Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • Česko X-Men: Apokalypsa (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na začiatku ľudskej civilizácie bol uctievaný ako boh. Apocalypsa (Oscar Isaac), prvý a najsilnejší z mutantov marvelovského sveta X-Menov, získal v ére prastarých civilizácií silu ostatných mutantov. Stal sa tak nesmrteľným a neporaziteľným. Teraz sa po tisícoch rokov prebudil a je hlboko rozčarovaný zo sveta, ktorý okolo seba nachádza. Nikto ho už neuctieva ako boha. Svetu a ľuďom už nevládnu len tí najsilnejší. Zem je znečistená, plná konfliktov, násilia a ľudia sa klaňajú falošným modlám. Apokalypsa preto chce zničiť súčasnú civilizáciu, očistiť planétu a nastoliť nový svetový poriadok, ktorému chce vládnuť. K naplneniu tejto úlohy potrebuje nasledovníkov, jazdcov Apokalypsy. Preto získa na svoju stranu štvoricu mutantov vrátane sklamaného Magneta (Michael Fassbender).
Osud ľudstva visí na vlásku a tento vlások tvoria predovšetkým ďalší mutanti, študenti školy pre nadaných žiakov, vedení profesorom Charlesem Xavierem (James McAvoy). Táto skupina mutantov, označovaných ako X-Meni, je poslednou silou, ktorá sa môže účinne postaviť najsilnejšiemu mutantovi a jeho pomocníkom. Osud ľudstva závisí nielen na ich nadprirodzených schopnostiach, ale aj na ich vôli bojovať za jeho záchranu. (CinemArt SK)

(viac)

Zaujímavosti (47)

  • Scéna s Quicksilverom (Evan Peters), který v superrýchlosti zachraňuje obyvateľov školy, je odkazom na obdobnú scénu v animovanom seriáli Futurama (od r. 1999) - v epizóde Tři sta babek (2003). (Piri)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 15 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Film sa vo Švajčiarsku premietal vo francúzskej aj nemeckej jazykovej verzii. (Paldiny)
  • V severoamerických kinech film utržil 155,4 milionu amerických dolarů, v celosvětových 543,9 mil. (NIRO)
  • Olivia Munn (Psylocke) se vyjádřila k neznalostem některých tvůrců: "Když jsem natáčela X-Men, byla jsem popravdě překvapená, že režisér a scenárista ani nevěděli, že má Psylocke bratra, dvojče. Musela jsem s nimi mluvit o spoustě věcí, které se Psylocke týkaly a o určitých aspektech tohoto světa, které neznali... a to pro mě, jako fanynku, bylo velmi frustrující."
    (Geralt z Rivie)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. května 2016 v Londýně. (Varan)
  • Natáčelo se od 27. dubna do 23. srpna 2015 a od 23. ledna do 27.února 2016 v Kanadě. (Varan)
  • Angel (Ben Hardy) poslouchá při verbování Apokalypsou (Oscar Isaac) Metallicu, skladbu "Four Horsemen" ("Čtyři jezdci"), což odkazuje právě na čtyři pobočníky Apokalypsy, kteří jsou ve světě Marvelu známí jako Čtyři jezdci Apokalypsy. Zde jsou to postavy Magneta (Michael Fassbender), Psylocke (Olivia Munn), Archangela a Storm (Alexandra Shipp). (Ratemus)
  • I v tomto filmu se objeví ikona Stan Lee, jako obyvatel amerického městečka sledující let nukleárních střel. (Charpy)

Súvisiace novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (viac)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (viac)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (viac)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (viac)

Reklama

Reklama