Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Druhá časť kriminálneho thrilleru o osudoch bezcitného gangstra, inšpirovaných skutočnými udalosťami podľa námetu Jaroslava Kmentu, ktorý je autorom knihy „Padrino Krejčíř". GANGSTER KA: AFRIČAN je voľným pokračovaním zločineckého ťaženia Radima Kravieca alias Káčka. Po nepochopiteľnom úteku priamo z rúk polície, opúšťa Kraviec Českú republiku. Začína nová etapa jeho zločinného života. Káčko už nemá čo stratiť.
Teraz začína vychádzať na povrch všetok odpad, ktorý po sebe zanechal. Káčko sa presídľuje na Seychelské ostrovy, v rukách má zmenku na 80 miliónov, ktorá môže okamžite položiť premiéra aj vládu. 6 miliárd z vytunelovaného podniku ČEPRO sa pomaly minulo, je potrebné prísť k novému zdroju príjmov a aj za cenu toho, že by spôsobil štátny prevrat. Česká republika tak exportuje do sveta gangstra prvotriedneho formátu. Či na Seychely alebo do Juhoafrickej republiky, všade tam, kde tento zločinec vstúpi likviduje miestnu mafiu a nastoľuje vlastný systém. Na povrch sa derú negatívne vlastnosti jeho charakteru v závislosti na vysokej miere užívania drog a alkoholu. Káčko sa mení z nadpriemerne inteligentného podvodníka na najtemnejšieho gangstra, vraha a obchodníka s drogami. A to je miesto, z ktorého nie je možný návrat...
Záverečná časť temného príbehu Gangster Ka: Afričan režiséra Jana Pachla zdôrazňuje fakt, že spáchané zlo nemôže byť iba tak prepáčené. Aké sú mechanizmy organizovaného zločinu? Je možné nad nimi zvíťaziť? (Magic Box SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (303)

panMartin 

všetky recenzie používateľa

První díl byl skvělý, na české poměry nevídaný, byl poutavý a krásně vyprávěný od začátku až do konce. O něco slabší než první díl, přesto slušný filmový počin. Hynek Čermák samozřejmě super. Predrag Bjelac také, ale zbytek nevýrazný nikdo jiný vám v hlavě nijak neutkví. Druhý díl sice neměl takové grády jako díl první, ale určitě bylo na co se díval. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Je pekné vidieť, že u susedov v Čechách sa natáčajú aj iné, než len ich proklamačne a tematicky identifikovateľné diela s istou všeobecnou náturou poetickej komédie a malomeštiactva. A tuna ide dokonca o striktný priechod k žánrovému filmu, ktorý má korene predovšetkým v amerických predmestiach a porevolučných etapách ľudstva. Gangsterka part 2 je technicky nerozoznateľná od hocktorej európskej produkcie, výborne narába s filtrami, je exotická, výprava a strih sú taktiež úctyhodne zladené, akurát som to im spôsobom (myslené od tvorcov) zadefinovania neveril a nepobadal som v spôsobe reči a prenosu informácií akékoľvek invenčné prvky. Film je expresívne ladený, ale potreboval by ešte trošku dospieť, aby sa mohol porovnávať s európskou konkurenciou. ()

Reklama

Figu 

všetky recenzie používateľa

Dvojka, která jede pořád ve svým tempíčku z předešlýho dílu, ovšem už je to určitě trochu slabší odvárek. Opět musím vyzdvyhnout výkon Bjelace! Ten chlap mě baví a vyprávění příběhu díky jeho přízvuku a barvě hlasu má svoje kouzlo. Úžasná vsuvka je ta s tím byznysem s hajzlpapírem. Na českou kinematografii jde o skvělej dvoudílnej počin, kterej má hlavu a patu. Hynek si tím řekl o větší pozornost, páč hereckej potenciál v něm určitě je! 70% ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

První díl mě přece jenom bavil o něco víc, tudíž dávám 4*. Hynek Čermák se v roli Kraviece vyžívá a i ostatní herci jsou ve svých rolích přesvědčiví a dobří. Potěšení by u diváků měl vyvolat fakt, že jak první, tak i druhý díl je počinem, za který by se nemusely stydět ani zahraniční produkce, jejichž snímky tak hltáme. ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Být Ka 1 o půl hodiny delší, Ka 2 by byla v podstatě zbytečná. Pokračování totiž moc zásadních věcí nenabízí, zahraniční Káčkova dobrodružství nemají potřebnou šťávu, vyprávění je zkratkovité a zápletky se už jen více méně opakují. Kamera je sice parádní, herce je radost sledovat, ale na víc než na 40% to nevidím. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (6)

  • Děj se odehrává na Seychelách, kde se jezdí po silnicích vlevo. Ve filmu vidíme pravý opak. Ve skutečnosti se točilo na Kanárských ostrovech. (db78)
  • Novinář a spisovatel Jaroslav Kmenta napsal o Radovanovi Krejčířovi knižní trilogii „Padrino Krejčíř“. Tato trilogie posloužila jako (velmi volná) předloha pro natočení filmů Gangster Ka (2015) a Gangster Ka: Afričan. Ve filmu Gangster Ka: Afričan si zahrál i Jaroslav Kmenta, a to dokonce dvojroli.  V první „roli“, kdy není vůbec vidět, alternoval za hlavního představitele Radima Kraviece (Hynek Čermák). Kmenta místo něj řídil černé Porsche Carrera a jezdil s ním v horských serpentinách. V druhém případě hrál Jaroslav Kmenta roli novináře, který přebírá od policisty (Filip Čapka) dokumenty. V titulcích není Jaroslav Kmenta uveden jak herec, protože na tom netrval. (Rollo_Tomasi)
  • Výslech na johannesburské policejní stanici se ve skutečnosti natáčel v domě Radost na Žižkově. (Mara97)

Reklama

Reklama