Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer 2
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvorcovia:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrajú:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Recenzie používateľa oasismanik k tomuto seriálu (13)

Fargo (2014) 

Keby mi niekto v roku 2004 povedal, že o desať rokov budem sledovať 10 hodinový seriál Fargo, ktorý tak dokonale vystihne pôvodný film od Coenovcov, asi si pomyslím, že mu drbe. Absolútna dokonalosť po všetkých smeroch, proste radosť sledovať. 10/10 edit: druhá seriá je snáď ešte lepšie ako prvá, bože ja chcem, aby toto nikdy neskončilo. ()

Season 4 (2020) (S04) 

Fargo univerzum mi učaroval už pred mnohými rokmi, keď som videl pôvodný film Coenovcov a na každú sériu sa vždy extrémne teším, na túto obzvlášť, pretože po tretej bolo oficiálne povedané, že dalšia už nebude. Čo si budeme hovoriť, je zrejme najslabšia, ale určite nie slabá a každému milovníkovi tohto absurdného sveta ju odporúčam všetkými desiatimi. V pamäti mi osobne ostane ešte dlho brilantná 9 časť. Prvá séria ale ostane zrejme navždy neprekonaná. ()

Úvod do alternativní ekonomie (2020) (S04E01) 

S pôvodným filmom /a prvou sériou/ to už nemá spoločné snáď nič, len klasický nápis na začiatku o "skutočnom príbehu" a občasná absurdnosť ala Coenovci. Ale napriek tomu sa vždy veľmi, veľmi teším na nové série a toto sa tiež rozbieha zaujímavo..no uvidíme, zrejme to bude najbližšie druhej sérií, schvalne, kto si to ešte pamatá? ()

Země vražd a únosů (2020) (S04E02) 

nj, už to začína byť klasické Fargovské, prichádzajú noví hráči, absolútne absurdné charaktery, z ktorých ale ide strach, testosteron striela v každom zábere...toto ma bude opať baviť ()

Raddoppiarlo (2020) (S04E03) 

Lúpež storočia :D Je to super, moje mierne obavy boli zbytočné ()

Hra na válku (2020) (S04E04) 

Ako aj v starších sériach, opäť sa pýtam: prečo preboha, prečo tam serú tie mysteriozne veci? ()

Zrození civilizace (2020) (S04E05) 

Mna to baví stále, a veľmi. Tie dialogy sú podľa mňa vyšperkované do dokonalosti. ()

Camp Elegance (2020) (S04E06) 

Celkom slušne sa to rozbieha a vy sa ani sekundu nenudíte. ()

Odročení (2020) (S04E07) 

Toto bolo dosť absrudné aj na Fargo pomery, zatiaľ asi najhoršia časť zo všetkých sérií, ako keby to celé napísal a režíroval nejaký nováčik. ()

Na dně (2020) (S04E08) 

Koniec sa nezadržatelne blíži a po veľmi priemernej epizode nám tvorcovia naservírovali zatiaľ najlepšiu časť tejto série, kde bolo v podstate všetko, čo k Fargu patrí, akcia, ale taká svojská fargovská, absurdné situácie, humor, napätie, brilantné dialogy... ()

Východ/Západ (2020) (S04E09) 

Ja proste miluujem takéto absurdné, mierne úsmevné príbehy odniekiaľ z totálnej prdele v USA... ()

Happy (2020) (S04E10) 

No ok, tak som to dvihol do červenej farby, ale mám z toho zvláštne pocity, tých nelogických vecí je tam požehnane a opať tu máme ducha, ach... Na druhej strane tu máme opať plno brilantných dialogov, absrudných a zároveň klasicky fargogeniálnych scén, no skrátka som zvedavý na finále, ale nie až tak veľmi ako som býval pri predchádzajúcich sériach. ()

Storia Americana (2020) (S04E11) 

Nemôžem sa zbaviť pocitu, že je posledná epizoda mierne odfláknutá, o čom svedčí aj jej dlžka. Ale všetky linky sa uzavreli a aj tak som spokojný a neľutujem ani minútu stávenú pri štvrtej sérií Farga. ()

Súvisiace novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (viac)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (viac)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (viac)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (viac)

Reklama

Reklama