Reklama

Reklama

Neon Demon

  • Francúzsko The Neon Demon (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Jesse (Elle Fanning) je mladá, krásna a má onú tajomnú esenciu, ktorá ju vyčleňuje zo zástupu dokonalých krások uchádzajúcich sa o svojich pár rokov slávy na módnych mólach v Los Angeles. „Kto by chcel kyslú smotanu, keď môže mať čerstvé mäso", poznamená na jej adresu jedna zo závistlivých kolegýň, ktoré ju sprevádzajú po márnivých zákutiach fashion sveta. Neónový pulz večierkov a sektárská atmosféra fotografických seáns začínajú mladé dievča natoľko pohlcovať, že prehliada varovné signály – prostredie plné odleskov a luxusného pozlátka totiž ukrýva zlo, ktoré sprevádza kult krásy od pradávna. Pre naivnú Jesse v ríši divov už ale môže byť neskoro. Zatiaľčo prežíva svoj neonový sen, v diaľke sa prebúdzajú prízraky vrážd, nekrofílie a kanibalizmu. Farboslepý dánsky provokatér Nicolas Winding Refn vyzýva diváka, aby s ním vstúpil do pestrofarevného prázdna, ktoré požiera pôvab a nevinnosť. Horor o kráse a ničote i o kráse ničoty – Neon Demon vťahuje diváka do zvodnej čiernej diery módneho priemyslu i Mesta anjelov. (Film Europe)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (339)

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Zamrzelo ma plytvanie známymi hercami. Christina Hendricks ešte nie je taká megahviezda, ale Keanu Reeves mal toľko priestoru, že ho mohol hrať takmer hocikto. Umiestnenie celebrity vysokého kalibru na pár scén si nemôže dovoliť hociktorý excentrický režisér. Tarantino napríklad áno, lebo dokáže dať každej postave životnosť, na ktorú sa nezabúda. Ale tu boli menšie postavy nevýrazné. Potešil ma priamočiarejší príbeh než v Refnovom predošlom filme, pretože pri opájaní sa výrazným vizuálom divákovu sústredenosť nechytala žiadna lynchofóbia. Hlavným kameňom úrazu mi však pripadá byť násilné robenie femme fatale z Elle Fanning, ktorá ňou (ešte) nie je. A ani dve hodiny s ňou vo všetkých farbách a uhloch ma o tom nepresvedčili. Takže zbytočná ONAnia. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Drogy sú zlé, ááááno, modeling je povrchný, ááááno.....tak čo nové nám ešte k tomu môže niekto povedať? Filmová reč je ale nevyčerpateľný zdroj inovácií, takže aj o takejto téme sa dá nakrútiť niečo zaujímavé bez zdvihnutého moralistického prsta. Refn proste chce, aby sme čítali jeho prirovnania, symboly a metafory. Niekedy sú jednoduché, inokedy menej, ale myslím, že stále uchopiteľné. Proste ak nájdete ten správny kľúč k pochopeniu významu napríklad trojuholníka, skladajúceho sa zo štyroch menších, tak vás film minimálne zamestná premýšľaním. Podobne je to potom z prechodom od modrej k červenej, mesiacom ako veľkým okom, zvieratami, alebo kvázi wtf scénou s mŕtvolou. Trojku si môžete všimnúť aj v iných prípadoch, napríklad v spomínaní veku (19-16-13) a s číslami sa tu hrá ešte viac. No a tak ďalej. Ale film sa dá pozerať aj ako čistá komédia, osobne neverím, že Refn to celé myslí do bodky (záberu) smrteľne vážne a že čo som považoval za čierny humor, ním aj nebol. ()

Reklama

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Kdysi dávno, na jedné stanici FashionTV, vždy každý den po 22. hodině najel erotický kanál Private Blue. Proč mi to tenhle film tolik připomněl ? No každopádně celkem zajímavý film, s parádní hudbou a vizuálem (ty barvy !!!). Čtvrtá hvězda za posledních 20 minut. Jena Malone je stále kočka a její líbačka s mrtvolou nezapomenutelná. ()

DJ_bart 

všetky recenzie používateľa

"Beauty isn't everything. It's the only thing. True beauty is the highest currency we have. Without it, we would be nothing." ________ Esence neochvějnosti audiovizuální krásy v nejlepším celovečeráku barvoslepého dánského vizionáře Nicholase Windinga Refna, který se tímto filmovým milníkem sám sebe korunoval na Neonového démona 💜 Euforický to zážitek. ()

poz3n 

všetky recenzie používateľa

Tady lze pouze opakovat to, co už bylo tisíckrát řečeno. Refn natočil vizuálně úchvatnou manýru, které má ale blíže ke 2 hodinovému módnímu videoklipu, než ke kinematografii vyprávějící příběh. Elle Fanning má našlápnuto k hodně velké kariéře a kontrast jejího nevinného vzhledu a projevu se zkažeností okolí je rozhodně ta správná cesta. Bohužel ani ona nezachrání prázdnotu, která se po první, celkem zábavné půlhodině dostaví. Nejsem na Refna tolik naštvaný, jako mnozí jiní, ale jako divák mám hranici, která přeci jen odděluje to, co mě jakýmkoliv způsobem zabaví a co už ne. 4/10 ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (16)

  • Během natáčení režisér Nicolas Winding Refn namísto klasického "Akce!" křičel "Násilí, zkur*****i!". (Hal_Moore)

Súvisiace novinky

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (viac)

Po kom půjde Neonový démon?

Po kom půjde Neonový démon?

06.02.2015

Dánský režisér Nicolas Winding Refn (Bronson, Barbar) si řádně nakopnul kariéru s Drive. Jeho předloňský film Jen Bůh odpouští ale naopak všude vyhořel, takže Refn o mainstreamovější pozornost opět… (viac)

Refn si vyjde s mrtvými

Refn si vyjde s mrtvými

16.06.2014

Nicolas Winding Refn si po rozporuplně přijatém thajském výletu Jen Bůh odpouští vybíral mezi několika projekty a teprve před pár dny došlo k oficiálnímu potvrzení, že jeho následujícím filmem bude I… (viac)

Reklama

Reklama