no musím povedať, žem a príjemne potešil a prekvapil. Krúdovci boli už v prvom filme vtipná rodinka s dobrým zmyslom pre humor a v tomto filme sa to vracia. Osobne mám pocit, že film by som mohol rozdeliť na tri časti. Úvod, stred a záver. Jak prosté. Úvod by som ohodnotil ako vtipné uvedenie do deja, prikpomenutie trošku minulého filmu, menšia dávka žiarlivosti a potom objavenie sveta za plotom. Spoznávame nové postavy, veci sa začínajú trošku zamotávať a bavilo ma to. Záver má zase dobrú dávku romantiky a akcie, ktorá ma držala v pozornosti. Hlavne s tým humorom to tam klape. Rovnako musím pochváliť Dreamworks za ich animáciu. Vždy zabudnem akú fantastickú robotu vedia odviesť ľudia v tomto štúdiu. Tie exteriéry, dizajny rôznych zvierat a scénky letu. Postavy takisto sú veľmi zapamätateľné a majú aj dobrý dizajn. Stred je tá časť kde film pre mňa trošku začne krívať. Je tam veľká dávka expozície a scénky ako také toho nevedia priniesť veľa. Je tu veľká dávka klišé a hádka, ktorá síce má svoju pointu, ale nepôsobí to ako keby to malo svoj väčší význam. Je tu ale niekoľko dobrých snových alebo predstavujúcich si momentov, ktoré ma pobavili. Asi najviac ma takto pobavil ako si Grug predstavil vraziť konár do oka Philovi. Okrem toho je tu aj dobré priateľstvo medzi Eep a Dawn. Film má dobré momentky, no tie klišé a trošku predvídateľný dej mi bránia tomu, aby som ho ohodnotil vyššie. Ale ak si chcete s rodinkou užiť dobrý animák, myslím si, že sa pobavíte. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

ViktorS 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie sa rozhodne podarilo, len škoda, že sa naň tak dlho čakalo. Ale nadväznosť to v podstate nijako nenarušuje, keďže aj na začiatku je zabezpečené rýchle pripomenutie prvého filmu. Ten bol proste skvelý a pokračovanie mu rozhodne nerobí hanbu. Je tu vidieť, že to má stále potenciál a vedel by som si predstaviť ešte aspoň jedno pokračovanie. Nestráca to tempo aj dobré hlášky s odkazom na súčasnú dobu, ale v podaní praveku. Svet je krásne farebný a plný rôznych šialených vecí od výmyslu sveta. Pribudnú nám nové postavy a rovnako tak aj nové problémy. Len oproti prvej snímke, pokračovanie už nemá takú výpravu. Držíme sa v podstate len na dvoch miestach a pritom, ako som spomenul, má to stále potenciál. Taktiež zápletka nie je až tak dobrá, je pomerne jednoduchá bez väčšieho zmyslu, ale kompenzuje to celkový vývoj vzťahov medzi postavami, ktoré prechádzajú počas filmu ďalším vývojom. Niektoré nápady z minulého filmu neboli už využité, čo je škoda, ale to podstatné zostáva, a teda Krúdovci s ich svojským životným štýlom. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $65miliónov║Tržby USA $58,568,815║Tržby Celosvetovo $215,905,815▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,138,599║ Tržby za predaj DVD v USA $13,672,907║ Už len tieň bravúrneho predchodcu, ktorá mám vo veľkej obľube. Tu to je už tak trochu moc na silu nastrelené. Áno niektoré gagy sa vydarili ale od polovici to už je dosť úmorne, tou prílišnou modernou a lásky plnými vzťahmi medzi postavami, tak to teda riadne dávajú dole. To komunikačné bitie, vypychovanie očí a iné podvratné blbiny si fakt mohli odpustiť. /55%/ ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (7)

  • Krúdovci držia rekord v najdlhšom čakaní na pokračovanie spoločnosti Dreamworks Animation. Druhý diel prichádza do kín so 7 - ročným odstupom po tom prvom. V poradí ide už o šiestu "frančízu" Dreamworksu. (WalterIK7)
  • Pri finálnej bitke s obrovskou príšerou postava meno Tank hodí do oka príšery papek, čo spôsobí vypichnutie oka. Lenže v nasledujúcej scéne už príšera má obe oči. (peetrejr)
  • V novembri 2016 bolo pokračovanie zrušené z dôvodu výrobných problémov. Druhý impulz vo výrobe prišiel v septembri 2017. (WalterIK7)

Súvisiace novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (viac)

Poslední letošní snímky byly odloženy

Poslední letošní snímky byly odloženy

06.11.2020

Tak už je to víceméně oficiální. Ve zbývajících měsících letošního roku se nových filmů v kinech – tedy v případě, že by se vůbec nějaká otevřela – nedočkáme. Studio 20th Century Studios vlastněné… (viac)

Pixarovka Duše dorazí o Vánocích na Disney+

Pixarovka Duše dorazí o Vánocích na Disney+

09.10.2020

Tak už došlo i na Duši. Animovaný snímek studia Pixar měl původně dorazit ještě letos do kin, a to i po nedávných změnách ve svém kalendáři, které studio Disney provedlo. Jenže to se teď mění. Duše… (viac)

Reklama

Reklama