Reklama

Reklama

Metallica: St. Anger

(hudobný videoklip)
všetky plagáty
Hudobný / Krátkometrážny
USA, 2003, 6 min

Obsahy(1)

Hudobný videoklip americkej thrash metalovej kapely Metallica. Pieseň St. Anger je titulnou skladbou ich deviateho radového albumu, ktorý vydali v roku 2003. (MM_Ramone)

Recenzie (11)

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Kdo jiný, než metalová legenda Metallica, by si mohla dovolit natočit videoklip v jedné z nejdrsnějších a nechvalně proslulých amerických věznic?:) Už jenom když se řekne "San Quentin", představí si člověk všemožné kalibry toho nejhrubšího zrna. Song o těch a pro ty, kteří stojí na druhé straně zákona. Zákony džungle, anarchie, drsný svět. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 2003 vyrukovala stará, dobrá Metallica s úplne novým, surovým zvukom. Vôbec som vtedy nečakal od nich takýto radikálny ťah. Naturálny návrat ku svojim divokým koreňom. Video klip ku titulnej skladbe z albumu „St. Anger“ ma doslova posadil na zadok. James Hetfield, Lars Ulrich a Kirk Hammett pribrali ku sebe nového basgitaristu Roberta Trujilla a vybrali sa do jedného z najprísnejších kriminálov v USA, do nechválne známeho San Quentinu. Tam medzi bandou potetovaných vrahov natočili tento drsný, väzenský klip. **** ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Neviem, či si Metallica chcela budovať meno aj tým, že urobí niečo akože ozaj tvrdé a pôjde s tým do väzníc akože potešiť väzňov, inak urobil tak raz aj u nás tanečík so pseudonymom Laci Stike, keď pri natáčaní svojho dokumentu išiel akože potešiť väzňov do väzenia, no bolo to tvrdé. Má to energiu, hudba má poriadne tempo, je živá, navyše bol celkom zaujímavo zostrihaný klip z toho prostredia a prišlo mi to realistickejšie, nie ako tie hrané nezmysly od mnohých popových umelcov. Ale aj tu ťažko povedať, výnimočné veci tu podľa mňa nie sú, je to také, aké by som asi čakal od takejto skupiny, čo sa hrdí takou povesťou. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Zrejme sa v takomto prostredí nemohol natáčať videoklip pre Backstreet Boys, ale musel vzniknúť ten od Metallici, pretože ich zvuk reflektuje so skutočnosťou. ()

TomX2

všetky recenzie používateľa

Skúsiť miesto trash/heavy metalu niečo s tvrdším orieškom nie je vôbec zlý nápad, ale myslím že Metallica nové skladby len preflakuje a členom je akosi v prdeli, či sa to ľuďom bude páčiť alebo nie. Napríklad spev sa mi vôbec nepáčil, nebol čistý a ani správne tvrdý, dokonca mi prišiel aj falošný. Čo môžem chváliť sú asi bicie, nápad (aj keď nevydarený) a samotná hudba, no osobne to vidím ako jednu z najhorších piesní Metallici.. ()

Henk123 

všetky recenzie používateľa

Haha, jedna z nejlepších pecek mých raných dětských let. V době, kdy frčeli jenom gej pořady s gej Leošem v gej TV, jsem tohle sjížděl 10x denně na PC. Nostalgie. ()

Lukoboss 

všetky recenzie používateľa

Asi nejvíc odsuzovaný album v celé diskografii Metallicy, který ztrácí body zejména kvůli špatnýmu zvuku. Chtěli, aby to znělo garážově, a tak z bicích udělali hrnce v kuchyni vaší babičky. Ale je potřeba říct, že to bylo složitý období, kdy se Metallica skoro rozpadla (navzdory slavnýmu výroku: "We will never quit, cause we are Metallica!"). A tenhle klípek natáčenej ve vězení St. Quentin je prostě mazec jaksepatří, o tom nemůže být pochyb. ()

DarthArt odpad!

všetky recenzie používateľa

Bývalá poctivá metalová kapela se nám zfamfrněla, ztratila drive a nápady a v roce 2003 spadla na úplné dno. Tváří se jako parta drsňáků hrající v drsném americkém kriminále, ale je to jen mizerná (hrozně mizerná) skladba (stejně mizerná jako všechny ostatní na desce St. Anger), trapný rádobydrsňácký videoklip pro předpubertální ročníky a tuna pózování, kterému přestáváte věřit právě tak ve dvanácti letech. Kam se kdysi nejlepší metalová kapela propadla, je až neuvěřitelné, a i když později byla schopna vykalkulovat jedno jakžtakž snesitelné album, její propad je asi nejdramatičtějším příběhem v dějinách rock´n´rollu. Ach jo! ()

Reklama

Reklama