Reklama

Reklama

Rocky Balboa, bývalý svetový šampión v ťažkej váhe, sa stane trénerom a mentorom Adonisa Creeda, syna svojho niekdajšieho súpera Apolla Creeda. (Forum Film SK)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (828)

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Mě to teda nijak neurazilo. Ano, je to zbytečné, ale upřímně jsem to čekal o dost horší. Coogler se nesnaží objevovat objevené, takže mi přišlo docela i sympatické udržování se v zaběhnutých kolejích. Musím říct, že z toho čiší dost nostalgie. Kdo má sérii nakoukanou, najde odkazů spoustu. Jen toho raka si mohli odpustit. Pro mě rozhodně přijemnější než předimenzovanej Southpaw. 72% ()

Zeck

všetky recenzie používateľa

Minulý týden jsem zhlédnul Southpaw a přestože se snažil být v rámci žánru inovativní a z hlavního hrdiny dělal vypatlaného rebela bez příčiny, nikoliv tradičního intelektuálního Mirka Dušína s příčinou, nevytáhl to přes tři hvězdy, protože snad neexistuje větší normovaná nuda v žánru "sportovní drama" než boxerské filmy, které mají nalinkovaný děj od prvního upoceného skoku přes švihadlo až po závěrečný pravý hák zaručující "nečekané" a "dojemné" vítězství formou KO nad démonizovaným protivníkem, který zpomaleně slítne na zem s mohutným výflusem zředěného kečupu. O týden později nebylo na co čumět, porno se jevilo jako jasná volba, ale nebyla nálada, tak jsem si bez sebemenších informací o projektu pustil toho "skvělého" a "dojemného" Krýda, abych po dvaceti minutách totální nudy v úžasu zjistil, že jde o vykopání té nejnudnější boxerské mrtvoly z hrobu v podobě Rokyho, který ty roky zastavit skutečně nedokázal, takže by mohl alespoň jako senilní důchodce přestat předstírat, že je uznávaná boxerská kapacita a uvědomit si, že ho do té síně slávy světového boxu uvedli jen jako špatný vtip, ne za sportovní výkony v zinscenovaných zápasech. Celou hodinu jsem tedy přetrpěl ta ohavná klišé v podobě přesvědčování polodementního trenéra, aby ho trénoval, ty milionkrát viděné pokusy o sbalení nějaké nedostupné frndy, která mi byla u prdele stejně jako to, jestli si hlavní postava romanticky zašuká s postiženou holkou za zvuku piána, abych si sentimentálně pobrečel u té dojímavé ejakulace, všechny ty ubohé vzpomínky postav odkazující na kreténské boxerské braky ze 70. a 80. let, na které může v 21. století nostalgicky vzpomínat jen naprostý degen nebo Stallone. Zkrátka a dobře, po hodině jsem to vypnul naprosto znuděn a odmítal sledovat další hodinu a půl "trnité" cesty Krýda za finálním vítězstvím v děsně vyrovnaném zápase, za zvuku trumpet vidět jak mu zvedají pinďour nad hlavu, to vše za dozoru a (de)mentorství nesmírně pyšného Italského osla. Pokud snad Krýd prohrál drtivým způsobem a skončil na vozejku, holka s nim odmítla chodit a roztáhla jeho protivníkovi za perfektní výkon a prémie za vítězství, Italský osel z toho všeho dostal infarkt a těsně před koncem někdo v aréně odpálil bombu a všechny zabil, takže žádné podělané pokračování nehrozí, nechť mě kdokoliv kontaktuje do pošty, pak ten film možná dokoukám. ()

Reklama

Tsuki 

všetky recenzie používateľa

Starý známý otřepaný příběh o krvi a potu, které člověk vydá na cestě za svým snem... Byl hezky zpracovaný, to je fakt. Jenže bohužel, mně osobně nic moc neříká ani Rocky, ani svět boxu obecně. Když už, tak mě tam víc zaujalo to samotné nasazení a úsilí, které je člověk schopný vynaložit, když před sebou vidí jasný cíl. A myšlenka, že člověk je sám sobě nepřítelem, sedí samozřemě opravdu na život obecně, ne že by byla uplatnitelná pouze na profi boxery. Takže v tomhle ohledu má film za mě plus, ale to by bylo asi vše. Možná se mi v podobném žánru přece jenom více líbilo Southpaw s Jakem Gyllenhaalem, což jsem mimochodem viděla shodou okolností taktéž v Lucerně na projekci. Tohle mi navíc svou stopáží přes dvě hodiny přišlo až moc dlouhé. ~(3,3)~ ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Z pohľadu vnímania životného príbehu mladého Adonisa, absolútne bez emócií. Nemôžem si pomôcť, ale Rocky taktiež umrel pred pár rokmi v "Moskve". Samozrejme že na Creeda sa divák musí pozerať inak, a nie klasickým okom fanúšika Balbou. Ako znovu naštartovanie série to niektorých možno poteší, ale to čaro je (ako to len Ja hovorievam) nenávratne v prdeli. Celé mi to prišlo akési umelé. Teenageri budú nadšený! Všade sama "fajka" ako v dvoj hodinovej reklame na Nike. Samé černošské či hip-hop pérske prejavy, kapucne na gebuly, rameno o rameno, tľapkanie, žuvanie sedmoro žuvačiek ala Ovečkin, proste čistá "Amerika". Tak si to teda užite mládež. Ja zapálim sviečku "Italskému hřebcovi" pričom osobne veľmi dúfam, že toto už pokračovanie mať nebude. No a pokiaľ áno,  tak definitívne bezo mňa. Od režiséra "Fruitvale" som čakal rozhodne viac, než skrátenie najpreslávenejšieho, filmového boxerského mena na - Rock (The). Úsmevnou skúsenosťou bolo pre mňa zistenie, že súper mladého Obamu vyzeral, ako jaternicami prežratý syn jedného z mäsiarov, ktorý žije kúsok od môjho domu. Samotný priebeh súboju nebudem radšej ani komentovať. To bola proste lahôdka, jahôdka ... inými, pravými slovami, trápnosť v priamom prenose. "Ďakujem mame, susedovi Hrivnákovi, učiteľke hudobnej ... " proste REŠPEKT! ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Ja som spokojný. Aby bolo jasné, som veľký fanúšik Rockyho a milujem aj nenávidení piaty diel. A v tomto ohľade, čo sa týka prepojenia serie Rocky s Creedom, som chrochtal blahom. Creed okrem toho, že ma dobrú ranu ako jeho tatko, ma aj čas na postavy, kedže sa film nikam zo svojou vyše dvojhodinovou dlžkou neponáhľa. Na jednej strane tu máme namachrovaného synáčka, ktorý nechce byť v tieni otca. Na druhej strane tu máme pokračovanie príbehu jednej s najväčších boxerských legiend na filmovom plátne. Creed funguje pochopiteľne lepšie v starých koľajach a každý záber s Rockym upúta už len charizmou, tento krát neakčným a dramatickým Slyom. Ale mlada krv je tiež prekvapivo dobrá. Príbeh okolo Apolla ma čo ponúknuť a Michael B. Jordan si aj pri veľkej legende dokáže odkrojiť svoju časť pre seba. No najväčšie plus je samozrejme spojenie Rockyho a mladého Creeda, ktorý okrem toho, že si máju čo povedať, to povedia štýlom, ktorý proste nenudí. Tých plusov tu je celkom dosť, páčil sa mi aj románik s milou, peknou a sympatickou Tessou Thompson. Ďalšie prekvapenie ma čakalo v ringu, hneď v prvom kole, kde okrem toho, že sa boxovalo dynamickým a prehladím štýlom, to v pozadí gradovala hudba a hlavne kamera, ktorá svoje nálety pekne predviedla bez strihu. Keď už som načal tu akčnú stránku, tak sa musím priznať, že ma prekvapilo ako je to prehľadne a správne vygradované. V závere tomu nechýbalo nič a podobne ako keď Rocky boxoval s Dragom, tak aj tu mi to prišlo správne husté, atmosfericko elektrizujúce, napäté a nemal som problém fandiť vo veľkom hlavnej hviezde. Ďalšia s vecí, čo ma milo prekvapila bola hudba. V prvom rade ma potešili miestami známe tony zo série, ale na druhu stranu som rád, že si Creed priniesol niečo vlastné a aj keď to nie je pecka ako Gonna Fly Now, soundtrack vás nenechá chladným a dokáže prikúriť pod kotol vtedy keď treba. Najslabšia stránka na celom filme sú Creedový protivníci. Zatiaľ čo Rocky boxoval s menami alebo xsichtami, ktoré si zapamätáte, mladý Creed boxuje s niekým, kto tu poriadne nemá ani priestor. Inak nerátal som s tým, že by tento Spin-off mohol priniesť niečo zaujímavé, ale nakoniec priniesol toho viac ako som čakal. Obľúbený soundtrack: If I Fight, You Fight (Training Montage), You're a Creed. 90% - 5* ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (43)

  • Film obsahuje potitulkové záběry. (Duoscop)

Súvisiace novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (viac)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (viac)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (viac)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (viac)

Reklama

Reklama