Reklama

Reklama

Epizódy(15)

Obsahy(1)

Aoba Watase je běžným středoškolákem v Tokiu a právě mu začíná nový školní rok. Ve třídě zjistí, že byl posazen vedle krásky Hiny Yumihary, která se právě vrátila z ciziny. Vše probíhá poklidně jen do té doby, než se sem pomocí červí díry dostane náhodou z budoucnosti obrovský robot, řízený člověkem, který se právě zaměří na zabití Aoby. Z Hiny se nakonec stane další vlastník podobného robota, který sem taktéž přišel z budoucnosti a snaží se Aobu ochránit. V zápalu boje se nakonec objeví opět ona červí díra, ale tentokrát na druhou stranu. Hina, která má v kokpitu i Aobu se nakonec rozhodně do ní vlétnout, aby ho zachránila. Jenže po průletu se Aoba objeví úplně v jiném robotu a sám. V jeho okolí řádí bitva robotů a ozbrojených sil dvou různých frakcí. Aoba samozřejmě nedostal žádné pořádné vysvětlení, a tak neví, co se děje. Ví jen to, že ho očekává jakýsi Dio. (DaweForeman)

(viac)

Videá (11)

Trailer 2

Recenzie (4)

DaweForeman 

všetky recenzie používateľa

Jsou tu zajímavé mecha souboje, i když v určité míře tu není extra nic nového jako ostatní mecha anime (trochu by se to dalo přirovnat k nedávnému Kakumeiki Valvrave). Samozřejmostí je příběh točící se kolem cestování časem, kdy člověk pořádně neví, jak jednotlivé události ovlivní skutečnost, což pak dává tomuto anime i určité napětí, kdy člověk čeká, co se stane a jak to nakonec dopadne. Případně je šokován jednotlivými událostmi. Animace je perfektní a hudba celkem dobrá. .... Tak po přidání dvou speciálů (spíše 14. a 15. díl) jsem tak trochu zklamán. Místo aby natočili celou sérii, tak to radši odbyli tímhle dvoudílem a dovysvětlili určité věci. Beztak je v tom určitý chaos a chtělo by to trochu lepšího vysvětlení. Samozřejmě i trocha napětí navíc by neuškodila a i příběh by se mohl odehrávat jinak (celkem bych řekl, že to odflákli - ona skutečnost, co se tam objeví by mohla být zpracována jinak, tenhle scénář se mi zdá jako opravdu nepravděpodobný, přece jenom 70 let je 70 let s tím, že cosi zná.... *nechci psát spoil :p*). ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

Úplne bežné klasické anime tentokrát s mechmi (mechanický roboti ovládaný posádkou). Zdôrazňujem, že toto budem hodnotiť bez dvoch špeciálov, ktoré zhodnotím tiež, ale nižšie v tomto komentári. Takže Buddy Complex mieša cestovanie časom, dva úplne rozdielne mužské charaktery v hlavnej úlohe, súboje mechov, peknú hrdinku Hinu, hudbu čo nemá čím zaujať atď. Takže čím začať? Súboje mechov sú veľmi neprehľadné a v podstate v nich o nič iné nejde len o súboje pár mechov, v ktorých sedia hlavný hrdinovia a ostatní sú do počtu. Stále sa opakujúce sa súboje, keď nepriateľ vypustí rakety a loď potom spustí štíty sú veľmi rušivým elementom. Cestovanie časom neprináša žiadny efekt a veľa situácii okolo hlavných hrdinov, alebo technológie ich spojenia nie sú vysvetlené. Anime sa sústreďuje hlavne na súboje mechov (robotov) a rozvoj postáv ide do úzadia. V skratke povedané ide sa bojovať dve strany sa stretnú a bojujú... ďalší diel to isté ďalší zas to isté. Pred súbojom, alebo počas neho sa stane niečo čo by malo priebeh toho súboja zmeniť. Postavy sú dá sa povedať ako podľa šablóny, čo sa dá vidieť v iných anime, ale napriek tomu zaujme Dio a Hina zaujme, že je pekná a milá (čo už). Aoba ani nepremýšľa len mu vadí všetko čo musí robiť, ale aj tak to urobí a ide sa ďalej. V príbehu som bohužiaľ predvídal všetko čo sa stane, aj smrť niektorých predstaviteľov atď. A predvídateľné príbehy môjmu oku až tak nelahodia. Ako sa dá predvídať niekoho smrť v anime či inde? No v podstate ten človek dostane nejaký čas v anime a venuje sa mu pozornosť predtým ako umrie a čuduj sa svete potom umrie. Toto je samozrejme na úkor hlavných postáv, ktoré nedostávajú priestor. No lenže ak sa toto urobí s postavou čo sa na chvíľku objaví a vzápätí umrie ako si mám vytvoriť k nej vzťah? Ved anime nemá jeden diel, času je dosť a toto treba budovať dlhšie. Takže v príbehu bohužiaľ žiadne prekvapenie nie je. Ono toto anime mi pripadá ako jedno z tých čo hodnotí človek rozdielne podľa toho koľko anime už videl (alebo nejaký podobných seriálov). Ak ich videl málo môže dať vyššie hodnotenie, ale v kategórii kde sa Buddy Complex nachádza sú oveľa lepšie anime, ale aj horšie samozrejme. Hudobne ma to vôbec nezaujalo a opakujúce znelky mi pripadali, že som ich už niekde počul. V každom mech anime musí byť dievča na vozíku? Špecíaly Buddy Complex: Kanketsu-hen - Ano Sora ni Kaeru Mirai de : sú veľmi nekvalitným pokračovaním a celé tieto dva špecíaly sú akoby z rýchlika. Veľa vecí je vysvetlených, ale je veľkou škodou, že nebol väčší priestor. Príbeh je teda plochý, všetko sa deje rýchlo a nedá sa tomu veriť keď sa postavy rozhodujú ako sa rozhodujú za pár sekúnd. A dosť mi vadí to, že sa šlo do vesmíru to je ako keby chcú aby to bolo viac cool, ale každému je to jedno. Potencionálne musím povedať, že toto roztiahnuť na viac dielov bolo by to lepšie ako prvá sezóna. Ale takto by som tomu dal ešte nižšie hodnotenie ako prvej sezóne (a pozor 2 hviezdy dávam vážne zlému anime). ()

Reklama

Palisander 

všetky recenzie používateľa

Asi prvé mecha, ktoré ma naozaj zaujalo (ak nerátam Chunibyo demo koi ga shitai - Depth of field ;-)). Najskôr preto, že by to fungovalo aj bez robotických rytierov. Silná romantická aj sci-fi linka (a to bez očividných nezmyslov). Dej sa posúva aj dialógmi počas akcie, čo je veľké plus. Po dopozeraní seriálu som dúfal v ďalšiu sériu, ale hoci som našiel len dvojdielny bonus, som spokojný. Príbeh sa uzavrel a nie je to zbytočne ponaťahované, takže si to udržalo tempo naozaj až do konca. Príjemné prekvapenie. Bonus Buddy Complex: Kanketsuhen - Ano Sora ni Kaeru Mirai de však rozhodne treba vidieť. ()

Galéria (65)

Reklama

Reklama