Reklama

Reklama

Susan Cooper (Melissa McCarthy) je zamestnankyňou najväčšej špionážnej organizácie na svete, teda CIA, čo znie veľmi zaujímavo. V skutočnosti má však veľmi nenáročnú, kľudnú a miestami až nudnú prácu. Je totiž analytičkou, ktorá len veľmi zriedkavo opustí svoj stôl s počítačom, vďaka ktorému slúži ako oči a uši špičkovému agentovi Bradleymu Fineaovi (Jude Law). Títo dvaja spolu tvoria perfektný tím. Bradley špionážne misie zvláda bez toho, aby sa mu pohol čo i len vlas. A Susan v kancelárii zatiaľ túži po jeho srdci.
Jedného dňa sa však všetko zmení. Raina Boyanov (Rose Byrne), dcéra nedávno zosnulého obchodníka so zbraňami, totiž dostala neobvyklé dedičstvo v podobe malej jadrovej bomby. Dostačujúcu na zničenie jedného väčšieho mesta. Plánuje ju predať teroristom. Aby toho nebolo málo, Bradley CIA, a teda aj Susan nedobrovoľne opustí. Ďalší špičkový agent Rick Ford (Jason Statham) je nepoužiteľný, pretože jeho totožnosť bola prezradená. A tak padne návrh, že najmenej nápadnou osobou, ktorá môže preniknúť do sveta obchodníkov so zbraňami a zabrániť tak globálnej katastrofe je Susan. Rozhodnutie poslať Susan na túto misiu nahnevá Ricka Forda, a preto sa rozhodne jednať v tomto prípade na vlastnú päsť. A keďže je typom agenta, ktorý spája v sebe Ramba a komisára Clouseaua, je o problémy postarané. Zodpovednosť za záchranu mnohých životov leží na Susaniných mohutných bedrách. Musí sa nie len nenápadne votrieť do sveta obchodníkov so smrťou, prežiť v ňom, splniť svoju úlohu a pritom obrazne aj doslova nakopať nie jeden zadok. (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (21)

Trailer 1

Recenzie (692)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Melissu McCarthy považuju za zoufale nevtipnou osobu, jejíž popularitu nedokážu pochopit patrně proto, že nejsem občanem hamburgery vykrmeného národa. Tentokrát mne opět nezklamala, byla spolehlivě vhodná k utracení a tento pocit nezachránila ani jedna hodně povedená jízda na skútru a ani ta druhá z výcviku. Naštěstí jí tentokrát zdatně sekundují dementní agent Ford a nadržený agent Aldo, jejichž zásluhou se občasné výbuchy smíchu statečně popraly s temnými sílami trapnosti. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Rozpačitý dojem, pozitívne pocity však prevládajú. Najväčšie klady vidím v slušnom situačnom humore, ktorý k záveru pekne graduje a čo sa týka samotného obsahu, tak v schopnosti dlho udržať diváka v napätí, kedy sa dlho nevie čo sa z tohto špiónskeho príbehu vyvŕbi a ako sa to celé nakoniec rozmotá. Niektoré postavy ma bavili viac, iné menej, pričom väčšinou som sa pobavil keď sa na scéne zjavil J. Statham v podobe jeho nešikovnej postavy na spôsob Ružového partnera (škoda, že ho tam bolo tak málo) a samozrejme pár momentov sa vydarilo aj M. McCarthy. Kingsman sa mi však páčil omnoho viac. 70/100 ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Pfúúú, to som si ale vydýchol. Že som nešiel na to do kina. Teraz aspoň viem, že som rozumne ušetril. Paul Feig a Melisa McCarthy je duo, ktoré moc nepoznám (čo tu trepem, vlastne vôbec), ale keď som videl plagát, kde bol Jason a Jude, tak som si povedal, že to skutočne môže stáť za to. Pche, ja idiot som sa nechal zlákať na jeden plagát. Úplne som aj zabudol, že presne takto majú tie plagáty fungovať. Blbé plagáty. Tak som si to teda pozrel a je to strašné. Nie nekukatelné, ale trpel som viac ako keď Melisa McCarthy musela zo svojej kondičky podať maximum (ktoré v jej prípade neexistuje). Fajn akčný úvod, kde Jude Law po skoro Bondovských titulkoch, skoro Bondovsky zlikviduje nepriateľov ma potešil, ale keď mi docvaklo, že najväčšie (teraz nemyslím Melisu) esa budú mat niečo ako cameo vystúpi, tak ma skoro šľak trafil. Keby tam dali aspoň nejakú buchtu nič nepoviem. No, vlastne tam tu buchtu fakt dali. Doslova. Keby to bolo o pol hoďku kratšie som spokojnejší. Tie babské vtipy a americké prdy ma moc nebavia. Na záver len dodám, že Jason, ktorý je v titulkoch druhý zhora a vo filme ma priestor druhého zdola, bol aj tak najlepší. P.S. čeknite aj za titulky. 65% - 3* ()

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Drsné, chytré, vypointované, dobře napsané i zrežírované, překvapující a neskutečně vtipné. Ani jedno z těch přídavných jmen bych u filmu s Melissou McCarthy ještě před týdnem fakt nečekal a i když tu je pár slabších míst a některé fóry se do černého úplně netrefí, těch povedených je pořád výrazně víc. A Jason Statham je naprosto boží! ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jsou komedie a komedie. Pak dlouho nic. No a až potom jsou filmy, které dokonale sednou lidské duši daného diváka a pobaví ho tak, že je schopný další týden žít s tak širokým úsměvem na rtu, že je s ním schopný kdekoho i nasrat. Špion je třeba přesně ten příklad. Melissa McCarthy si užívá její klasický komediální postoj. Rose Byrne si pro změnu perfektně užívá klasicky nafintěnou mrchu. Jude Law zase hraje naprosto klasickou kopii elegantního Jamese Bonda. U Mirandy Hart, pokud ji znáte, přesně víte, co čekat...tedy Mirandu. No a Jason Statham - ten se tu předvádí tak, jako v žádném jiném filmu. Je tu sice spíš vedlejší postavou, ale nikdy se mi nestalo, abych si ho přál mít ve filmu všude, kde to šlo. On totiž, kdykoliv se objevil, sypal z pusy jednu brutální hlášku za druhou. Čekal jsem cokoliv, ale takovej nástup teda fakt ne. A nejlepší na tom všem je, že ačkoliv se film odehrává po celé Evropě, ani na chvíli mě nenechal vydechnout. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (14)

  • Melissa McCarthy podivuhodne vo viacerých prestrihoch menila svoje topánky. Vysoké opätky sa striedali s pohodlnejšími balerínami. Najlepšie je to vidieť pri naháňačke na skútri. (ti88na)

Súvisiace novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (viac)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (viac)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (viac)

Reklama

Reklama