Reklama

Reklama

Rammstein: Benzin

(hudobný videoklip)
Krátkometrážny / Hudobný
Nemecko, 2005, 4 min

Obsahy(1)

Ku piesni "Benzin" bol natočený sčasti animovaný, sčasti hraný videoklip. Piati členovia kapely Rammstein si v ňom zahrali hasičov, ktorí vo svojom monštruóznom požiarnickom aute nekompromisne vyrážajú na nočný zásah. Ide o záchranu života samovraha, takže je dôležitá každá sekunda, aby dorazili na miesto včas. Úlohu samovraha stvárnil klávesista Christian Flake Lorenz. (MM_Ramone)

(viac)

Recenzie (15)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

To se nám takhle jednou chtěli Rammsteini sklouznout po hasičské tyči a tak si vymysleli klip k Benzinu. Copak o to, skladba je to podařená, klip si určitě zaslouží a mně se to míchání hraného a animovaného klipu s vynikající koncovkou docela líbí. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Pieseň "Benzin" je úvodná, v poradí prvá skladba z piateho radového štúdiového albumu nemeckej industrial metalovej hudobnej skupiny Rammstein. Album nesie názov "Rosenrot". Vyšiel dvadsiateho ôsmeho októbra roku 2005 pod značkou vydavateľstva Universal Music Group. Ku songu "Benzin" bol vyprodukovaný oficiálny videoklip. Sčasti je animovaný, sčasti je hraný. Piati členovia kapely Rammstein si v ňom zahrali ufúľaných hasičov, ktorí vo svojom monštróznom požiarnickom aute nekompromisne vyrážajú na nočný zásah. Ide o záchranu života sebevraha, takže je dôležitá každá sekunda, aby dorazili na miesto včas. Úlohu sebevraha stvárnil klávesista Christian Flake Lorenz. Mňa táto deštruktívna záchranná akcia pobavila. **** ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Z jednej strany to pôsobí tragicky, ale z tej druhej je z toho naozaj cítiť vysokooktánovú energiu. Niekto proste frčí na iných ´´ín´´. ()

PKD 

všetky recenzie používateľa

Nic moc. Remix od Apocalypticy a zvláště od mých milášku s End metalem šwédských milovníku díla P.K.Dicka (ne, kvůli tomu je neposlouchám, ostatně, já ho četl dávno před tím, než jsem narazil na ně :) Meshuggah jsou o několik řádů výše. Ale je dobře, že to vzniklo, páč jinak bych ty 2 progresivní (v př. druhých jmenovaných je to ještě slabé slovo) remixy nevznikly. Takže jo, díky Rammíci.;-) ()

Lukoboss 

všetky recenzie používateľa

Toto je spíš taková sranda, proto je i ta animace taková až příliš okatá a jednoduchá. Ale ať je mám jakkoliv rád, tak klip patří určitě k těm slabším. ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Rammstein sa v tomto videoklipe vžívajú do role nie veľmi zodpovedných hasičov, ktorí sa na výjazd veľmi neponáhľajú. Keď však opustia hasičskú stanicu a šinú si to obrovským kolosom krajinou, vyzerá to tak, že ich nikto a nič nemôže zastaviť. Snáď len havária priamo na mieste ich zásahu. Skladba z albumu "Rosenrot" patrí v celej tvorbe skupiny určite k tým najznámejším a najhranejším záležitostiam vôbec, ale keď sa detailnejšie pozrieme na videoklip k nej, človek by ani nepovedal, že sa tieto dve veci môžu až tak kvalitatívne odlišovať. Jedna druhú kvázi vylučujú. Hudobná stránka je akčná, úderná a energická, čo by sa teoreticky dalo povedať aj o videoklipe, ale len v prípade, že by bol spracovaný výrazne lepšie. Samotná myšlienka klipu pritom nie je vôbec zlá, dokonca v sebe nesie vtip a Murphy zákon na záver. Čo ho však kazí je počítačové spracovanie gigantického hasičského auta a vecí, ktoré cestou demoluje. Dnes, ale zrejme už aj v 2005, sa na to nepozerá dvakrát najlepšie a grafika pôsobí veľmi lacným dojmom. Benzin je po hudobnej stránke už klasický počin a jeden z "the greatest hits". To sa ale, bohužiaľ, nedá povedať o videoklipe, ktorý patrí určite medzi najslabšie veci, aké táto nemecká metalová skupina kedy vydala, hoci posledné tri sekundy sú vynikajúce. ()

glum88 

všetky recenzie používateľa

Sledovat Lindemannovu bandu jak zbourá půl města obřím hasičským monstertruckem aby nakonec (NE)zachránili jednoho sebevraha (Flake Lorenz) je docela masakr. Z klipu jde cítit energie asi jakoby se člověk během projekce měnil v obrněného transformera... Gib mir Benzííííííín... ()

Sadova302b50 

všetky recenzie používateľa

To nejlepší nakonec aneb dobrá hudba, zábavný ideoklip ve stylu - když už máme mít konečně výjezd, tak ať to stojí za to - a závěr je opravdu vtipná perla. ()

Reklama

Reklama