Reklama

Reklama

Pád legendy

  • Česko The Program: Pád legendy (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film mapuje vzrušujúci príbeh cyklistickej kariéry svetoznámeho Lancea Armstronga (Ben Foster) z prelomu tisícročí. V tom čase zápasil s rakovinou a spolu s jeho americkými cyklistickými kolegami zbierali jeden úspech za druhým, pričom z tohto európskeho športu urobili svetový fenomén. Ako sedemnásobný víťaz Tour de France odchádza Lance Armstrong do športového dôchodku. Je vnímaný ako jeden z najväčších športových hrdinov. Írsky športový novinár David Walsh (Chris O'Dowd) je spočiatku tiež okúzlený Armstrongovým talentom a charizmou. Avšak po niekoľkých víťazstvách na Tour de France mu niečo na ňom nesedí a začína byť presvedčený, že jeho výkony sú podporené zakázanými dopingovými látkami. Walsh hnaný túžbou dokázať pravdu, začne zhromažďovať dôkazy, ktoré nakoniec Armstronga odhalia ako najväčšieho podvodníka v histórii športu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (168)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $286,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ tak teda to je dosť silné kafé ten Lance Armstrong, zaujímavá a zdrvujúca sonda do života a potom nájdite chuť pre fandenie vrcholových športovcov, herecky dosť dobré /videl v kine: 60%/ ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Docela nepovšimnutý, či skôr ignorovaný film, že ? Pritom, príbeh, je nadmieru zaujímavý, pričom som mal reálny pocit, že sledujem autentický preodbraz - skutočného cyklistu Lanceho Armstronga, ktorého si s chuťou zahral, Ben Foster ! A to je najväčšie devízum, samotného filmu ! Lance bol niekoľko - násobný šampión - Tour de France v rokoch 1999 - 2005, neuveriteľných : 7. krát ! Ako je to vôbec možné, keď prekonal - rakovinu semenníkov ! Všimol si toho, novinár, David Walsh, ktorého nikto nebral vážne, lebo Armstrong všetkých totálne oblbol ! David bol inteligentný človek, ktorý si pospájal všetky súvislosti, ľady sa pohli o milimeter, Armstrong to všetko odmietal, skrátka, hodil to do autu ! Cyklistický tím - US POSTAL, bol tímom, s ktorým Lance podpísal kontrakt, s tým, že sa všetci zúčastňovali na podvode, ktorého obsah, bol doping, ktorým si nielen Armstrong, zvyšoval nadmernú výkonnosť ! Všetci boli zapletení do mega - podvodu, ktorým retušovali, predošlé neúspechy, ich lídra, ktorý sa zázračne znovu postavil na nohy, Armstrong, je očividne, extrémne arogantný, ziskuchtivý, cieľavedomý, výkonný, založil nadáciu na výskum proti rakovine s názvom Lance Armstrong Foundation, za ktorú sa schovával, aký je samaritán, kompenzoval si niečo, prečo nemal - výčitky svedomia ! Walsh bol spúšťač, katalyzátor, ale až, iný cyklista, z jeho tímu, sa priznal, lebo aj on bol zainteresovaný v podvode, cyklista - Floyd Landis, ktorý de - facto, žiarlil na „najväčšie eso” v tíme i na svete ! Dej sa sústredí, najmä na Armstrongové požiadavky, maniére, i taktiež - návštevy v nadáciach, pričom samotné preteky, pasáže z Tour, sú dynamicky sprostredkované, majú výbornú kameru, vôbec som sa nemal čas nudiť ! LANCE ARMSTRONG, je obyčajný jebnutý podvodník, ktorý mal možnosť ovplyvniť, nielen celý cyklistický svet, široké masy mu fandili, boli hlúpi, lebo nevedeli, že je podvodník, klamal, podvádzal, len aby sa udržal na piedestáli víťazov, istý novinár si toho všimol, až následne, samotný cyklista sa priznal v šou - Oprah Winfrey, lebo to už nemalo žiadny zmysel, pokračovať v klamstvách. Nebyť kmeňového cyklistu - Floyda Landisa, tak neviem, ako by to skončilo, či by raz tá bublina, praskla ?! ()

Reklama

F.man 

všetky recenzie používateľa

Jako svižný sportovní film pro širokou veřejnost moc dobré. Je ale potřeba k něme přistupovat s vědomím, že není čistě o Lanci Armstrongovi a nemá za cíl s dokumentární přesností zachytit všechny všech důležité momenty jeho dopingové kariéry. Důležitou roli ve filmu má totiž také reportér David Walsh, který postupně Armstrongův příběh rozklíčová, což slouží jako hlavní dramatická linka přiběhu. A to vše je, i přes určité zkratky, strvárněno i zrežírováno moc dobře. Kdo hledá více faktických informací, najde je v Armstrongově lži nebo v Králi švindlu. ()

m.a.t.o. 

všetky recenzie používateľa

„Čo? Mal som pozitívny test na Kortizon? Povedz im, že ma bolel zadok od sedla a zožeň predpis na kortizonovú masť. Únia bude spokojná, inak mi ten zadok môžu pobozkať." Na tomto filme sa mi najviac páčila autentickosť. Neviem ako ho vnímajú ľudia, ktorí sa v cyklistike, resp. Armstrongovom prípade vôbec neorientujú, ale mne teda dosť ulahodil. Scenár sa vo všetkých zásadných bodoch drží skutočných udalostí. Lanceov charakter je tu vykreslený výstižne - na jednej strane nezlomný človek, ktorý inšpiroval stovky, možno tisícky ľudí trpiacich na rakovinu, aby svoj boj nevzdávali; na druhej strane arogantný hajzel, ktorý sa pre víťazstvo neštíti urobiť čokoľvek. Slušné remeslo, ktoré určite stojí za pozornosť, a to aj v tom prípade, že sa neviete ani bicyklovať :) 75 % ()

Timak 

všetky recenzie používateľa

Tak ta podoba Bena a Lance je až zarážející. Jinak co na to říct - bylo to poutavé, dravé a zábavné. V mých očích je Lance nešťastná duše, která si toho nandala moc. S jídlem roste chuť - neměl se vracet. To ovšem nic nemění na tom, že podváděl a jako tak je prostě dobře, že to vyplavalo na povrch. Jak ale už bylo řečeno - vyhrál 7x tour, kde podle všeho všichni dopujou. Je to omluva? Možná. Je to asi stejné jako s korupcí ve fotbale. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (15)

  • Obsadenie Guillaumea Caneta, ktorý si vo filme zahral talianskeho doktora Ferrariho, režisér snímky Stephen Frears okomentoval pred novinármi v Hollywoode tak, že keďže nemohli nájsť vhodného anglicky hovoriaceho Taliana, tak použili anglicky hovoriaceho Francúza, aby stvárnil nechválne známeho talianskeho doktora. (MikaelSVK)
  • Alternatívnym názvom filmu bol aj názov Untitled Lance Armstrong Biopic. (MikaelSVK)
  • I přes velkou fyzickou náročnost představitel hlavní postavy Ben Foster uvedl, že nejobtížnější bylo zvládnout psychické vypětí spojené s rolí. (oje)

Súvisiace novinky

ČSFD Award pro Bena Fostera

ČSFD Award pro Bena Fostera

08.09.2022

Při příležitosti uvedení nejdražšího českého filmu do kin přinášíme všem filmovým fanouškům radostnou zprávu o udělení “ČSFD Award” americkému herci Benu Fosterovi, představiteli Jana Žižky. Foster,… (viac)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (viac)

Reklama

Reklama