Reklama

Reklama

Soombakkokjil

Trailer

Obsahy(1)

Úspešný podnikateľ Sung-soo (Hyeon-ju Son) pátra po svojom nezvestnom bratovi. Stopy ho zavedú do prímorskej oblasti, kde sa údajne naposledy zdržiaval v ubytovni pre utečencov a inú spodinu spoločnosti, ktorá sa má čochvíľa búrať. Pri pátraní narazí na neznámeho muža v motoristickej prilbe, ktorý desí nájomníkov bytovky a špeciálne jednu, na smrť vystrašenú ženu s malou dcérkou. Avšak s hrôzou zisťuje, že pri dverách svojho bytu nachádza symboly, ktoré sú podobné tým, aké sú tiež pri dverách bytovky... (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (15)

manonfire 

všetky recenzie používateľa

SPOIL:Táta od rodiny Hyun-joo Son byl jako chlap takovej tuplovanej kus hovna, že takhle velké uvidíte maximálně tak někde v zoologické zahradě. Ač šlo totiž o životy členů jeho rodiny, přesto si nechával permanentně nakládat od čtyřicetikilové Chorejky (Jde o mix slov Korejka a chorá odpovídající ději filmu.) nechávajíce tak své potomky napospas její krvelačnosti. Navíc jeho představitel předvedl ve své roli k smrti vyděšeného a obsesivní poruchou trpícího člověka zhruba stejnou porci mimiky jako jeho úhlavní protivník, kteréhož však omlouvá, že měl celou dobu na hlavě neprůhlednou motorkářskou helmu. První část filmu bych viděl na tři, ovšem konec byl doslova směšný a to včetně konečného dovětku. 40% ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Člověk se nějak o ty základní životní potřeby postarat prostě musí. Tenhle film dojíždí hlavně na jakousi tu kulturní odlišnost, kdy "našinci" (ač odkojen americkým filmem) prostě něco podobného přijde trošku nereálné a nemožné. I tak je to ale minimálně nenudící podívaná, lavírující na okraji horroru (dobrá první půlka, kdy člověk až čeká, v co se to vyvrbí) a klasického drsnějšího thrilleru (druhá půlka, kdy dojde na lámání chleba), s tím, že ta druhá půlka mi přišla o dost slabší. Jak je u Korejců a Asiatů obecně obvyklé, občas mi něco unikalo nebo nedocvaklo. ()

Reklama

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Zacina to vybornym mystery, kde nebola nudza o naznakove, ci tajomne situacie a obrazy. Hned v zaciatkoch tomu vydatne napomaha neznamy bezdak, i obsesivna psychicka porucha filmoveho tatina, vdaka ktorej som si myslel, ze i v tomto kuse pojde o zase nejaku tu rozdvojenu osobnost. Neznamy typek v moto-helme, tiez zamiesal karty. Pan reziser prisolil i nejaky ten hriech z minulosti a bolo navarene na slusny pokrm. Zial, tak, ako uz tu niekto skonstatoval, casom toto opadne a ked sa co to poodhali, neveriacky ostavam krutit hlavou a dopozeram trochu v otravenej nalade. Deticky maju sice talent na vrieskanie a spolu s nervydrasajucou hudbou, co to vnimate, avsak pointa a prepalena gradacia mi to pokazila. Zaverecne slova dievcatka o legende maju zrejme nahnat zimomriavky, avsak, nevyslo. Videl som urcite filmy, ktore sa s tymto vysporiadali lepsie. ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Excelentní korejská napínavá jízda, která mne fakt nenechala vydechnout ... Líbilily se mi velmi postavy a to úplně všechny. Záporák naprosto šílenej a to jak v motorkářské přilbě, tak po odhalení ... Strašnej "hajzl", toho sem fakt nenáviděl. Výbornej hereckej výkon hlavního herce/otce od rodiny, který byl sice trochu "mimo" (obsedantně kompulzivní jednání), ale kde mu to scházelo, tam jinde mu to zase pálelo a měl věci dobře v hlavě srovnaný ... Výkon dětí excelentní, scény dobývání se do domu a jejich strach a pláč fakt hodně silný kafe na psychiku ... Prostě klasicky velice kvalitní korejskej kousek, za u mě klasickejch 4* ... doporučuju!! ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Úspešný obchodník, ktorý si s rodinkou žije v luxusnej štvrti sa dozvedá, že mu zmizol brat, s ktorým sa roky nevideli. Vydá sa teda zo zvedavosti na návštevu do jeho starej štvrte, kde ale nachádza iba vystrašených susedov a podivné symboly pri dverách. Takéto symboly však objaví aj po návrate domov a zdá sa, že neznáme nebezpečenstvo ho sledovalo... Slušne vygradovaný, intenzívny a napínavý thriller z bytovkového prostredia. V prvej polovici zaujme svojím neurčitým, mysterióznym a mierne zavádzajúcim dejom, ktorý neskôr vyústi až niekam do „home invasion“ smeru, avšak celkovo (aspoň pre mňa) nečakaným spôsobom. Nakoniec teda veľmi príjemné "Hide and Seek" prekvapenie, ktoré sa zaobišlo bez bežných neduhov ázijských filmov a preto mu rád odpustím aj tie logické a dejové diery. ()

Galéria (52)

Reklama

Reklama