Reklama

Reklama

Vojenský inžinier Brian Gilcrest (Bradley Cooper) bol jedným z hlavných dodávateľov pre armádu a všetko sa mu darilo tak v práci ako aj v súkromí - až do chvíle, keď ho šťastie nadobro opustilo, svet sa mu zrútil a on sa ocitol odstavený na vedľajšej koľaji. Teraz však získal druhú šancu a vracia sa na svoj rodný ostrov na Havaji, kde má dohliadať na štart prevádzky nového vojenského satelitu. Armáda mu pridelí novú kolegyňu a spolupracovníčku, pilotku Allison Ng (Emma Stoneová), aby ho sprevádzala, ochraňovala a zároveň ho aj diskrétne strážila počas celej misie. Anjel strážny po jeho boku je však zároveň atraktívna žena a už čoskoro to medzi nimi poriadni iskrí. Už sa zdá, že na jednom z najromantickejších kútov sveta, kde sa kedysi začala jeho kariéra a prežil najväčšie pracovné úspechy, Brian nájde aj svoju životnú lásku. Lenže zlomyseľný osud nelení a znova mu všetko skomplikuje. Sľubný ľúbostný románik sa totiž zasekne vo chvíli, keď Brian na Havaji nečakane stretne svoju starú lásku Tracy Woodsideovú (Rachel McAdamsová), na ktorú nezabudol a ku ktorej ešte stále prechováva svoje city z dávnych čias. Stretnutie po rokoch nezostane bez následkov. Brian sa zrazu ocitne uväznený medzi dvoma ženami, ktoré mu nie sú ľahostajné a ku každej z nich ho viažu silné city. Zvíťazí stará alebo nová láska? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (185)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Crowe je pre mňa režisér natoľko osobitý, že to dakedy až preženie. Jeho filmy sa mi buď páčia, alebo ma úplne minú či už posolstvom, alebo spracovaním. Aloha je ale zvláštny film, ktorý nezapadá ani do jednej kategórie. Na jednu stranu tu Crowe vytvára akúsi atmosféru nadprirodzena, kde dávny duchovia a bytosti môžu chodiť medzi obyčajnými ľuďmi. Táto línia je natoľko zaujímavá, až zamrzí, že sa jej vlastne až na 3 scény vôbec nevenuje. Potom tu máme líniu starého vzťahu a zisteniu, že hlavný hrdina má dcéru, ktorá nemá výraznejší emotívny moment. Na jednu stranu sa tak Crowe vyvaruje prvoplánovosti, na druhú chýba ale filmu vrchol. A hlavná línia lásky medzi dvoma ľuďmi je síce zaujímavá a hravá ( čo je dosiahnuté výbornou chémiou medzi Stone a Cooperom), ale je zbytočne spomaľovaná akousi vojenskou podlíniou so zbytočnými postavami Murrayho a Baldwina. Lenže skončil film. Nič som sa nedozvedel. Žiadne posolstvo som si neodniesol, ale aj napriek tomu som mal na tvári široký úsmev. Možno Crowe nechcel tentoraz vypovedať nič a možno naozaj nechcel robiť niečo dramatické a plné veľkých momentov. A možno práve tá všednosť dodala príbehu na uveriteľnosti a dokázala aj vo všedných momentoch zanechať prvok niečoho čarovného. Rozprávanie bez slov je tu využité úkážkovo a bez chyby. ()

V.Silver 

všetky recenzie používateľa

Nevím, jestli je to pravidlem, ale zdá se mi, že čím víc velkých hvězd obsadíte do romantické komedie, tím větší hovadina to je.- a Aloha je přesně ten případ. Pěkné záběry Havaje prokládané občas nějakým mírně úsměvným vtipem (jediná opravdu zábavná scéna byl Krasinski vs. Cooper beze slov), všechno poslepované nějak náhodně dohromady s dějovou linkou, která nedává smysl, a to ani ve finále. Přesně ten typ filmu, u kterého vás mrzí, že jste se na něj vůbec kdy rozhodli podívat. 40 %. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Je to možné? Toľko áčkových hercov, k tomu vynikajúci režisér, a výsledkom je takáto podpriemerná dráma (aj keď neviem do akého žánru by som vlastne celý film adekvátne zaradil). Keď som zbadal to herecké obsadenie, normálne som sa potešil, že si pozriem nejaký dobrý film z exotického havajského prostredia. Scenár bol však totálnym sklamaním, a celý film naozaj neprekročil ani len prah priemernosti (tentokrát sa asi skutočne oplatilo veriť predchádzajúcim hodnoteniam na ČSFD). Príbeh bol naozaj slabučký a žiaľ sa nezaobišiel ani bez zbytočných klišé. Čo bolo na tomto filme najlepšie? Jednoznačne, Emma Stone v uniforme! ()

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Věčný sympaťák Bradley, Emma v uniformě, Rachel v letních šatech, Havaj a dějová linka kolem působení v armádě. Ideální kombinace pro srdcervoucí romantické drama. Bohužel toto moje očekávání bylo na hony vzdáleno od reality. Hlavní dějová zápletka je jako z průměrné bondovky, romantická linka není moc přesvědčivá, komediálních prvků tu taky moc není a když už se na scéně objeví na těch pár minut i Bill Murray a Alec Baldwin, jde spíše o karikatury rozmazleného miliardáře, potažmo armádního generála. Cameron Crowe tentokrát šlápl vedle. ()

Henk123 

všetky recenzie používateľa

Velice průměrný film, se skvělým obsazením a báječnou lokací. Je to příjemné, místy vtipné, ale že by šla cítit nějaká energie a dynamika mezi Bradleym a Emmou, to jsem já nezaznamenal. Už jen kvůli obsazení to stojí za to vidět. Tákže 70%. Fuck her right in the pussy ! ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (8)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na havajskom ostrove Oahu, kde sa nachádza hlavné mesto Honolulu a tiež vojenská základňa amerického námorníctva Pearl Harbor. (MikaelSVK)
  • Obsazení Emmy Stone způsobilo kontroverzi kvůli whitewashing. Její postava je v předloze na čtvrt Číňanka a na čtvrt Havajanka, což herečka ani zdaleka nepřipomíná, ani nesplňuje. Crowe se za její nepovedené obsazení následně omluvil. (hansel97)

Súvisiace novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (viac)

Reklama

Reklama