Reklama

Reklama

Zrodila sa legenda

  • Česko Zrodila se legenda (viac)
Trailer

Film je inšpirovaný skutočným životným príbehom čínskeho národného hrdinu Wonga Fei Hunga (1847-1924). V roku 1868, počas neskorej dynastie Čching,  pôsobia v Kantone dve zločinecké frakcie - Čierny tiger a Severné more. Obávaný boss Čierneho Tigra, majster Lei Gong, sa už roky snaží zbaviť svojho konkurenta. Jeden z jeho najnovších regrútov, 21-ročný majster bojových umení Wong Fei-Hung, mu po neľútostnom boji prináša hlavu vodcu konkurenčného klanu. Majster Lei Gong si všimne jeho talent, prijme ho ako svojho štvrtého krstného syna - jedného zo Štyroch tigrov, najdôveryhodnejších mužov v gangu. Lenže Fei má ešte ďalší, prísne tajný a veľmi nebezpečený plán, ktorý začne realizovať hneď, ako sa usadí v gangu... Fei sa chce v skutočnosti pomstiť všetkým gangstrom, čo zavraždili jeho otca, dobrotivého učiteľa a lekára, ktorý viedol miestny sirotinec. Od toho dňa Fei a jeho brat Fiery trénujú bojové umenia a sú odhodlaní splniť si svoj sen - zbaviť spoločnosť zlých síl a pomáhať slabým a chudobným. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (48)

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Wong Fei-hung je největší národní hrdina Číny. Údajně nikdy neporažený mega - mistr v kung fu, učitel kung -fu, lékař, vědec, lidumil, ale i mstitel. Údajně si na něj ve stovkách soubojů žádný soupeř ani nesáhl ... Legenda pěkná, o jejím významu rozhodně dosvědčuje to, že Hong Kong a Čína vyprodukovala za historii kinematografie více než 100 (!!!!) snímků o této historické postavě. Osobně jsem viděl asi necelých 20 snímků, takže mám co dohánět ... Při sledování této moderně zpracované filmové legendy jsem byl dost dlouho zmaten dějem, protože Fei zde není vyobrazený vůbec tak, jak jsem zvyklý a co o něm vím. Je členem největší mafie a pravá ruka chladného mega-BOSSE, kterého si zahrál a DOKONALE užil ve všech ohledech dnes již legendární herec a choreograf bojových scén Sammo Hung Kam-Bo. Ten již dnes je také již žijící "martial arts" filmovou legendou, za svoji kariéru se utkal snad se všemi (nejen) čínskými mistry vystupujících ve filmech a to od Bruce Leeho až po Donie Yena ... Dlouhá stopáž mi nakonec napovídala, že jde vlastně o docela dobrý mafiánský film, kde nejde tolik o fighty, ale o děj samotný a ve finále právě o zrození legendárního Wong Fei-hunga tak, jak jej dobře znám ... Když se mladík obrátil proti svému namyšlenému chlebodárci a začal s povstaleckými lidmi trénovat kung -fu a chystat se na pomstu, rozjela se kultovní "Wong Fei-hungova skladba - soundtrack", která nesmí chybět v ŽÁDNÉM jeho filmu a měl sem co dělat abych utíral dostatečně slzy dojetím, abych si mohl vychutnat závěrečnou pomstu. Filmu není v podstatě co vytknout, pokud jste aspoň trochu gramotní v historii HK-martial arts filmů, máte průměrnou abstraktní paměť, takže vám všichni Asiaté nepřipadají stejní (kdo tímto trpí, je to JEHO problém špatně vyvinuté části jistého centra zapamatování si abstraktních vizuálních informací v mozku, nikoliv problém filmu, nebo Asiatů ...) a pokud si tyto filmy užíváte i ve wuxia formě (nebudu popisovat, pojem zná snad každé dítě ...), pak je to rozhodně film pro vás. Ostatní mají smůlu. Úžasnej, nádhernej a dojemnej film ... ()

Ceres 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačně je tento film zklamání, protože souboje stojí za nic a ten zasraný digitální marast tam byl pro mě tak otravný. Film je dobrý jen v těch dramatických scénách, ale přepálená stopáž to tahá zase dolů. Takže typický nahypovaný čínský spektákl, který ma s MA málo společného. Je to tedy celkově podprůměrný film a mnoho povyku pro nic. ()

Reklama

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Dalsi z kvanta cinskych velkofilmov o jednom z ich mnohych hrdinov. Pekny, hoci "predigitalizovany" vizual, klasicky velkolepa vyprava a komparz. Pribeh neprekvapil, suboje ma az na niekolke vynimky takisto neoslovili. Nostalgia pri starnucom Sammo Hungo-vi este z "Trestenych poldu" bola na mieste. Znacne mnozstvo trikov, poz a naviac nie moc originalnych, sem-tam az smiesne dialogy a herecke prejavy. Obe hviezdy za pribeh, klasicky motiv a pomerne podareneho kladasa. Nic prekvapujuce, klasicky dlha, v tomto pripade pre mna az unavujuca stopaz. Len pre fandov a ludi, ktorym sa tento zaner neobjedol. Snad pride nejake stavnatejsie a serioznejsie spracovany film bez priehrsti SW-uprav. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Film budete někteří milovat díky jeho stylovosti a perfektní choreografii soubojů, někteří naopak nenávidět kvůli častým slow motionům a občas přehnané digitalizaci. Slow motiony miluji, ty mi nevadily, ale digitální oheň a občas nefungující gravitace mně lehce štvala, ale vše se dá překousnout, film totiž nabízí spousta akce v zajímavých lokacích, nechybí jak souboje 1 v 1, tak souboje 1 v 30 a nebo souboj s meči a to vše je podtrženo občasnou krví, což definitivně potěší. Příběh mě příliš nezaujal, ale o ten zde až tak nešlo. Slušný Blockbuster se sympatickým hlavním hrdinou. 70% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to nadpriemerný akčný historický film. Má pomerne dobrý príbeh o mladom majstrovi bojových umení, Wong Fei-Hungovi, ktorý sa pridáva k mocnej zločineckej organizácii, ktorá spolu s ďalšou súperí o úplný vplyv nad prístavom, čo má kvôli obchodu so západom pre obe strany veľkú hodnotu. Vďaka svojim schopnostiam sa už čoskoro dostáva na najvyššie miesta vedenia a stáva sa obľúbencom hlavného šéfa, ale Wong Fei-Hung má aj svoje vlastné ciele, ktoré mu môžu priniesť plno problémov. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Najviac ma mrzí už tento samotný nápad včleniť národného hrdinu do štandardnej zápletky o boji zločineckých organizácií a vnútorných intríg, ktorá už pôsobí až moc ohrane, tieto uznávané postavy by si predsa len zaslúžili niečo lepšie. Takže dejovo ma to nedokázalo upútať a bolo mi takmer jedno, ako sa to skončí, pričom výraznejšie ma zaujímal vlastne iba gang sirôt, ktorý dostane viac priestoru v druhej polovici. Ale zase určite musím pochváliť výborné tempo, keďže tu sa prakticky stále niečo deje, počas tej dvojhodinovej dĺžky je hluchých miest len veľmi málo a navyše to má až prekvapivo veľkolepé prevedenie, čo v tomto žánri nebýva moc zvykom. Akcie je tu pomerne dosť a nie je zlá, ale ani s ňou nie som až tak moc spokojný. Súboje síce sú prehľadné, vizuálne nápadité, chválim hlavne občasné zábery z prvej osoby a občas aj choreograficky ponúknu nejaký zaujímavý moment, ale inak je to presne ten štýl, ktorý nemusím. Jednoducho celé je to až príliš moderné, bojovníci sa ani nemôžu predviesť, keďže všetko je tu úplne prehnané a navyše aj zbytočne digitálne. Kvôli tomu sa tu nenájde ani jedna akčná scéna, ktorá by ma celkovo bavila, ale aspoň poteší tých pár občasných lepších momentov. Herecké obsadenie nie je zlé, sklamaním je v prvom rade hlavný hrdina Eddie Peng, ktorému úplne chýba charizma a národného hrdinu som mu neveril ani trochu, ale poteší hlavný záporák Sammo Hung, v menšej úlohe sa objaví aj Tony Leung Ka-Fai a chválim aj ženské duo, len mohlo mať viac priestoru. Čo sa týka réžie a technickej stránky, tvorcom to síce pravdepodobne vyšlo presne tak, ako aj mali v pláne a aj rozpočet bol viditeľne dostatočný, ale mňa jednoducho tento moderný blockbusterový štýl moc nebaví a v tomto žánri už vôbec nie. Takže to jedno pozretie neľutujem, nenudil som sa a viacero prvkov sa mi aj celkom páčilo, ale nad lepší priemer sa to nedostane a národní hrdinovia si teda zaslúžia omnoho kvalitnejšie filmy. 59% ()

Galéria (61)

Reklama

Reklama