Reklama

Reklama

Peter (Levi Miller) je neskrotný 12-ročný chlapec s rebelskými sklonmi. V chladnom londýnskom sirotinci, kde žije celý svoj život, však niečo také nie je v móde. V jednu neuveriteľnú noc Petra zo sirotinca unesú a zrazu sa ocitne v rozprávkovom svete plnom pirátov, bojovníkov a víl, zvanom Krajina - Nekrajina. Tu sa stretáva s úžasnými dobrodružstvami, lietaním a bojom na život a na smrť, počas ktorých sa snaží odhaliť tajomstvo svojej matky, ktorá ho kedysi nechala v sirotinci a tiež pochopiť jeho miesto v tejto zázračnej krajine. Spojí sa s bojovníčkou Tiger Lily (Rooney Mara) a novým priateľom zvaným James Hook (Garrett Hedlund). Spolu s nimi Peter musí poraziť nemilosrdného piráta menom Čierna brada (Hugh Jackman), aby zachránil Krajinu - Nekrajinu a odhalil svoj pravý osud – stať sa hrdinom, ktorý bude navždy známy ako PETER PAN. (TV Markíza)

(viac)

Videá (20)

Trailer 3

Recenzie (219)

maddy 

všetky recenzie používateľa

PAN-a boha, to tu zase niekto niečo pekne pokašľal. Pri Panovi obzvlášť platí, že dať na film obrovské množstvo peňazí nestačí, keď mu režisér nevnukne vlastnú víziu a nenatočí to ako obyčajný produkt na zákazku od štúdia. Panovi sa síce nedá odoprieť perfektná vizuálna stránka, je dostatočne veľkolepý, výpravný, má fantastické efekty, skvelú kameru, pompéznu hudbu, ale čo z toho, keď to je celé úplne bez života, chýba tomu akákoľvek iskra, tempo alebo záujem o aspoň jednu z postáv alebo samotný príbeh. Keby išlo vyňať iba to dobré, tak by úplne stačili dve veľké akčné scény a ten zvyšok by tu vôbec nechýbal. Ten film totiž nemá žiadnu vlastnú „tvár“, Hugh Jackman v podobe zloducha nevhodne napodobňujúci Johnnyho Deppa z Pirátov z Karibiku je úplne mimo a samotný príbeh - prequel k Petrovi Panovi asi nikto netúžil vidieť, pretože táto látka jednoducho nepotrebuje rozširovanie nijako pútavého sveta. Nehovoriac o tom, že asi tri krát som mal pocit, že tu na seba nenadväzujú nielen jednotlivé scény, ale chýbajú celé pasáže (napríklad pri nájdený stroskotanej lode, kde jedna z trojice hlavných postáv z ničoho nič v sekunde odíde). Výrazne tak baví až záverečná pol hodinka počas veľkolepej akčnej scény s lietajúcou loďou pomedzi kryštály, ale dovtedy to je nevýrazné fantasy dobrodružstvo, ktoré okrem profesionálne natočených veľkolepých trikových scén nemá nič. Žiadne kúzlo, čaro, atmosféru. A to je v takomto príbehu plnom kúziel dosť na pováženie. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Tak nějak jsem nevěděl, co přesně od tohoto filmu čekat a to, co jsem nakonec dostal, je... no, pro mě rozporuplné. Herecky nádherně obsazené, Rooney Mara je tu skvělá, vizuálně jsou to krásné orgie, ale přesto mi to přišlo nesmírně ploché a vlastně jen jako film na efekt, kde mi chybělo to, co má příběh s Peterem Panem mít - okouzlení dětstvím a ta krásná bezstarostnost. Tohle zde prostě nebylo. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nikdy som nebol fanúšikom príbehu Petra Pana. Celkovo sa mi príbeh vidí taký nijaký, ničím zvláštny a skôr nudný ako zaujímavý. A potvrdilo sa mi to aj v tejto verzii, v ktorej boli Pan s Hookom ešte kamaráti. Jediné čo trocha vyčnievalo bola slušná vizuálna stránka a efekty. Skrátka ide o typického predstaviteľa tvorby rozum na vandrovke. K filmu stačia len oči, tie sa nasýtia. A samozrejme ešte niečo na žmolenie do ruky, kvôli občasnej nude. Slabý priemer. 50/100 ()

Praxis 

všetky recenzie používateľa

Vizuálně vyzrálé - asi tak nějak si představuji tu Zemi Nezemi. Herecky příjemné, i ta mužatka Mara tady vypadala tak nějak hezky. Malý Miller dokazuje, že tu máme budoucí hereckou hvězdu. Jackman se do své slizké role vžil natolik, že byl místy pod tou tunou makeupu až zbytečně směšný - i když kdoví, třeba mu to takhle přikázal scénář. Hedlund je s prominutím dement, který přehrával, až to bolelo. Scénáristicky to místy dost drhlo. Chápu, že Wright, specialista na divadelní adaptace, bude asi celkem dost opisovat od kolegů specialistů na akční scény, ale někdy to bylo odvázané až přespříliš - místy až chaotické. Některé scény naprosto nedávaly smysl, a spousta nelogičností se tam všude nakupí, ani se nestačíte divit. Chápu, že to má být primárně pro dětského diváka, ale já být jimi, tak si asi brzy prostřelím barevnou pistolkou hlavičku. Tak já vám nevim pánové. Sice mě to sem tam i bavilo, sem tam mi to i sedlo, ale na druhou stranu tahle pestrobarevná maškaráda působila až příliš vykalkulovaně. I s tou Smells like teen spirit, což byl teda vážně dost bizár. 60% ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Co vychází Spielbergovi, Wrightovi vůbec nejde, takže komediální stránka nevtipná a kejkle se CGI a klasickými kulisami místy k zblití. Jako bonus prapodivný střih, kdy je občas jasně patrné, že se mohutně přetáčelo a přestříhávalo. K tomu hrozně otravný (a hlavně zrežírovaný) Hedlund, naprosto příšerná Rooney Mara a přiteplený "Péťa", za kterého ve finále vše vyřeší někdo jiný, aby se mohl sentimentálně dojímat. Jeden fík za parádního Jackmana, který stylizaci jako jediný ustál na výbornou. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (8)

  • Původní záměr filmařů byl do role Černovouse obsadit kanadského herce Ryana Goslinga. Ten však nabídku odmítl, a stejným způsobem se k dané nabídce postavil i katalánský herec Javier Bardem. (Conspi)
  • Natáčení probíhalo v létě 2014 v Anglii, a to mimo jiné i v Cardingtonských hangárech u Bedfordu. (FoxMulder)

Reklama

Reklama