Reklama

Reklama

Grinch

  • Česko Grinch (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na svete sa prekvapivo nájde veľa ľudí, ktorí Vianoce nemajú radi. Medzi nimi všetkými vyniká Grinch, večne namosúrený zelený chlpáč, ktorému celkom vyhovuje samotárstvo v jaskyni, kde sa necháva obskakovať svojím psom Maxom. Do civilizácie vychádza len v tých najnutnejších prípadoch, napríklad keď jeho chladnička a komora začnú zívať prázdnotou. Háčik je v tom, že v mestečku, kam za nákupmi vyráža, žijú samí nechutne pozitívni obyvatelia, ktorí sú tím nadšenejší a dychtivejší, čím viac sa blíži Štedrý deň. Domy sú obsypané svetlami, koledy znejú na každom kroku, deti si pripravujú zoznamy darčekov, vo vzduchu voňajú koláče a to všetko pôsobí na Grincha ako červené súkno na býka. A keď sa potom ešte dopočuje, že tohtoročné vianočné sviatky by mali byť trikrát opulentnejšie ako po iné roky, rozhodne sa to celé zaraziť a vianočnú atmosféru ľuďom ukradnúť doslova z pred nosa. Stačí nájsť sane, vhodné stádo sobov, nasadiť si falošné fúzy a predbehnúť toho deduška, ktorý nosí darčeky komínom. Ale aj ten, kto počíta doslova so všetkým, sa môže raz prepočítať. V mestečku žije dievčatko Cindy, ktorá sa rozhodla nastražiť na Santu pascu, len aby ho mohla poprosiť o nejaký výnimočný darček pre upracovanú mamičku. Prvé stretnutie Grincha a Cindy bude trošku bolieť, ale obom veľmi nečakane zmení život. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 3

Recenzie (220)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $75miliónovTržby USA $269,848,350Tržby Celosvetovo $504,948,350 Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Uletený pochmúrny Grinch pobavil, aj keď zrovna nás nedostane zrovna do kolien ale ide o jednu z tých lepších rozprávok. Troška to trpí schémou, takou vianočnou rutinou. Najlepšie úseky neboli z tou malou copaňou ale s tým bradatým bachratým ujkom, od ktorého si Grinch vypožičal :)) sane + baculatí sob je fajn. /videl v kine: 70%/ ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Grinchovi nechýbajú desiatky pozitívnych odkazov a myšlienok, čo treba oceniť, vzhľadom na šírku publika. Čo sa až tak oceniť nedá, je príliš rýchla katarzia hlavného hrdinu a z toho prameniaca nuda. Zúfalo tiež chýba viac akcie. Aspoň trochu originality vniesli tvorcovia do vynálezov, ktoré si Grinch majstruje vo svojej jaskyni nad mestom (cítite tú podobu s Batmanom?). Stále je to však málo a tak sa nie je čo čudovať, ak niekomu len čosi vyše 80 minút trvajúci film pripadá pridlhý. Na Grinchovi vadí, že hoci nesie peknú myšlienku, nepopasoval sa s tým, že ide už o x-tú adaptáciu a príbehovo neponúka nič, čo by stálo za zmienku. To beriem ako nevyužitie značného potenciálu a preto nemôžem hodnotiť inak, ako priemerne. 47% ()

Reklama

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Je to lepší jak Lorax , ale zase horší jak Tajný Život Zvířátek, Já Padouch 2 a s Já Padouchem 3 by to bylo zhruba na stejně to samé i s Zpívej. Největší problém filmu je v tom, že se vyšťaví během úvodních zhruba 20 minut pak už je to recyklát stokrát viděného jen s technologickými vychytávkami. Nějak nechápu ani smysl toho, že některé písně a popěvky jsou nadabované a jiné nikoliv měly dabovat buď všechno nebo nic. Jinak s filmem problém nemá účel to splnilo a trpět jsem netrpěl. Jinak uživatelé csfd opět perlí jít na vánoční film (píšou to i v popisu filmu i trailer to ukazoval) a stěžovat si, že je to moc vánoční je asi taková blbost jako se dívat na porno a stěžovat si, že se tam souloží a není tam žádná fyzická láska. ()

Jamal 

všetky recenzie používateľa

Dětem přístupno. Grinch ve verzi méně tajemné a více "provánoční". Grinch co má rád svého psího miláčka a také dokáže být ohleduplný k sobí rodince. Některé scény vymazlené s patřičným humorem a také se na to celkem pěkně vizuálně dívá. Kdo zná verzi, kde ho ztvárnil Jim Carrey, tak ho možná stejně shlédne v této animované postavičce, která nenadchne, ale také nezklame. Je otázka, jestli takového Grinche chceme, osobně jsem si myslel, že děti budou v rauši, ale ani to se nekonalo. Takže u mě, zpátky k starší verzi :). ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Hezkou ideu, že Vánoce neznamenají jenom dárky a svítivé ozdobičky, je nezbytné hlásat stále dokola co nejsrozumitelněji, to kvituji – přičemž samotářský Grinch právě ji zpodobňuje. Co dál… srandovní i roztomilé vedlejší postavičky (pejsek Max a tlustosob Fred FTW) či krásná animace (především srsti a sněhu). Slušných pár vtípků rozesměje, jinak ale Grinchův plán na ukradení Vánoc nastavují spíše rutinně infantilní zběsilosti pro mrňata – až do veskrze schematického, nedůvodného procitnutí (trojnásobného zvětšení srdce). ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (8)

  • Písnička, kterou hraje Grinch v jeskyni (na varhany) s Maxem (bicí), je „All by myself“ od Erica Carmena. (Fary)

Súvisiace novinky

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (viac)

Fantastická zvířata neplní očekávání

Fantastická zvířata neplní očekávání

19.11.2018

Pokračování kouzelnické ságy Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny tento víkend dominovalo v kinech. Namísto obřích výdělků ale sequel k fantasy spin-offu Harryho Pottera sotva dožene první díl… (viac)

Reklama

Reklama