Reklama

Reklama

Jim Gombička, Lukáš a lokomotíva Ema

  • Česko Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jim je úplne obyčajný chlapček s tak trochu neobyčajným príbehom. Ako malý sa ocitol v Jasmánii, malom ostrovnom kráľovstve. Jeho najlepším kamarátom je strojvodca Lukáš, hrdý majiteľ parnej lokomotívy Emy. Táto nerozlučná trojica jedného dňa počúvne vábenie diaľok a pustia sa do sveta. Cesta ich zavedie do Mandaly. Tam sa dozvedia, že cisárove dcéra Li Si bola unesená. Nešťastný panovník ich poprosí o pomoc pre jej záchranu. Stopy stratenej princeznej ich zavedú až do bájneho dračieho mesta Žalmánia. Netušia, že ich dobrodružné pátranie nie je ešte na konci. Čaká ich ešte veľa skúšok, nebezpečných prekážok a tajuplných hádaniek. (Magic Box)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (17)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Líbezná pohádka podle Michaela Endeho. Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer (1960) patří mezi moderní klasiku dětské literatury, ačkoli u nás Ende funguje především jako autor Die unendliche Geschichte (1979), který už počítá s mnohem zralejším čtenářem, neměl by být problém nechat se unést jeho kouzelnou prvotinou plnou fantazie a dobrodružství. Už teď se těším na pokračování. ()

lemonova 

všetky recenzie používateľa

Táto rozprávočka si vonkoncom nezaslúži takéto biedne hodnotenie. V prvom rade je naozaj veľmi milá s originálne poňatou živou neživou lokomotívou a mnohými krásnymi nápadmi. Čo sa týka výtvarnej zložky, je farebná a hravá a oveľa menej gýčová ako všetky posledné disneyovky dokopy. Hudba tiež krásna.. Chýba prepracovanejší príbeh. Ide až príliš hladko, čo mu uberá na pútavosti, rozhodne však nie je hlúpy alebo banálny. Scenár je občas trochu kŕčovitý, ale nie je to žiaden prúser. Solídne tri hviezdy Jimovi určite právom patria. ;) ()

Reklama

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Príbehovo za tri hviezdy, ale za veľkú mieru originality, za krásne technické spracovanie, za nádhernú výpravu, za vtipné scénky a za milé drobnosti, ktoré sa páčili nielen mojej čerstvo deväťročnej dcérke ale aj mne, dávam za štyri hviezdy a škoda, že pokračovanie staré už dva roky doteraz nevyšlo v dabingu. Budem na to čakať, lebo by som si to rád pozrel. Sympatický kasting bol už len čerešničkou na torte. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Nemecká produkcia vytvorila zaujímavé fantasy, ktoré má v sebe ozaj divoko vymyslený rozprávkový svet s jednoduchou, ale účinnou zápletkou, a v neposlednom rade aj slušné kulisy. Vizuálne to bolo tiež unikátne. Bol by som ešte viac spokojný, keby tu neabsentovala akási krajšia atmosféra a jednotlivé postavy by boli trošku sympatickejšie. Takto to bolo len niečo pekné, čo neurazilo, ale neodznelo to vo mne a o pár minút mi to doslova vyšumelo z hlavy. 60 % ()

elimS 

všetky recenzie používateľa

50% - komentář 20ti slovy: Docela hezká fantasy pohádka, když je vám míň jak 10. Kouzelné světy, zvláštní postavy, dobrodružství, tajemno a draci. Bohužel příběhově plytké. +++ SPOILER 20ti slovy: Chlapec, chlap a lokomotiva, která nepotřebuje koleje, jedou poznávat svět a odskočí si zachránit princeznu ze spárů draků...kterou zachrání...že ano. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (3)

  • Námět filmu bude jistě dobře povědomý fanouškům někdejší dětské televizní stanice Fox Kids, která vysílala animovaný seriál Jim Knopf (od r. 2000). (vnimatkrasu)
  • Natáčení probíhalo od 17. října 2016 do 7. února 2017 v Berlíně a Mnichově (Německo) a Kapském Městě (Jižní Afrika). (ČSFD)
  • Film je natočen dle populární předlohy „Jim Knopf“, kterou napsal německý spisovatel Michael Ende. Ten je rovněž autorem knihy „Nekonečný příběh“, jejíž filmové zpracování se mu kdysi tak moc nelíbilo, že se dokonce neúspěšně soudil s autory filmu. (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama