Reklama

Reklama

Lance Armstrong: Najväčší dopingový škandál

  • Česko Armstrongova lež (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Jedni ho milujú, druhí nenávidia. Dôvodov na to majú tí aj tí viac než dosť. Niekdajšia cyklistická superstar Lance Armstrong, ktorá v dôsledku dopingového škandálu, aký v histórii (nielen) tohto športu nemá obdoby, prišla o všetky svoje najcennejšie tituly i priazeň drvivej väčšiny fanúšikov, dodnes polarizuje verejnosť. Muž, ktorý miloval víťazenie a viac než čokoľvek na svete neznášal prehry, pretože v jeho očiach prehra znamenala smrť, paradoxne smrť (v podobe agresívnej rakoviny semenníkov s metastázami v brušnej dutine, pľúcach a mozgu) porazil, no krátko nato vlastnou vinou i tak temer úplne všetko, na čom mu kedy záležalo, stratil. No verte tomu alebo nie, slovo rezignácia by ste napriek všetkému v jeho slovníku hľadali márne... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (107)

nascendi

všetky recenzie používateľa

Výborný dokument. Trochu dlhý, ale výborný. Dokument o porušení pravidiel. Pravidiel, podľa ktorých diváci a fanúšikovia majú nárok na rozprávkové príbehy, paraziti nalepení na športovcov majú nárok na časť nimi zarobených peňazí a športovcom ostáva nielen nárok, ale priam povinnosť popierať všetko, čo by zabehaný systém narušilo. Armstrong sa priznal a destabilizoval tým systém podobne, ako spievajúci mafián. Odkedy do športu prenikli peniaze, prestal byť športom. Preto moje bicyklovanie označujem ako rehabilitáciu a nie ako športovanie. ()

HOCKEYKA 

všetky recenzie používateľa

Na jednej strane hnus,na druhej akýsi nedefinovateľný pocit hlbokej ľútosti.Odniesol si to Lance za všetkých,alebo len zaslúžene doplatil na svoju drzosť,aroganciu a priam chorobnú túžbu vyhrávať?To,ako celé tie roky dokázal klamať je šialené.Nebyť autentických záznamov z tlačoviek a rôznych interview,človek by tomu ani neuveril. Pravdou však je,že nepovolený doping v cyklistike nevynašiel Lance Armsrtong.Nebol prvým a ani zďaleka nie posledným športovcom,ktorý prijal pomocnú ruku podávanú priamo z pekla.Tak prečo je nápis ,,vinný"na jeho čele o toľko zreteľnejší,než u ostatných hriešnikov?Nemalo by byť v tejto kauze perzekuovaných omnoho viac ľudí? Pre mňa Armstrong istým spôsobom obeťou je.Za svoje chyby zaplatil tak,ako žiaden iný vrcholový športovec pred ním a ani po ňom.Zaplatil však nielen za seba,ale za celý dopingom prežratý športový svet,ktorý mu jednoducho umožnil robiť všetky tie veci,spravil z neho absolútneho a všetkými milovaného kráľa sveta a potom ho neľútostne zrazil na kolená. ()

Reklama

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Parchant jedna prohnilá! Deset let do sebe rve preparáty vytvářející více bublin s O2 v červeném moku a zároveň neustále zapírá, že by dělal něco mimo kolojezdící zákon! Z dokumentu vyplývá, že by jsme toho majetného chudáka (dle odhadů majetek 150,000,000 dolarů) měli poplácat po zádech a dodat: "Pro všechny budeš vždycky ten, kdo uzurpoval sedm titulů a žlutých kolových triček s jmenovkou." Fuck you, Lance! 75% ()

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Povedený dokument s Armstrongem v hlavní roli, který odkrývá tajemství tohoto sportu. A že se v něm drogám jen daří a je na ně pohlíženo již jako na určitou povinnost kvůli obrovskému nátlaku na zvyšování výkonnosti je taková bokovka. Ano, Armstrong užíval drogy a velmi dlouho to popíral. A je to špatně? Na jednu stranu určitě, nelze ho ale kvůli tomu jednoduše odsoudit vzhledem k tomu, jak velkou inspirací se stal. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúci dokument o človeku, ktorý dal mnohým ťažko chorým ľuďom nádej a nakoniec sa jeho meno stalo synonymom slova doping. Keď som ešte ako teenager sledoval preteky Tour na DSF vždy som viac fandil jeho najväčšiemu konkurentovi Janovi Ulrichovi z Deutsche Telekom, tento dokument však ukázal že v tom boli všetci spolu. Natočené naozaj viac ako dobre a charakter amerických športovcov nepochybne najlepšie ukázal Floyd Landis. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (1)

  • Armstrong se při svých vítězstvích na Tour v letech 2002 - 2005 mohl spoléhat i na pomoc českého cyklisty Pavla Padrnose, který byl členem týmů US Postal Service a následně i Discovery Channel. (.se)

Reklama

Reklama