Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (420)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet NOK 35 miliónov ($5,6milióna)Tržby Celosvetovo $1,149,000▐ teda, tak toto je haluz, do ktorej okrem Naci zombiikov zasiahnú aj ruský zombii a likvidačný zombii tím z USA, fakt haluz veľkolepá, masky premakané, krvavá likvidácia až nadmieru a nápaditosť teda tá sa tu sype tiež vo veľkom, moc podarené /80%/ ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Hrozná chujovina, ale tu je aspoň mäso rovno od začiatku, takže je to zákonite lepšie a zábavnejšie ako jednotka. Za hrsť dobrých nápadov, za hrsť vydarených gagov, šťavnaté gore. Len škoda, že bitka, ku ktorej sa dlho schyľuje, nedostojí očakávaniam, rozhodne by si zaslúžila viac krvavého slizu a čriev. Najlepšia scéna: vyslobodzovanie zapadnutého auta. ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Děj je tu volnou a nepříliš soudržnou osou, která propojuje šňůru nápaditých a zručně natočených scének – a těžko bychom od něj měli očekávat něco víc.Kvality Wirkolovy novinky obzvlášť vyniknou v porovnání s rozpačitými béčkovými zombie komediemi jako Zevláci vs. zombíci nebo Doghouse, které většinou stojí na úderném, ale rozpačitě zpracovaném nápadu. Wirkola totiž nesází na rozjívený pubertální humor a většinou ani na hru se společenskými stereotypy, ale velmi poctivě navazuje na rané filmy Petera Jacksona Bad Taste a Braindead.Perfektně se na něj hodí žánrová nálepka splatstick – spojení splatteru, tedy krvavého „útrobního“ hororu, a slapsticku nebo-li klasické grotesky. ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Kam se hrabe první díl, tohle je teprve komediální nářez. Od Tuckera vs Zlo jsem neviděl srovnatelnější hororovou komedii a Dead Snow 2 více než překvapil. Nápadů a vtipných scén najdeme spoustu, masky zombie nacistů výborné a do toho Ruská armáda, to už byl vrchol. Nemám sebemenší námitku, tohle je přesně můj šálek čaje. Krev, masakr a do toho vložené komediální prvky, fakt špica .. 9/10 = 91% ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Fanúšikmi veľmi očakávané pokračovanie rozhodne nesklamalo a päť rokov čakania prinieslo svoje ovocie. Wirkola je šialenec a ktovie ako by dopadla jeho hollywoodska prvotina, nebyť dohľadu štúdií. Každopádne svoje zmagorené nápady si ušetril a všetko to pekne naservíroval do tohto nekompromisného zombie masakru. Kým prvá časť bola vyvražďovačkou s bláznivou zombie myšlienkou, toto pokračovanie je minimálne druhou mocninou všetkých krvavých scén, zvrátené a zvrhlé scény sú prešikované originálnym čiernym humorom ad absurdum, ktorý mi neskutočne sadol. Pripúšťam, že niekedy to bolo možno za hranicou unesiteľnosti, ale ak pripravíte svoje žalúdky na podobné úchylné zverstvá a upustíte uzdu prístupnosti , tak sa vám Wirkola odvďačí parádnou zábavnou lahôdkou. Navyše je vidieť väčší rozpočet, zombíci sú ako zo škatuľky, akciou sa nešetrilo a musím pochváliť prácu kamery. Ja som nanajvýš spoko. 85%. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (7)

  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (MATADOR)
  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)
  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama