Reklama

Reklama

On a ona

(TV film)
všetky plagáty
Československo, 1985, 58 min

Obsahy(1)

Spomienky starších manželov na premeny vzájomného spolužitia. Televízna adaptácia divadelnej hry talianskeho dramatika A.Nicolaia. Spomienky manželov na ich spoločne prežitý život v 30-ročnom manželstve. Manželstvo je téma, ktorá sa v literatúre neustále objavuje od čias jej vzniku. S úspechom sa jej zhostil aj dramatik A.Nicolai. Jeho veselohry z manželského života však nie sú len úsmevným pohľadom do zákulisia banálnych škriepok, ktoré sú prirodzenou súčasťou spolužitia muža a ženy. Vanie v nich i nostalgický tón. V hre On a Ona dvaja ľudia bilancujú tridsaťročné manželstvo. Spomínajú na spoločné prežité časy - od citového splanutia až po každodenné problémy a krízu. (STV)

(viac)

Recenzie (3)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Manželia po rokoch si už nie sú celkom najbližší, ale stále si majú čo povedať. Navzájom jeden druhému aj v duchu tomu druhému tajne vynadať. Preto to s ich vzťahom nie je až také zlé. Obaja herci inscenáciu v pohode zvládli, len tá predloha nie je na naše pomery ideálna. Celkom nečakane sa vo filme objaví hracia konzola. –––– Často si kladiem otázku, prečo som si ťa vlastne vzala. –––– Ty si myslíš, že žena necíti nič k mužovi, s ktorým prežila celý život? ()

dogrose 

všetky recenzie používateľa

Pokud patříte k fanouškům obou dotyčných, nenechte si ujít. Jinak spíš doporučuju fandům televizních inscenací a historikům televizní tvorby. Co za socialismu jiného točit než pranýřování vztahů, téma manželství bylo v 80. letech in. Je to statické, konverzační, v jedné kulise, a pořád dokola omílání, kdo komu co udělal, jak to myslel, jak měl chápat toho druhého, dva monology místo jednoho dialogu, blebleble. Zatímco Božidara je silná zejména ve slovním projevu, ten ďábel Lasica se svojí mimikou a gesty dokáže inscenaci okořenit, díváte-li se pozorně (třeba jeho šťourání v zubech). Zajímavé mi přišlo, že dnes jsou herci starší než jak je zde ostaršili a zaplaťpánbu stále hrají. Tak hodně zdaru! ()

vecnaAmbra 

všetky recenzie používateľa

Reálne zobrazenie toho ako dvaja manželia žijú spolu a predsa každý vo svojej uzavretosti a samote, akurát že som mala pocit, že tých 58 minút trvá 2,5 hodiny. Naši dvaja najkvalitnejší herci v pozadí s hudbou Ennia Morriconeho, Asi že je to adaptácia podľa talianského dramatika :-) Trocha prekážalo, že ich prejav bol raz tichší, raz som takmer ohluchla, proste typická slovenská inscenácia rok 1985. ()

Reklama

Reklama