Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhý celovečerný film talentovanej režisérskej dvojice Maryna Er Gorbač a Mehmet Bahadir Er je nezvyčajnou romancou kombinujúcou komédiu a drámu. Cemal je mladý Turek zasnúbený svojou rodinou s dievčaťom, ktoré nikdy nevidel. Napriek svojej túžbe po pravej láske, nemá na výber a musí sa podvoliť tradícii. Jeho strýko a bratranec ho uprostred zimy zavlečú na Ukrajinu, aby oslávil rozlúčku so slobodou a on sa zrazu ocitá na potulkách nočnými klubmi Kyjeva. Všetko sa môže zmeniť, keď mladý muž narazí na Sašu – krásnu, nezávislú a sebavedomú dievčinu. Saša má síce vlastný program večera, ale ostane prekvapená, keď zistí, že pri Cemalovi sa prvýkrát v živote cíti ako naozajstná žena, a nielen ako „dievča pre zábavu", ktorú si muži volajú na ukojenie svojich sexuálnych potrieb. Chémia medzi nimi je nepopierateľná napriek jazykovej bariére. (IFF Bratislava)

(viac)

Recenzie (2)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Turci si radi chodievajú zatrtošiť na Ukrajinu. Hlavné je: "Len sa nezaľúbiť!". Taký je zvyk, na ktorý reflektuje aj cestovka špecializujúca sa na frišké zoznamovacie príležitosti. No stane sa, že jedna Ukrajinka chce sex a do oka jej padne mladý Turek - klient cestovky. Namiesto milostných objatí ich čaká séria scénaristicky veľmi prvoplánovo našitých situácií. Tie spôsobia, že sa zamilujú. Neriešia totiž vášnivé objavovanie tiel, ale hľadajú sklerotickú babku, majú jazykovú bariéru i vlastné vzťahové peripetie, ťahajúce sa s nimi z minulosti. Neni to o prachoch a zároveň v pozadí aj je: zoznámenie sa odohrá na luxusnej diskotéke, kde sa nadväzujú vášnivé jednonočné vzťahy, byt Ukrajinky i jej status vyžaruje známky neklamného luxusu, tak veľmi sa odlišujúceho od postsocialistického panelákového štandardu a ona aj Turek sú vydržiavaní - ona prachatým milencom, on rodinnou tradíciou. Celé to pôsobí skôr ako taká lepšie vyvedená telenovela z televízneho kanálu Zone Romantica. Súhlasím s hygienikom - toto do festivalovej súťaže nepatrí - alebo žeby šlo o jednu z prvých lastovičiek, signalizujúcich úroveň poklesu filmovej "festivalovej" produkcie, zdementnenia publika i dramaturga súťažného výberu ? O pár rokov v tomto zmysle samožno festivalové poroty budú boriť len s výberom najlepšej spomedzi desiatky podobných plytkostí. ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Bolo to asi tak predvídateľné, ako že zajtra vyjde slnko a dramatické asi ako deň robotníka za pásom. Klišé striedalo klišé, chýbalo tam už len decko. Tento film je nepochybným kandidátom na trhák lacných DVD. Ja by som ho nenasadil ani do kinodistribúcie, nieto ešte do hlavnej súťaže na IFF BA 2013. ()

Reklama

Galéria (6)

Reklama

Reklama