Reklama

Reklama

Peter (Levi Miller) je neskrotný 12-ročný chlapec s rebelskými sklonmi. V chladnom londýnskom sirotinci, kde žije celý svoj život, však niečo také nie je v móde. V jednu neuveriteľnú noc Petra zo sirotinca unesú a zrazu sa ocitne v rozprávkovom svete plnom pirátov, bojovníkov a víl, zvanom Krajina - Nekrajina. Tu sa stretáva s úžasnými dobrodružstvami, lietaním a bojom na život a na smrť, počas ktorých sa snaží odhaliť tajomstvo svojej matky, ktorá ho kedysi nechala v sirotinci a tiež pochopiť jeho miesto v tejto zázračnej krajine. Spojí sa s bojovníčkou Tiger Lily (Rooney Mara) a novým priateľom zvaným James Hook (Garrett Hedlund). Spolu s nimi Peter musí poraziť nemilosrdného piráta menom Čierna brada (Hugh Jackman), aby zachránil Krajinu - Nekrajinu a odhalil svoj pravý osud – stať sa hrdinom, ktorý bude navždy známy ako PETER PAN. (TV Markíza)

(viac)

Videá (20)

Trailer 2

Recenzie (219)

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Tento Pan bol viac akčný ako kúzelný, ale mne sa to páčilo. Pri tých zborových spevoch a pri lietaní Petra, a la Superman, som síce zatvárala oči, ale napríklad taký začiatok bol úžasný a aj všetky postavy mi boli sympatické (dokonca aj slečna Rooney). Ja som si film užila, mala som naň náladu, a to fantasy nie je mojou doménou. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Létající vzducholodě, bitva o Anglii, naondulovaný válečný štáb, indiáni, piráti, naklonovaná mořská pana, krokodýli z třetihor, víly, které by zlikvidoval repelent .... Jako fajn, ale kde jsou lidožraví roboti a maxipes Fík? To je tak přeplácané, příběh pořád předkládá nové motivy a to v takovém tempu, že postrádají veškeré emoce a vývoj. Navíc se tam ani vše nevešlo a děj se musí postrkovat ještě i vyprávěním dalších a dalších vedlejších příběhů. Nemá to smysl - hlavní pirát hledá vílí prach a pak chce bez vysvětlení zlikvidovat jeho producenty - víly. Zná proroctví o chlapci, který ho přemůže, přesto ho nechá bez jediného pokusu o zadržení utéct.... Závěrečná bitva je zdlouhavá...Vzhledem k rámcovému zasazení do druhé světové války je možným vysvětlením, že vše se odehrává jen v mysli Petra Pana těsně před tím, než jeho sirotčinec srovná se zemí německá bomba. _____ Vynaložili hodně peněz a triků na hloupost. ()

Reklama

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Pekný film. Fakt pekný s úžasným extravagantným vizuálom, skvelými hercami (Jackman samozrejme ruluje, ale krpatý Peter, či rozkošne mimózny Hook tiež nestoja zahodenie..). Na detský film je to podľa mňa z mnohých uhľov pohľadu nadpriemerný film. A keď už nie z iných dôvodov, ktoré by sa mi dali vyčítať za subjektívne. Počuli ste ten soundtrack??? Orgazmický! ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Doprdele. Tak ale takáto pičovina...Jediné čo mi chodilo pri sledovaní po rozume bolo "celé zle". Pan nefunguje na žiadnej úrovni. Nefunguje humor, nefunguje chémia medzi hercami, nefunguje napätie, nefungujú akčné scény. Výprava je síce pestrofarebná a nákladná, ale dizajn vyšiel zrejme z nejakej omamnými látkami opantanej hlavy. Nemá ani hlavu ani pätu a film je len bezradná koláž toľkých štýlov, až to klove zrak (western, Mad Max, Avatar, Piráti z Karibiku, Pocahontas - fuj). Herci takmer bez výnimky zle obsadení a zle vedení. Všetci teatrálne prehrávajú, čo bol asi Wrightov úmysel a bohužiaľ úmysel, ktorý vo výsledku vypálil katastrofálne. Najhorší je Jackman, ktorého Blackbeard je úplne regulérny a kurevský prúser - nechutný kostým, účes a Jackman svojím úplne šialeným prehrávaním pochováva čokoľvek čo mohlo na úlohe fungovať. Hedlund skoro rovnako - na Hooka je vhodný asi ako Peter Marcin na Jamesa Bonda, otrasne prehráva, jeho prízvuk bol pokus neviem o čo. Malý chlapec čo hrá Petra a Rooney Mara nijak zvlášť nerušia, ale ani nepomáhajú a Mara typovo tiež do celku nezapadá. Najlepšie teda z celej veci vypáli týpeček čo hrá Smeeho a to už teda vyškrabávame z hrnca silno zaschnuté zvyšky. A tie muzikálové vložky a spievanie "Smells Like Teen Spirit" od Nirvany na začiatku - wow. Ťažký fet. Netuším čo sa dialo počas príprav a počas produkcie (čo si preboha mysleli pri denných záberoch producenti - mne by sťahovalo prdel a žalúdok), ale tu niečo naozaj, ale naozaj silno nevyšlo. Z môjho pohľadu až fascinujúco nefungujúca a sprasená vec. Neviem či sa Wright snažil o rozprávku v štýle Moulin Rouge, resp. či chcel vzdávať hold Bazovi Luhrmannovi, ale nech chcel čokoľvek, chcel veľmi zle. Jedna z najväčších bizarností čo som v mainstreame videl. Zaslúžený prepadák a je mi ľúto toho množstva prachov a práce, ktoré sa do filmu evidentne investovalo. ()

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Maličko zlomyslný mišmaš, který si teoreticky i prakticky dělá, co se mu zlíbí. Možná i proto evidentně bezradný Petr ve svých náladách afektovaně sklouzává od extrému k extrému - buďto je naprosto nepochopitelně bezstarostný a rozpustilý, nebo naopak převelice, leč vcelku pochopitelně schlíplý a trudnomyslný ... jakoby neexistovalo nic mezi tím. V závěru se pak vzchopí k tak heroickému výkonu, že mu to ani na vteřinu neuvěříte - kromě toho dumáte, proč ho vlastně víly potřebovaly ... proč si neporadily bez něho ... proč to alespoň nezkusily ?!? A popravdě jsem úplně nepochopila, jak je to vlastně s jeho matkou: Jakoby měl hned dvě - jednu v reálném světě a druhou v Zemi Nezemi ... pokud nepřistoupím na vcelku logické vysvětlení, že všechna jeho dobrodružství jsou jen bláhovým snem, který se zdá jednomu malému chlapci za Druhé světové. Země Nezemě je pak nadmíru barevnou, leč trochu lacinou pouťovou atrakcí, do které lze vecpat všechno, nač si jen pomyslíte, včetně tvorů, kteří vyhlížejí jako oživlé kostry velkých, pěkně vybarvených opečenců. Dějová linie, která se jich dotýká, přitom okatě a ve své podstatě nesmyslně vykrádá Avatara (2009). Jsem trochu znechucená, nikoli okouzlená, protože prvotní námět je neotřelý a lákavý ... povyprávět o tom, co bylo PŘEDTÍM - než se Petr stal Petrem Panem. O to víc mrzí ryze komerčně zaměřené, dosti teatrální a tudíž i značně neosobní provedení, které je ve výsledku studené jako pověstný psí čumák, takže ... za 2,5* ... P.S.: Co se stalo s obřím dolem a všemi jeho nedobrovolnými obyvateli ??? A jen tak na okraj ... počítá se s tím, že by všichni chlapci - kromě Petra - měli vyrůst ??? ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v létě 2014 v Anglii, a to mimo jiné i v Cardingtonských hangárech u Bedfordu. (FoxMulder)

Reklama

Reklama