Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam (Aaron Paul) mal skvelý život. Prácu, ktorá ho bavila, priateľov, lásku. Jeho kariéra vo veľkej americkej banke sa sľubne rozvíjala. Až do udalosti, kedy prišiel o všetko. Jedno zlé rozhodnutie vyústilo do tragickej nehody, ktorá ho takmer pripravila o život, a to, čo nasledovalo, nebolo nič pre slabé povahy. Ochrnuli mu všetky končatiny a bol odkázaný na invalidný vozík. Potreboval mnoho duševných aj fyzických síl, aby sa vrátil do života a neprestal bojovať. Novou vzpruhou na tejto stratisplnej ceste bola pre neho jedna výnimočná zdravotná sestra (Lena Olinová). (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Adam" je celkom schopne spracovanou životnou drámou muža, ktorý skončí po nepríjemnej nehode pripútaný na vozík. Na jednej strane to má určité filmové klišé, ktoré vedia byť trošku otravné, no myslím si, že príbeh ako taký je spracovaný veľmi dobre. Aaron Paul podal veľmi dobrý herecký výkon a veril som mu asi všetky momentky. Či tie, keď ešte chodil, alebo keď už ostal pripútaný na vozík. Jeho terapeutka v podaní Leny Olin je vynikajúca. Dala do svojej postavy absolútne maximum a veril som jej všetky momentky. Páči sa mi Shannon Lucio, Stephanie Konic je veľmi zapamätateľná, alebo aj Jeff Daniels. Je zaujímavé sledovať ako sa Adamova postava postupne vyvíja. A hoci by sme mohli argumentovať, že je to klasický priebeh, tak je to spracované podľa mňa dobre. Lebo so všetkým čo ho v jeho živote čakalo to pôsobí ako veľmi silná rana. Plus po dlhom pobyte v nemocnici ho nespoznáva ani jeho vlastný pes. To je veľmi smutné. no postupne príde na to ako prestať byť na všetko nahnevaný, neľutovať sa a snažiť sa žiť tak, ako mu to jeho život umožňuje. A sám uvidí, že sú ľudia, ktorí na tom môžu byť aj horšie ako on. Jediné čo film trošku podkopáva sú tie klišé. Stane sa to presne v čase, keď je jeho život v najlepšom bode, príde moment kedy nakričí na svoju terapeutku a všetko bude opäť čierne. A možno sa tie momentky stali aj skutočnému Adamovi, no prídu mi vysoko filmové. Toto nie je skutočný život. Toto sú filmové scénky. Nie sú zlé, ale dokážem ich tam identifikovať. Všetko ostatné ale film zvláda v rámci možností dobre. Ak máte radi takéto životné drámy, tak si film čeknite. Hodnotenie: B+ ()

Danikaa 

všetky recenzie používateľa

Adama mi bolo ľúto a Aaron Paul hral ako o život. No filmu chýbalo to, čo vás núti ešte niekoľko dní o ňom premýšľať. Moj obdiv patril viac skutočnému Adamovi a jeho sile prekonať sam seba, ako filmovému. Očakávala som oveľa viac. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Určite by som pritvrdil. V citoch aj posolstve. Adam bol veľký bojovník a v USA pomerne známym človekom, tu vidíme len ten boj, to, že ho nechala kočka, ktorá zbabelo ušla, vrátila sa a ušla. Ale aj to, že lásku našiel. Potom je koniec, nevidíme viac, pritom jeho život bol silný najmä v pokračovaní vo vzťahu s Lizou, ktorú tu len letmo uvidíme na konci akože v práci. Nedozvieme sa tiež, čo bolo príčinou jeho odchodu, ani to aký veľkolepá bola jeho rozlúčka. Tým sa film stáva nekompletným. A tiež, ak sa vám zdajú herci príliš mladí na dobu vydania, je to dobrý dojem. Film bol natočený už 9 rokov pred vydaním. A nemal potom žiadnu reklamu. Čo je škoda a svedčí o tom počet hodnotení tu aj v zahraničí. ()

filipvrbik 

všetky recenzie používateľa

Jako všechno v tom filmu je dobrý - dobří herci, dobrý příběh, dobrá kamera, ale.... Ale všechno je to vlastně jen popis každodenního života, kvadruplegika (který si za to vlastně navíc může sám), takže scénář trošku pokulhává. Ano je to bezesporu hrozné, když se nemůžeš, najít, napít, vyčurat atd. atd. . Jenže proč je o tom celý film a to zajímavé se vlastně odehraje až ve vysvětlujících titulcích na konci filmu. Jako memento mori skvělé, jako plnohodnotný film průměr...70% ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (5)

  • Skutočný Adam si po nehode v roku 1999 viedol denník, ktorý sa stal základom scenára. (Arsenal83)
  • Na pohrebe skutočného Adama Niskara sa zúčastnilo cez 1000 ľudí. (Arsenal83)
  • Film nespomína dôvod úmrtia Adama. Bola to závažná infekcia, ktorú jeho telo nebolo schopné zvládnuť. (Arsenal83)

Reklama

Reklama