Reklama

Reklama

Psychologická a spoločenská dráma, ktorá sa odohráva v luxusnej vidieckej vile počas rodinnej oslavy šesťdesiatych narodenín úspešného hoteliera, sa zameriava na rozkrývanie skutočných charakterov jednotlivých postáv. Tvorca vykresľuje individuálne rysy a psychologické problémy svojich hrdinov, ktorým sa počas oslavy vracajú traumatické spomienky na detstvo. Obraz harmonického rodinného stretnutia, ktoré sa postupne preklenie do vzájomných slovných i fyzických konfliktov medzi jednotlivými členmi rodiny, vypovedá o morálnej a etickej kríze dánskej spoločnosti. (Film Europe)

(viac)

Diskusia

hippie2222

hippie2222 (hodnotenie, recenzie)

Neuberu tomu ani půl hvězdy jen proto, že Dogma jde někdy vysloveně proti tvůrci a jeho práci (proč v jedný ze zcela klíčových scén v závěru vidím jenom černochy v tunelu, místo aby finální /a dlouho nečekanej/ konflikt vyzněl fakt naplno? Blbost! Ale ten film je fakt drahokam. Drahokam zobrazující skoro samý škaredý věci.

Vidím, že nejsem sám - Perfo, souhlas!

Perfo

Perfo (hodnotenie, recenzie)

V tomhle případě mi přišlo, že dogma na síle tohoto snímku spíš ubralo, než přidalo...ale i tak to stojí za to, ale mohlo to být jěště lepší:)

Reklama

Reklama