Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V úvodní epizodě nás šestnáctiletá studentka Ethelrida seznámí se stručnými dějinami násilí v Kansas City. Na vrcholu místního podsvětí stanuli dva konkurenční gangy, které se zavázaly respektovat mírovou dohodu. Jak bylo vždy zvykem, na stvrzení dohody si vůdci gangů vyměnili své nejmladší syny. Péče o potomka nepřítele by měla zajistit vzájemné porozumění a zachování míru. Náhlé úmrtí kmotra italské mafie ale vede k nečekaným událostem. (Česká televize)

(viac)

Recenzie (10)

dO_od 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

// Noah Hawley tímhle konečně vstupuje do kategorie tvůrců, jež je třeba sledovat, protože tohle byl režijní majstrštyk a jedna z nejlepších seriálových epizod letošního roku. Jinak Jessie Buckley ušla od štěku v Černobylu velkej kus cesty, ještě před dvěma lety by mě fakt nenapadlo, že si jednoho dne budu užívat každý slovo v jejím rozkošným minnesotským přízvuku. Pecka. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Yes, Fargo je opat spat a tentokrat si neberie servitky a trieska jednu rasisticku hlasku za druhou. Prijemne osviezenie v dobe prehnanej politickej korektnosti. Kazda seria ma nejaky ten "twisted charakter". Ani v tejto opat nechybaju. Som zvedavy na "naspeedovanu" schizofrenicku a multilingualnu sestricku. :) Chris Rock je sice i moj oblubeny stand up komik, v roli vodcu cernosskeho gangu mi az tak uplne nesedi. Kazdopadne scenka a vysvetlenie "kreditky" je genialna. Som zvedavy na krivajucu inteligentnu dcerenku a na to, cim ona zasiahne do osudu zucastnenych. Uzasna kamera, pribeh a hrave dialogy hned v paradnom "otvaraku". Uvelebujem sa v kresielku. :) ()

Reklama

oasismanik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

S pôvodným filmom /a prvou sériou/ to už nemá spoločné snáď nič, len klasický nápis na začiatku o "skutočnom príbehu" a občasná absurdnosť ala Coenovci. Ale napriek tomu sa vždy veľmi, veľmi teším na nové série a toto sa tiež rozbieha zaujímavo..no uvidíme, zrejme to bude najbližšie druhej sérií, schvalne, kto si to ešte pamatá? ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Rozprávačka je zatiaľ nudná. Boj proti rasizmu je najmä pri súčasných protestoch viac ako vítaný, násilné pretláčanie týchto hodnôt cez filmy či seriály už nemusí byť každému pochuti. Proste politika a veľké myšlienky sa lepšie vynímajú ako politika, protesty či petície, ťažko sa s nimi bude stotožňovať divák aktuálne prokrastinujúci od týchto vecí. Poteší zobrazenie kriminálnej minulosti miest, kde sa dej odohráva, ale je podané povrchne, očakávane a bez naladenia diváka na postavy, čiže je to skoro zbytočné (čo platí asi do 21. minúty, kedy sa zjaví Ben Whishaw a divák môže tušiť dôležitú postavu). Ben Whishaw je herecká istota a dobrá voľba pre dôležitú postavu seriálu. Mafiánske výmeny synov sa zdajú byť nereálne a najviac fantasy vyznieva výmena syna talianskej mafie za syna černošskej mafie v roku 1949, v dobe silného rasizmu v spoločnosti a ešte väčšieho medzi mafiánmi. Pri porovnaní so seriálom Gomorra, kde sa černošskej mafii v Neapole a okolí venovala len jedna epizóda, to vyznieva smiešne, pretože tam černochom dali podradné postavenie, pričom tu má divák veriť, že medzi Talianmi a černochmi vládne krehký mier a dôvera aspoň naoko a že Taliani dobrovoľne vymenia syna bossa za syna bossa černošskej mafie ako záruku. Prelínanie mafiánskej histórie gangsterských príhod mesta s so zobrazením deja v 50. rokoch 20. storočia nevyznieva dobre, lebo obe dejové línie sa tým navzájom oslabujú (platí pre prvých 23 minút). Potom nás epizóda víta klasickým nápisom Fargo, prechádzajúcimi autami a informáciami, kde sa odohráva dej a že je to true story. Scéna na križovatke poteší svojím napätím a prekvapivým spôsobom, ako končí, pričom sa spolieha na náhodu. Scéna v banke zase poteší humorom a absurdnosťou. Druhá scéna so sestričkou a jej obsiahle vysvetľovanie tiež pobavia. Od 23. minúty sa teda venuje plná pozornosť talianskej a černošskej mafii a tak úloha rozprávačky ostáva nejasná. K postavám sa však nedá za 61 minút prvej epizódy dostať blízko, ich situácie vyznievajú očakávane. Medzi mínusy patrí aj reálnosť vzťahov medzi afroamerickou a talianskou mafiou. Z technického hľadiska mi vadí rozdelenie obrazu na 3 rovnaké horizontálne časti, čo považujem za veľmi nesympatickú voľbu strihu. Toto delenie rovnako kazí ako viacero dejových línií intenzitu každej zo zobrazených scén. Našťastie trvá len veľmi krátko. Epizóda má však aj pozitíva a to pár slušne zrežírovaných absurdných scén v štýle seriálu Fargo a perfektné herectvo Bena Whishawa, ktorý tam však teraz nemal veľa priestoru. Bohužiaľ, záverečná vražda vyznieva príliš absurdne, hlúpo a nelogicky k postavám, čím vôbec nepomáha príbehu ako celku, ktorý nefunguje spolu, ale len v určitých častiach. ()

ZeroCZ1233 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vynikající začátek série v němž Fargo opět demonstruje dominantu na poli současné televizní produkce. Už za dvacetiminutový úvod vyprávěný Scorseseho metodou za hudebního doprovodu atmosféricky stylizovaného Caravanu je sekvence hodná plné palby, ale způsob, jakým epizoda na tento segment navázala a úplně odlišnou technikou vyprávění pokračovala je něco skvělého a to nemluvím o typických finesách řemeslné složky formy, jichž se tu tvůrci dopouštějí. Tohle zatím vypadá na nejlepší počin roku. ()

Galéria (18)

Reklama

Reklama