Reklama

Reklama

Rock v Reykjavíku

(festivalový názov)
  • Česko Rock v Reykjavíku (festivalový názov) (viac)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Na začiatku 80. rokov prenikla aj na Island rocková hudba a punk. Fridriksson zmapoval rodiacu sa hudobnú scénu krátko predtým, ako sa úspešne presadila aj vo svete, a výstižne zachytil ducha vtedajších čias. V dokumente predstavil 19 hudobných skupín v záznamoch z klubových koncertov a v rozhovoroch s hudobníkmi na starú známu tému „sex, drogy a rock'n'roll“, pričom priestor v ňom dostali aj ich politické názory. Vo filme je zachytená aj štrnásťročná Björk vo svojich začiatkoch so skupinou Tappi Tíkarrass, zďaleka však nie je hviezdou filmu. Kapely hrali v undergroundových kluboch pre úzku skupinu ľudí a Fridriksson im prostredníctvom veľkého plátna ukázal, čo všetko môžu ovplyvniť svojou hudbou, keď z garáží vystúpia na veľké pódiá. Reykjavík si vďaka filmu vyslúžil vo svete prívlastok „mesto s najväčším počtom rockových a punkových skupín na obyvateľa“, zatiaľ čo zaskočení a pobúrení Islanďania ho spoznali ako „mesto plné drog“.
Film je dodnes považovaný za výstižné a nestarnúce svedectvo o dosiaľ najzaujímavejšom období islandskej hudobnej scény. (Art Film Fest)

(viac)

Recenzie (8)

Bebacek 

všetky recenzie používateľa

To vysoké hodnocení je především za neskutečnou výpovědní hodnotu, kterou Fridrikssonův dokument po letech má. Místy šokující - především ve vystoupení ani ne patnáctiletých punkerů a při popravě kohouta. Tohle prostě musíte vidět. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé je, že päťhviezdičkový bol výhradne ženský punk rock (baby björk ❤️). Po informačnej stránke Vám toho viac povie návšteva Reykjavických hajzlov (@mrecheq, ty vieš). Jo a má to atmošku. Pre tých pár debilov: Nazi punks fuck off. ()

Zmiu 

všetky recenzie používateľa

Skvělá muzika, hlavně punková. škoda jen, že tam nejsou popisky, která kapela zrovna hraje, a jména lidí, kteří tam mluví. Anglické titulky také autoři mohli přidělat, těch proslovů tam není mnoho. Kapely se nakonec snad dají dohledat podle závěrečných titulků. Objeví se tam mimo jiné aktéři filmu með allt á hreinu, punková Björk, a na začátku to uvede ze všech nejpunkovější Sveinbjörn Beintensson. (ten starý pán s plnovousem) Jediné co mě tam štvalo, bylo asi v půlce filmu takové blikání s divnou hudbou a pasáž s popravou kohouta. Jinak je to moc fajn dokument. Na Islandu vyšla reedice na DVD. ()

werewolf69 

všetky recenzie používateľa

Určite veľmi zaujímavý hudobný dokument. Islandská undergroundova hudba je pre mňa veľkou neznámou, bohužiaľ aj po zhliadnutí tohto dokumentu naďalej ostala. Absencia titulok spôsobila že sa nič nedozviete a ste odkázaný len na pozorovanie kapiel o ktorých nemáte ani šajn. Nuž keď to vezmem po hudobnej stránke tak je to skvela záležitosť. ()

Trauma 

všetky recenzie používateľa

Skvělý dokument. Rock se všim všudy, od názorů přes drogy až po snahu šokovat. Chyběly mi popisky kapel, ty bych ocenila a sem tam (scena kdy kapela sedí po koncertě s popravováním kuřat) chyběly titulky. ()

hrafnain 

všetky recenzie používateľa

Island 1982 Časoprostor, ve kterym bych chtěl tenkrát i teď bejt Reykjavík Který jiný město může mít pönkovýho starostu Divoška Björk dost dobrá, ale Q4U! ()

Reklama

Reklama