Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer 2
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvorcovia:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrajú:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (26)

Fargo (2014) 

1.seria Po dopozerani celej serie ostava jedine. "S uctou smekam" :) Nadhera. Vynikajuce postavy, prostredie, ironia, cierny humor, absurdny humor a cele do smeruje az ku velkolepemu zaveru. Zo 2-3 casti sice nemaju az tak naslapnute ako pociatocne, ci zaverecne, avsak stale sa jedne o slusne diely a spriemerovane a ohodnotene mi z toho vychadza nadsene pathviezdie. Serialovy Lester, ci Malvo mi este dlho budu rezonovat v pamati. Dokonalo zahrane charaktery panmi hercami. Vrelo odporucam. Ozaj kvalitka. 2.seria Vyborne, nemam absolutne co vytknut, blizsie v jednotlivych epizodach. 3.seria Znatelen slabsie, avsak stale je to Fargo, hoci s par muchami. 4.seria Zial, po vzhliadnuti celej serie, napriek par kvalitnym dielom, ma neoslovil stvrty pribeh natolko, ako predosle. Od atmosfery, prepracovanosti a hlavne postavach tych prvych dvoch serii si tato posledna moze iba nechat zdat. Vyzdvihujem otvarak a potom zial az 4ty a 10ty diel. Pripadal som si skor ako vzdialeny pozorovatel a nezainteresovany divak. Napriek niekolkym zaujimavym charakterom ma to az tak nepohltilo. Hoci uskrn na tvari pri wtf momentoch, "politickej nekorektnosti" a brutalitkach mi to vycarovalo. Kazdopadne, urcite su nase naroky, ktore kladieme na Fargo vyssie. Verim, ze dalsia seria, a dufam, ze pride, pojde o uroven nahor, aby sa zvratil trend. Tento serial ma mnoho "skalnych", ktori v to dufaju. Kedze Chris Rock-a poznam z jeho stand-up-ovych vystupeni, tu mi moc nesadol. Naopak velmi potesila postava Bena Whishaw-a ako jedneho z mafianskych rukojemnikov a tiez marshal Dick “Deafy” Wickware v podani Timothy Olyphant-a. Pri tom druhom som mal zavan deja-vu na prvu seriu a vycinanie Billyho Thortona. Ok teda, aj chodza "svojskej" sestricky v podani vybornej Jessie Buckley stoji za zmienku. :) 65% ()

Loplop (2015) (S02E08) 

Tato cast je absolutny skvost. Parecek v chate a indian v krcme dotiahli zobrazene sceny k dokonalosti. Nehovoriac o riadnom ciernom humore. Perfekt. ()

Zámek (2015) (S02E09) 

Dalsia epicka cast. A ten ambush v tom moteli nemal chybu. Genialne. Tentokrat si detaijlne pozrieme to so sposobilo vyskyt najmladsieho Gerhartovho syna na ceste v prvej casti. Odcitujem kolegu, totalny WTF moment. Ten isty dojem som mal i v prvej casti...co to tam bolo?! :D ()

Season 4 (2020) (S04) 

Zial, po vzhliadnuti celej serie, napriek par kvalitnym dielom, ma neoslovil stvrty pribeh natolko, ako predosle. Od atmosfery, prepracovanosti a hlavne postavach tych prvych dvoch serii si tato posledna moze iba nechat zdat. Vyzdvihujem otvarak a potom zial az 4ty a 10ty diel. Pripadal som si skor ako vzdialeny pozorovatel a nezainteresovany divak. Napriek niekolkym zaujimavym charakterom ma to az tak nepohltilo. Hoci uskrn na tvari pri wtf momentoch, "politickej nekorektnosti" a brutalitkach mi to vycarovalo. Kazdopadne, urcite su nase naroky, ktore kladieme na Fargo vyssie. Verim, ze dalsia seria, a dufam, ze pride, pojde o uroven nahor, aby sa zvratil trend. Tento serial ma mnoho "skalnych", ktori v to dufaju. Kedze Chris Rock-a poznam z jeho stand-up-ovych vystupeni, tu mi moc nesadol. Naopak velmi potesila postava Bena Whishaw-a ako jedneho z mafianskych rukojemnikov a tiez marshal Dick “Deafy” Wickware v podani Timothy Olyphant-a. Pri tom druhom som mal zavan deja-vu na prvu seriu a vycinanie Billyho Thortona. Ok teda, aj chodza "svojskej" sestricky v podani vybornej Jessie Buckley stoji za zmienku. :) 65% ()

Úvod do alternativní ekonomie (2020) (S04E01) 

Yes, Fargo je opat spat a tentokrat si neberie servitky a trieska jednu rasisticku hlasku za druhou. Prijemne osviezenie v dobe prehnanej politickej korektnosti. Kazda seria ma nejaky ten "twisted charakter". Ani v tejto opat nechybaju. Som zvedavy na "naspeedovanu" schizofrenicku a multilingualnu sestricku. :) Chris Rock je sice i moj oblubeny stand up komik, v roli vodcu cernosskeho gangu mi az tak uplne nesedi. Kazdopadne scenka a vysvetlenie "kreditky" je genialna. Som zvedavy na krivajucu inteligentnu dcerenku a na to, cim ona zasiahne do osudu zucastnenych. Uzasna kamera, pribeh a hrave dialogy hned v paradnom "otvaraku". Uvelebujem sa v kresielku. :) ()

Země vražd a únosů (2020) (S04E02) 

WTF ten "detektiv" s tou obsesivne kompulznou poruchou tvl. Opat paradne zvukove vlozky. Ale rozohralo sa dost vela linii, ale moc sa toho neudialo. A kedze mam tento serial velmi rad, o to vyssie naroky nan mam. Mierny nadpriemer. 60% Jessie Buckley, ako zdravotna sestra, si to ukradla cele pre seba. ()

Raddoppiarlo (2020) (S04E03) 

Okaty tlsty taliansky brasko sa pohybuje po scene ako sud pusneho prachu s nizkym IQ. Som zvedavy, ci explozia bude stat za to. Zenske prepadnutie malo tiez svoje momenty. Ale za mna opat len mierny nadpriemer. Tentokrat ma nekorektne taliansko/cernosske tlachy nechavali chladnym. 60% ()

Hra na válku (2020) (S04E04) 

Timothy Olyphant mi v tejto casti, zvlast pri pokece a provokacii talianov pred restikov presne pripomina Billa Thortona v prvej serii. Rovnaki inteligentni smrtiaci usmievavi hajzlici. :) Slusny diel. Zaver bude mat istotne brutalnu dohru. Tak ako kazde, zdanlivo nahodne "zamotanie" sa vo Fargo. ;) ()

Zrození civilizace (2020) (S04E05) 

Tatko vie inak naivne zlahcovat veci. Ako o susedke sestre - "not to mention, she might have poisoned that pie, she baked us. :) Kazdopadne zaujimavy tah so sestrami a vynikajuca konverzacka v zavere. Konecne, bodies are dropping. 80% ()

Camp Elegance (2020) (S04E06) 

Tato epizoda mi prisla (a aj bola) prilis kratka. Bez uvodnych a zaverecnych titulkov snad 40minut. Rozhodne nie 59, ako je uvedene na stranke csfd. A okrem poslednej, vydarenej linie s cernosskym rukojemnikom, sa toho udialo len minimum. Anonymna nemocnicna ponosa, odkaz od mafie z New Yorku, nevitana navsteva detektiva s PTSD a kdesi vzadu, narodeninky chytrej hlavicky. Skoda, ze sme nevideli "uradovanie" dvoch lesbiciek. Hoci i stavka tvorcov na predstavivost mala svoj efekt, rozhodne vsak nie zamyslany. Zatial najslabsi diel serie, dufam, ze tie dalsie budu rozhodne kvality, na aku sme u Farga zvyknuti. Rozpacite trojhviezdie. ()

Odročení (2020) (S04E07) 

Opat kratucka zalezitost. Chladnokrvna "sestricka" sa opat v uvode prejavi, ale investigativa anonymneho listu jej nepomoze. Zatial medzi talianmi a gangom ciernych sa situacia v jednej chvili vyostri, aby nasledne Chris Rock pouzil zaujimavy tah. Uvidime, co talianom prinesie ich bluff. Mierny nadpriemer, avsak cakal som opat viac. 65% ()

Na dně (2020) (S04E08) 

Konecne o cosi dlhsia epizoda a ze teda bola natrieskana aj akciou. "Sestricka" a jej rychly posahany krok je ina postavicka. :) Uvidime, ci 17rocne inteligentne cernosske dievca zvladne taku protivnicku. Zatial sa taliansky bratia, napriek ocakavanej kataklyzme, pobratali. Vyrusili ma, a dost silne, akurat dve situacie. A sice sach-mat rangera proti indiansko-cernosskej zenskej dvojke, to co bolo v tej chodbe? A hlavne ako k tomu doslo? WTF?! Nuz a ten druhy moment bol v samotnom zavere, co zvladol "hrmotnejsi" a podrundzeny z oboch talianskych bratov. Slabsie stvorhviezdie, ale urcite vydatnejsia epizodka ako ta predosla. V celej epizode vsak pre mna jednoznacne dominuju Olyphant-ove nabozenske preslovy s usmevom na tvari. Parada. 70% ()

Východ/Západ (2020) (S04E09) 

"What is that smell?!" "Fresh air....". :) Musim priznat, ze napriek atmoske, co to prinieslo, som nevidel hlbsi zmysel v tom, odpustit si farebny obraz. Dotaznik u cernosky na recepcii bol "ina kava". Dnes by sme to brali ako nejaky druh diskriminacie a porusenia prava na sukromie. :) Thigh, stomach, chest :) slusny navod na prezitie, ked sa neda utiect. "The future is....what?!" Tornado bolo az metaforicke. Napriek tomu vnimam diel iba ako mierne nadpriemerny. Skoda, ze sa forma snazila vyhrat nad obsahom, uzili by sme si to viac. Vo Fargu sme sice zvyknuty na excesy a prekvapenia, tento vsak vobec nemal "zapotreby". ()

Happy (2020) (S04E10) 

Heh, samoluba inteligentna mrska v zavere. Po par rozpacitych predoslych dieloch konecne navrat k tomu, o com vzdy Fargo byvalo. Wtf-momenty, a par ich tu bolo, trip...bum..hlava prec. :), nasilnosti, retazenie udalosti, inteligentne, ale i vtipne sceny. Rozhodne som sa bavil a film bol tentokrat nie dlzky vecernicka, ale "narvaty" zabavnymi dialogmi. Dat silne stvorhviezdie, tak to radsej s cistym svedomym polhviezdie pridavam, aby som ho pokusil povytiahnut z tejto, rozhodne nezasluzenej "modrej". :) ()

Storia Americana (2020) (S04E11) 

Nezvycajne melancholicky a odosobneny zaverecny diel. Priznam, cakal som fatalnejsiu zalezitost. Ale tentokrat sa kladol doraz skor na odkaz, a to, co bolo v "referate" vypovedane. Bol som presvedceny, ze sa "partacka", teraz uz sama, vynori v samom zavere. O to osudovejsie, az metaforicky ta scena vyznela. 65% ()

Season 5 (2023) (S05) 

Vyborna seria s temou redneck amikov "starej skoly", neskrotnej utlej maminy, ktora bola zahrana dokonalo, prostoduchym miluckym manzelikom a dokonalou mystery postavou - Sin-Eaterom Munchom, ktoreho perfektne zahral Sam Spruell. Z jeho vykonu som bol ku koncu az uhranuty. Zaverecny diel, ktory mnohych prekvapi a niektorych mozno nastve, bola posledna stvrtina takmer lyrickym poviedkovym obrazom, co mne vsak sadlo. Slabsi plny pocet, ale inak vyborna zabava, ktoru nam Fargo uz roky serviruje a velmi dufam, aby tomu dalsie roky bude nadalej. Odporucam. 85% ()

The Tragedy of the Commons (2023) (S05E01) 

Dockali sme sa. Nadherny otvarak s mnozstvom zaujimavych charakterov v totalne divnej rodinke a prvou "ozbrojenou" vianocnou rodinnou fotkou je jasne, ze Fargo sa vracia vo velkom style. F*cked up, weird, brutal and funny. :) Nase sympatie si hned ziskala ruca a sikovna policajna dostojnicka. :) Ano, posobi ako past na oko, ale o to je to viac wtf-postavicka. Jej poriadnost a podareny useless "golfista" je dalsia dvojka k pohladaniu. Scena s ladom na wecku osameleho bufetu bola dokonala, nevynimajuc nasledovny masaker. Dokonale momenty ticha, hudobneho podfarbenia a spomalenia po akcnych scenach, kedy naozaj vyzneje atmosfera. Absolutna spokojnost. Mame co do Vianoc pozerat. :) Mnamka. Kazdopadne, obraz zadavatela unosu sme videli v sne a je jasne, ze drobna mamina ma isto zvlastnu minulost. Uvidime, ako sa s tym popasuje i indianska policajtka. ()

Trials and Tribulations (2023) (S05E02) 

Vynikajuci uvod s vybornym Jon-om Hamm-om v ulohe "righteous" serif/fanatika - nieco ako jebo, Andrew Tate v dnesnych casoch. Len bez pozlatka a kydov. Niekto, kto bytostne veri, ze je nadradeny a vyvoleny.  Btw. take zasady a piercingy v bradavkach. Vsimli ste si? :) Nevesticka a svokra si to nadherne "vytmavili" vyborne zahrana konverzacka a "scizovaci brechtuv efekt". :) Hranie sa nasej utlej masaker-maminy s dcerenkou na Sam doma bolo usmevne, hoci prvoplanove a lacne. Napriek tomu, ze sme nejaku tu "pripravu" samozrejme ocakavali. Verim, ze nas prekvapia a tesim sa na to, ako sa skonci put privilegovaneho policajneho synacika s rovnakymi "uchylkami" ako ma otecko. Snad sa teda dockame a bude to nieco..."biblical" :) Pretoze zabijak s ucesom zo 70tych takisto nevyzera byt ziadne orezavatko zrejme nas bude spravadzat. Mnamka. 85% ()

The Paradox of Intermediate Transactions (2023) (S05E03) 

"I live here....now" a silne mystery spred 500 rokov, kedy predok nasho zabijaka, Ole Munch, bol zrejme "Sin-eater"?. Polovica epizody je mu venovana z uvodu a i v samotnom zavere. Sposob, ako spupna a prachata svokra "upratala" policajtku, vnimam aj ako susasny pristup Smero-Hlasackej vlady k organom spravodlivosti na Slovensku. Pocas Halloweenskeho vecera pred "akciou" vynikajuco sadli stari dobri The Prodigy - Smack my bitch up. "Going out, mama". :) Ten zaver spolu s tym okultizmom, uzasnym zvukovym doprovodom. Mnamka. Odznela i nadherna "romantarna" od Jima Reavesa, He'll have to go. Slabsie pathviezdie. Dviham aj po pochopeni odkazu spred 500 rokov. ()

Insolubilia (2023) (S05E04) 

"Home invasion" z predoslej epizody prebieha komicky a obcas ma iritoval, cakal som naloz, ta sa vsak nekona. Naopak neuveritelne sa "improvizuje". Prekvapil ma Munch-ov odkaz v sidle serifa. Antre, ake k tomu bolo k zaveru minulej epizoy ma tiez navnadilo, aby v zapati tuna splaslo..."what do you WANT?!"..."...pancakes". Srandy definitivne utala az nezmyselne nasilna scena s nabozenskymi kecami pred nou v podani sebastredneho serifa a zvlastna atmosfera s paradnym titulkovym songom v zavere. Zatial najslabsi diel. ()

Súvisiace novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (viac)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (viac)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (viac)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (viac)

Reklama

Reklama