Reklama

Reklama

Pelé: Zrodenie legendy

  • Česko Pelé: Zrození legendy (viac)
Trailer 1

Chlapec, ktorý nemal nič a zmenil celý svet. Príbeh jednej z najväčších legiend najpopulárnejšieho športu na svete. Pelé a jeho raketový vzostup z chudobného predmestia brazílskeho Sao Paula až do centra najväčšej svetovej športovej udalosti, kde sa vo veku sedemnásť rokov stal najmladším víťazom majstrovstiev sveta vo futbale... Pelé. Meno známe na celom svete, športová legenda, ktorá zmenila futbal raz navždy. Národný hrdina, na bedrách ktorého spočívali sny i nádeje celej krajiny. Skôr než sa stal ikonou, bol obyčajným dieťaťom zo slumov brazílskeho Sao Paula, takým chudobným, že si nemohol dovoliť ani naozajstnú futbalovú loptu. Príbeh zachytáva jeho raketový vzostup a oživuje najväčší športový príbeh dvadsiateho storočia - od drhnutia podláh v snahe zaopatriť rodinu cez zdokonaľovanie úchvatného štýlu hry v uliciach až po účasť na majstrovstvách sveta vo Švédsku, kde v sedemnástich rokoch strelil víťazný gól a Brazília vďaka nemu po prvýkrát vyhrala. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (14)

  • Na MS vo Švédsku, okolo ktorých sa dej filmu odohráva, bolo vytvorených niekoľko doteraz neprekonaných rekordov. Pelé (Kevin de Paula) mal 17 rokov a 239 dní, keď strelil svoj prvý gól na MS proti Walesu. Zároveň sa stal najmladší majster sveta, najmladší strelec gólu vo finále a najmladší strelec hetriku na MS. (Raccoon.city)
  • José Altafini (Diego Boneta) si vytvoril svoju prezývku Mazzola podľa talianskeho futbalistu zo štyridsiatych rokov Valentinovi Mazzolovi. Turnaj v roku 1958 bol zároveň posledným Altafinovým výstupom v brazilskom drese, keďže od roku 1961 reprezentoval Taliansko. (toi-toi)
  • Vo filme pracuje Pelého matka Celeste Arantes (Mariana Nunes) v honosnom Altafinovom dome ako upratovačka. V skutočnosti obaja pochádzali z chudobných pomerov. (toi-toi)
  • Film mal byť pôvodne vydaný k Majstrovstvám sveta 2014 v Brazílii, plán sa ale nestihol dodržať. (toi-toi)
  • Shodou okolností jeden z představitelů Seu Jorge ztvárnil ve filmu Život pod vodou (2004) postavu jménem Pelé dos Santos. Dos Santos je jméno brazilského fotbalového klubu, kde Pelé strávil většinu své kariéry. (Tristan Rafael)

Reklama

Reklama