Reklama

Reklama

Obsahy(1)

2-dielna televízna adaptácie drámy rakúskeho dramatika Arthura Schnitzlera. Hra so silným humanistickým poslaním. Profesor Bernhardi, riaditeľ kliniky Alžbetínum, odmietne vstup farárovi Rederovi na oddelenie. Vznikne napätá situácia, v ktorej sa rozhoduje o etike a spoločenskom postavení človeka, ktorý chce nekompromisne naplniť zmysel svojej práce bez ohľadu na konvencie doby. (STV)

(viac)

Recenzie (4)

Aky 

všetky recenzie používateľa

Lidičky, to je opravdová nádhera. Především je to skvěle napsaná hra nabitá myšlenkami, nad kterými se občas zatají dech a na něž se vzápětí připínají další, ačkoliv se to zdá nemožné, ještě zajímavější. Navíc zde slovenská herecká extraliga předvádí mistrovský kumšt. Vidět jednou, je málo. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Inscenácia bola trochu dlhá na to, že sa tam riešil jeden jediný problém až do konca bez toho, aby to spestrili nejaké ďalšie zápletky. Tak som po sľubnom začiatku musel aj napriek výbornému hereckému obsadeniu koniec iba dotrpieť. –––– Chorá nič netuší. Je šťastná a veselá. – Posledné pomazanie nemožno odrieknuť ani zakázať! ()

jan72 

všetky recenzie používateľa

Naozaj vynikajúce - predloha, spracovanie aj obsadenie slovenskej hereckej špičky. No a Lasica v jednej z mála nekomediálnych úloh je perfektný. ()

Reklama

Reklama