Reklama

Reklama

Inmineul Wihae Bokmoohara

  • Južná Kórea 인민을 위해 복무하라 (viac)
Južná Kórea, 2022, 145 min

Obsahy(1)

Melodramatický příběh o mladíkovi, který sní o tom stát se ukázkovým vojákem v domě velitele jeho divize, a jenž se ocitne v rozporu mezi touhou po vysokém sociálním postavení a touhou po velitelově mladé manželce. (mikki089)

Recenzie (2)

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Klasická historická kórejská melodráma, pre ktorú naozaj výstižne sedí popis ,,melo," keďže citového vydierania a pátosu je tu asi taká priehršť, ako explicitných scén sexu. Ako sociálna dráma o zakázanom vzťahu film neprináša nič nové, podobné témy už boli Kórejčanmi spracované vo filmoch nespočetkrát (motívy života v armáde, nešťastnej manželky, nešťastného vojaka, nenaplnených túžob, nevery, v ktorej obaja aktéri nájdu vytúženú vášeň a porozumenie...), zaujme maximálne historická stránka a tematizovanie politických vzťahov v dobovej Kórei, donášačov, špiónov, mocenských hier a pod. Inak, erotických scén je také množstvo, až sa to aj otrlému divákovi žánrovky preje.⚪ ()

Reklama

Galéria (25)

Zaujímavosti (1)

  • Literární předlohou pro snímek se stala kritiky proklamovaná literární novela "Serve The People" z roku 2005, která si od čínské vlády vysloužila tzv. ban. To za vylíčení politicky choulostivých témat úzce spjatých se světoznámým komunistickým revolucionářem a tehdejším kancléřem čínské vlády Mao Zedongem (1893 – 1976). Autorem je úspěšný čínský novelista Yan Lian Ke. Kniha do této doby vyšla hned v několika světových jazycích, mezi nimi i v češtině. (Conspi)

Reklama

Reklama