Reklama

Reklama

Bojovníci severu

  • Česko Bojovníci severu: Sága Vikingů (viac)
Trailer 4

VOD (1)

Keď loď s Vikingami stroskotá na nehostinnom pobreží Anglicka, posádka má iba jednu šancu na prežitie – prebiť sa nepriateľským územím až na sever krajiny, kde môže získať novú loď. Keď však Vikingovia zmasakrujú karavánu vezúcu cenný náklad, už čoskoro sa stanú cieľom útoku nového nepriateľa.
Po porážke v boji zanesie silná búrka vikinských bojovníkov na ostrov, z ktorého niet úniku. Po tom, čo oceán zhltne ich loď a vyplaví severských bojovníkov na breh neznámej a nehostinnej pevniny, sa Vikingovia stretnú s karavánou, ktorá preváža veľmi cenný náklad. Neodolajú a zaútočia. Vďaka tomuto úlovku sa však dostanú do pozornosti najobávanejšieho anglického kráľovského rytiera a jeho mužov. S myšlienkou vymeniť svojho zajatca za lode sa však Vikingovia už čoskoro musia rozlúčiť. Jedinú šancu na útek z nepriateľskej krajiny im však môže poskytnúť biedny anglický mních, ktorý zišiel z cesty a zradil svoju vieru. (TV JOJ)

(viac)

Videá (15)

Trailer 4

Recenzie (104)

erased 

všetky recenzie používateľa

Nadšení do vikingské tematiky se autorům nedá upřít, jenže co s ním, když ze seveřanské ságy díky pravděpodobně vlemi chudému rozpočtu zůstal akorát plytký turistický výlet několika maníků v parádních kostýmech po skotské vysočině? Hloupý, několikrát i nesmyslný scénář spolu s nezajímavými postavami navíc i tomuto nadšení podkopávají nohy, takže přestože samotná akce vypadá obstojně, pachuť tvůrčí bezradnosti kazí dojem i z ní. Obzvlášť při konfrontaci s atmosferickými Vikings. A ani ti Amoni už nejsou to, co bejvávali... ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Film nie je zlý, práve naopak, spracovaním ma milo prekvapil - má atmosféru, perfektnú kameru, ktorá sa vyžíva skvostými exteriérovými lokáciami, dobrým obsadením a holywoodsku akciu, ale príbehom ide iba po povrchu. Viac ho zaujíma efekt ako samotná (jednoduchá) zápletka. Frajeri na jednej strane proti frajerom na strane druhej - to mi asi najviac vadilo. Neviem, kto z tej trojice koproducerov má niečo do činenia so severskými Vikingami, ale niekde sa to asi muselo prejaviť. Napriek tomu ma to aj vďaka absencii akéhokoľvek humoru v podstate bavilo. ()

Reklama

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Svižně natočená severská vykosovačka s perfektním střihem a choreografií osobních soubojů.Jako by někdo natočil Skyrim bez rozpočtu, ale s nadšením a režisérským umem.Hlavní hrdina je sice trošku pako, protože ho buď věčně někdo zachraňuje, nebo se za něj obětuje aby mu ve finále hlavní záporák dal 2x po sobě přes držku a zase ho musel někdo na poslední chvilku zachraňovat a to je hlavní záporák děsivě přehrávající Ed Skrein, který si asi myslel, že je Batman, jinak si ten jeho mongoloidní hlas vysvětlit neumim.Claudio Fäha stojí za to sledovat do budoucna, jeho Sága Vikingů strčí hravě do kapsy i nedávno natočené Sword of Vengeance, kde se nejen opět ztrapnil Ed Skrein, ale např. i náš světoběžník Karel Roden.60%. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Na úvod musím podotknout, že já na ty filmy z Vikingama a podobnýma vocasama moc nejsu, ale tento se mi celkem páčil. Pochopitelně, že příběh je totální přežvejkaná vata a působí jenom jako záminka pro bitky, ale to nevadí, páč bitek je víc než dost. Jsou pěkně syrový, brutální a parádně přehledný. Takže rozhodně ocením fakt, že tvůrci znali své možnosti a nesnažili se o nějakej velkofilm. Takže celkem spokojenost.65% ()

corona 

všetky recenzie používateľa

Celý čas som mala pocit, že sa pozerám na skupinu kamošov, ktorí sa vo voľnom čase hrajú na orkov, elfov.., a teraz si jeden prečítal knihu o stredoveku a pre deti a povedal: "chalani, ideme sa hrať na Vikingov" a jeden z nich dostal výnimku a zobral zo sebou aj kamošku. Rozdelili sa na dobrých a zlých a začali behať po krajine (tá bola fakt nádherná) a najväčší castingový omyl GoT len dokázal, prečo bola jeho výmena nutná, ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (3)

  • Johan Hegg, který si zahrál jednu z hlavních postav, je zpěvák z deathmetalové kapely Amon Amarth, jež se zabývá vikingskou tématikou. (Corpsegrinder)
  • Když Kenu Dukenovi (Thorald) pro natáčení filmu připevnili umělé vlasy, dostal k nim sadu pěti přípravků na jejich údržbu. Po zjištění, kolik práce obnáší umýt si vlasy tak, aby vypadal jako nemytý viking, se rozhodl, že si po dobu natáčení filmu nebude vlasy mýt vůbec. (Terizek)
  • Natáčelo se v Jižní Africe a v Německu. (Terva)

Reklama

Reklama