Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po brutálním masakru v motelu se manželé Blumquistovi snaží utéct nelítostnému Hanzeemu, jenž se snaží dokončit svůj zrádný plán. Na pomoc se jim vydává zraněný policista Lou Solverson. Rodinné impérium ovšem definitivně padlo, Gerhardtovi jsou po smrti s výjimkou nejmladšího Charlieho. Mafiánské organizaci z Kansas City se konečně podařilo dobýt vytoužené území. (Česká televize)

(viac)

Recenzie (11)

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery. Pocit totálneho naplnenia a uspokojenia a ukážkovo dôstojný koniec jednej z najlepších sérií, aká bola kedy nakrútená. V scéne "z budúcnosti", kedy sa nečakane vrátia postavy z prvej série, som ani nedýchal a žasol som nad tou úžasnou, nádhernou víziou, akú tvorcovia tohto seriálu mali. Zaujímavé je i "zvyšné" napojenie na prvé sériu. Spomínate si, ako sa v nej šerifkin otec v motoreste pýtal Malva, či sa náhodou nepoznajú z "udalostí v Sioux Falls"? Dal by som celú svoju výplatu za to, že preživší Hanzee následne podstúpil plastickú operáciu a stal sa z neho práve Malvo (a Lou ho spoznal napríklad na základe očí). A ono nie, prehral by som - z Hanzeeho sa nestal Malvo, ale "Mojžiš Tripolský“ (bradatý mafián, mihnúci sa v 1. sérii). Takže tvorcovia proste zabudli??? Neviem no, ale som rád, že nezabudli aspoň na dvojicu zabijakov z prvej série, ktorá sa v podobe detí mihne práve v tejto epizóde. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Akčného vrcholu sme sa dočkali v deviatej časti, tá záverečná už len logicky uzatvára všetky osudy postáv. Teda na niektorých sa možno zabudlo, čo napríklad ten najmladší vnuk na fízlici? Viac sa tu filozofuje, séria odkrýva posledné karty ohľadom myšlienok a že je nad čím premýšľať. Aj tí mimozemšťania môžu dumať, čo je to to ľudstvo vlastne zač. Áno, ich sme sa už vo finále nedočkali a tak tu ostávajú interpretácie otvorenejšie. ()

Reklama

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Závěrečná epizoda se sice tvůrcům povedla přesto hodnotím pouze čtyřmi hvězdičkami, po předchozích dvou dílech jsem byl tak namlsaný, že se mi tentokrát zdálo být tempo příběhu příliš pomalé. Každopádně šlo o kvalitní a důstojné uzavření druhé sezóny, pobavila mě odměna pro Mika Milligana i první setkání s pány Wrenchem a Numbersem. ()

0verseer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

”See, today is my coronation day. And on coronation day, I've always believed a new king should start his reign with an act of kindness.” “Right on.” “And an act of cruelty...” Záver celej série sa celkom prekvapivo niesol vo veľmi zmierlivom naladení. Klamal by som, keby som napísal, že žiadna mŕtvola tentokrát nepribudla, každopádne čakal som aspoň veľké finále medzi indiánom Hanzee a policajtom Solversonom. To sa nekonalo a prekvapivo sme teda ani nevideli ako došlo k jeho postreleniu, kvôli ktorému kríval v prvej sérii. Iné prepojenia s prvou sériou však pozitívne prekvapili, či už išlo pohľad na detské časy zabijakov Numbersa a Wrencha alebo premenu Hanzeeho na Mosesa Tripoli. Jeho nové meno mi spočiatku nič nehovorilo, internet mi však ozrejmil, že ide o chlapíka, ktorý bol v prvej sérii na čele samotného Farga a ktorého osud spečatil kto iný ako Malvo Lorne... ()

akisha 

všetky recenzie používateľa

SPOILERY! Tak tenhle díl, v porovnání s předchozím, stál za hovno. Nejenom, že nic nevygradoval a jenom se tak podivně rozpliznul, ale něco z těchto "zakončení" prostě nehodlám akceptovat, předně to je ten super nápad, že z nejvíc cool postavy celý série Hanzeeho se postupně stane tlustý pojídač humrů, to je tak strašně dementní, že nejsem schopná ta považovat ani za vtip. Moje dvě hlavní otázky by pak byly: proč a znovu, PROČ?! Taková blbost, ježiš! Dále mi dost chyběl nějaký final boss fight s Louem a jakmile dostane Peggy ze supermarketu už se neděje vůbec nic. Potěšilo tak jedině, jak dopadl Mike, to si zasloužil, strašně mi lezl krkem. Pochválit tak můžu jedině božský intro. O zbytku budu dělat, jako že neexistuje. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (1)

  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)

Reklama

Reklama