Reklama

Reklama

Rammstein: Ich tu dir weh

(hudobný videoklip)

Recenzie (13)

Lukoboss 

všetky recenzie používateľa

Hudba výborná, já jim to prostě žeru už dlouhý roky, takže tady není co řešit. Ale ten klip je opravdu spíš průměr, u R+ v podstatě i dost nezvyklej, protože oni mají klipy s příběhem - takový krátky filmy, ale tady se to natočilo v hale "jako koncert", ale bez lidí. Je to samozřejmě dobře natočený, sestříhaný, s tím se ale u těchto chlápků musí počítat. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Pieseň "Ich tu dir weh" je v poradí druhá skladba zo šiesteho radového štúdiového albumu nemeckej hudobnej skupiny Rammstein. Album nesie názov "Liebe ist für alle". Vyšiel šestnásteho októbra roku 2009 pod značkou vydavateľstva Universal Music Group. Ku songu "Ich tu dir weh" bol vyprodukovaný oficiálny videoklip. Natočený je vysoko profesionálne, eurami sa na ňom nešetrilo. Ťažké industriálne prostredie, svojsky originálne nastylovaní členovia kapely. Plus také vychytávky ako elektrické blesky, šľahajúce plamene či svietiace ústa speváka Tilla Lindemanna. Chýbal mi však príbeh, alebo aspoň nejaká finálna pointa, tak ako som pri klipoch tejto neue deutsche härte formácie zvyknutý. Tento výtvor švédskeho režiséra Jonasa Åkerlunda sa mi videl s prihliadnutím na ostatnú klipovú tvorbu kapely Rammstein nevýrazný. *** ()

Reklama

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Nová zvuková vlna skupiny Rammstein z albumu "Liebe ist für alle da" je značne citeľná práve v tomto prípade. Tradičný industriálny zvuk, ktorým sa nemecké teleso prezentuje už od svojich začiatkov, je tu vynovený a vyleštený do najmenších detailov. V novom kabáte ale možno rozpoznať starý známy Rammstein, aj keď od nich znie skladba, ktorú by sme mohli označiť ako akýsi prototyp niečoho nového. Či už je to vyzretejší hlas frontmana Tilla Lindemanna, väčšia prepracovanosť gitár, alebo výraznejšie zakomponovanie sekundárnych elektrických kláves, stále z toho vychádza perfektná skladba. Ňou skupina dokazuje, že aj necelých pätnásť rokov od debutu im to stále perfektne šľape. Hudobná stránka tu v žiadnom prípade nepoľavuje. To isté môžeme povedať aj o texte skladby. Kontroverzia a snaha šokovať išli s názvom "Rammstein" vždy ruka v ruke, ale takýto vyhrotený extrém sa nepočuje často ani u nich. Nemožno sa preto čudovať, že skladba bola v Nemecku dokonca istú dobu zakázaná. Nový "look" má aj videoklip, ktorý sa tentokrát nepúšťa do žiadneho mini filmu s príbehom. Jedná sa skôr o pomerne jednoduché továrensky ladené vystúpenie skupiny s niekoľkými efektami nielen vrámci počítačovej grafiky, ale takisto aj pyrotechniky, ktorá sa využívala na koncertnom stage práve k albumu "Liebe ist für alle da". Oproti hudobnej stránke je však tá vizuálna už menej kvalitnejšia a zaujímavejšia. Ich tu dir weh ponúka poslucháčovi nový zvuk v starom kabáte. Rammstein znie mierne inak, ale stále vynikajúco, pričom skladba je už takmer tradične okorenená o štipľavý, brutálny a značne kontroverzný text. Štýl videoklipu takisto prechádza zmenou, ale tá už nie je až tak vítanou novinkou, než hudobná stránka tejto skladby. ()

Rocky88 

všetky recenzie používateľa

Ostnatý drát v močovodu, vkládání masa do soli a hnisu, kousance, kopance, tvrdé rány, jehly, kleště, tupé pily... Song o týrání si říkal o pořádný videoklip, leč pro mě z nepochopitelných důvodů zůstal u koncertního vystoupení. Song je skvělý (v GER dokonce kvůli textu zakázaný), klip ale zaostává. ()

Zaujímavosti (2)

  • Skladba je pre svoj násilný text v rodnom Nemecku zakázaná. (GTS_PUNK)
  • Zpěvák Till Lindeman si nechal proříznout ústa, aby do nich mohl schovat rozsvícenou žárovku, světlo z jeho úst tak neni efekt. (Voorhees)

Reklama

Reklama