Reklama

Reklama

Nemilosrdný boh temnoty Set (Gerard Butler) obsadil egyptský trón. Kedysi mierumilovné a prosperujúce impérium sa teraz jeho vinou zmieta vo vojne a chaose. Setovej krutovláde si trúfa vzdorovať len hŕstka odvážnych povstalcov. Obyčajný zlodejíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný boh Horus (Nikolaj Coster-Waldau) uzavrú prekvapivé spojenectvo. Dych berúci boj proti Setovi a jeho krvilačným poskokom ich zavedi do podsvetia aj na nebesia. Smrteľník aj boh musia prejsť skúškami odvahy a obetavosti. Inak nebudú mať najmenší šancu nakoniec zvíťaziť. (Bontonfilm SK)

(viac)

Zaujímavosti (14)

  • Bohovia Egypta (2016) a Mad Max: Zbesilá cesta (2015) majú skoro identické herecké a pomocné obsadenie (takmer 200 ľudí). Napríklad oba filmy majú rovnakého prvého asistenta réžie (P.J. Voeten), nadriadeného vizuálnych efektov (Julian Dimsey), kaskadérov (Tim Wong a ďalší) a hercov (Courtney Eaton, Abbey Lee a ďalší). (figliar)
  • Tvorcovia filmu sa ospravedlnili za kontroverzný kasting. Reagovali tak na vlnu kritiky, ktorá im vyčítala, že do filmu, odohrávajúceho sa v starovekom Egypte, obsadili predovšetkým belochov. Režisér snímky, Alex Proyas, zverejnil vyhlásenie, v ktorom uviedol, že výber hercov mal určite priniesť viac rozmanitosti. „Úprimne sa ospravedlňujem všetkým, ktorých naše rozhodnutia urazili,“ vyjadril sa. (JančiBači)
  • Prvý film natáčaný novými objektívmi série Primo 70 od Panavisionu. (beso74)
  • Film sa nakoniec natáčal v púšti v Austrálii, ktorá nahradila zamýšľanú Saharu. Tá sa filmárom zdala príliš nebezpečná. (beso74)
  • Ve Spojených arabských emirátech a Egyptě se film distribuoval pod názvem „Kings of Egypt“ (Králové Egypta). (ArsenalEagle)
  • Nikolaj Coster-Waldau hraje v seriálu Hra o trůny (od r. 2011) postavu Jamieho Lannistera, kterému se říká Králokat. Znakem Lannisterů je přitom lev - lev, který zabil krále. Ve filmuBohové Egypta si zahrál Hóra - krále, který zabil lva. (ArsenalEagle)
  • Režisér Alex Proyas se narodil v Egyptě, ale řeckým rodičům. Když mu byly 3 roky, tak se rodina odstěhovala do Austrálie. (ArsenalEagle)
  • Ve filmu se neobjevil žádný egyptský herec. (ArsenalEagle)
  • Kvůli kritice zejména z řad afroamerických recenzentů bylo nutné jednoho ze dvou původně bílých pouštních hadů nákladně digitálně přebarvit na černo ještě před plánovaným uvedením do kin. Vše se včas stihlo opravit a nebylo nutné odložit datum premiéry. (Frajer42)

Súvisiace novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (viac)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (viac)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (viac)

Reklama

Reklama